Film
KINO PROGRAM

Kino kao nekad - ciklus Edwarda G. Robinsona

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

Od utorka do subote u kinu Kinoteka gledamo ciklus američkog filmskog i kazališnog glumca Edwarda G. Robinsona (1893 - 1973). Karijeru je počeo na Broadwayu, a u filmu je kontinuirano… više »

PITCHER PERFECT

Netflix po prvi put u Hrvatskoj

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

Ovog vikenda je održana međunarodna filmska radionica „Pitcher Perfect" u organizaciji produkcije 4 film d.o.o. i udruge Otvorena medijska grupacija iz Zagreba koje predvodi… više »

FESTIVALI

Filmovima 'Demonsko' i 'Zombiji' najviše nagrada na 15. Festivalu 25 FPS

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

Polujubilarno, 15. izdanje internacionalnog festivala eksperimentalnog filma 25 FPS završilo se u nedjelju navečer u zagrebačkom kinu SC dodjelom nagrada i projekcijom nagrađenih… više »

KINO PROGRAM

Retrospektiva SF klasika u kinu Tuškanac

objavljeno prije 8 mjeseci i 6 dana

Retrospektiva klasičnih naslova znanstvenofantastičnog filma u kinu Tuškanac otvara se u utorak, 1. listopada filmom "Dan kad se Zemlja zaustavila" Roberta Wisea, jednim od prijelomnih… više »

COOL

Na Plitvicama će snimati seriju o migrantima

objavljeno prije 8 mjeseci i 6 dana

Serija "Amnezija" o krijumčarenju izbjeglica i droge na granici jugoistočne Europe počet će se snimati u ožujku 2020. na Plitvičkim jezerima, gdje doista i prolazi put onih koji iz ratom… više »

NAJAVE

Filmska i video radionica "Snimi svoj film - postani Hitchcock"

objavljeno prije 8 mjeseci i 7 dana

U Centru za kulturu Trešnjevka krenuli su upisi za filmsku i video radionicu pod nazivom Snimi svoj film - postani Htichcock.  Radionice započinju 21.… više »

FESTIVALI

DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture International Film Festival

objavljeno prije 8 mjeseci i 8 dana

Secret Arts Cinema predstavlja prvo izdanje međunarodnog filmskog festivala posvećenog dizajnu, umjetnosti i arhitekturi DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture International… više »

NAJAVE

Novi ciklus besplatnih filmskih radionica

objavljeno prije 8 mjeseci i 9 dana

Udruga Bacači Sjenki provodi nove inovativne filmske radionice "Samo nebo nam je granica" u Zagrebu, Karlovcu i Puli. Prva u nizu je početna filmska radionica u Zagrebu koja će biti održana… više »

NAJAVE

Dokumentarac o Tusti kreće u kina

objavljeno prije 8 mjeseci i 9 dana

Dugometražni biografski dokumentarac "Tusta" Andreja Korovljeva o frontmenu KUD Idijota, jednog od najveći punk bendova ovih krajeva, imat će 30. rujna u Kinu SC zagrebačku premijeru, nakon… više »

FESTIVALI

Objavljen program 25FPS

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

Dvije godine nakon što je svojim redateljskim prvijencem Goli u sedlu (Easy Rider, 1969) nepovratno promijenio krajolik američke kinematografije, glumac i redatelj Dennis Hoppersnimio… više »

NAJAVE

Filmski genij Orsona Wellesa

objavljeno prije 8 mjeseci i 14 dana

Najavljujemo novu retrospektivu velikog, markantnog i karizmatičnog američkog redatelja i glumca Orsona Wellesa, koja će se pod nazivom 'Portreti: Filmski genij Orsona Wellesa' održati… više »

FESTIVALI

Hrvatski filmovi u Portorožu

objavljeno prije 8 mjeseci i 16 dana

Na ovogodišnjem Festivalu slovenskog filma, koji traje od 17. do 22. rujna u Portorožu, u natjecateljskim programima prikazat će se jedanaest hrvatskih filmova, od kojih su devet… više »

KINO PROGRAM

Rujan u kinu Kinoteka u znaku Ave Gardner

objavljeno prije 8 mjeseci i 18 dana

Opus američke filmske dive Ave Gardner prikazat će se u kinu Kinoteka od 17. do 28. rujna, a uključivat će ukupno devet filmova u kojima je ostvarila neke od svojih najznačajnijih uloga. Ava… više »

FESTIVALI

Plitvice Film Festival od 19. do 22. rujna

objavljeno prije 8 mjeseci i 19 dana

Nacionalni park Plitvička jezera 2019. godine slavi dvije velike i važne obljetnice: 70 godina od proglašenja nacionalnog parka i 40 godina od upisa na UNESCO-ovu listu… više »

17. ZFF

Zagreb Film Festival - 11 dana bez kina Europa

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Zagreb Film Festival trajat će ove godine rekordnih jedanaest dana, od 7. do 17. studenog na više zagrebačkih lokacija, među kojima nije i dosadašnje središnje… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh