Film
RAZZIES

Dodijeljene Zlatne maline 2018.

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Zlatne maline, nagrade za najgore filmove tradicionalno se dodjeljuju večer prije Oscara, a ove je godine Razzies poharao - Emoji movie pokupivši nagrade za najgori film, najgoreg… više »

ZAGREBDOX

Veliki pečati "O očevima i sinovima" i "Drugoj strani svega"

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Film "O očevima i sinovima" sirijskog redatelja Talala Derkija osvojio je Veliki pečat kao najbolji u međunarodnoj konkurenciji, dok je film "Druga strana svega" srpske redateljice Mile… više »

NAGRADE

Comic Sans osvojio Nagradu za najbolji film iz regije na FEST-u

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Komedija Comic Sans redatelja Nevija Marasovića, s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem u naslovnim ulogama, osvojila je Nagradu žirija filmskih kritičara Nebojša Đukelić koja… više »

KRATKE SLIKE

Peter Burr na Kratkim slikama

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Bruklinski umjetnik Peter Burr majstor je kompjuterske animacije i tvorac zamršenih svjetova koji meandriraju isprepletenim prostorima filmskoga platna i kompjuterskog… više »

COMIC SANS

Pet zanimljivosti sa snimanja Comic Sansa

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

U domaća kina 8. ožujka stiže najnoviji film Nevija Marasovića, Comic Sans, filmska priča prepuna emocija i komike s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem - Kićom u glavnim ulogama oca… više »

NAJAVE

Film Ti mene nosiš premijerno na HRT-u

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Dugometražni igrani film „Ti mene nosiš", redateljice Ivone Juka, premijerno će biti prikazan na HRT2 ovog četvrtka u 21:00. Radi se o televizijskoj premijeri vhunskog ostvarenja… više »

NAJAVE

Kandidati za nagradu Oscar u Kinoteci

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Dok traje odbrojavanje do 90. dodjele nagrada Oscar, koja će se održati u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, 5. ožujka, isplanirajte svoj oskarovski tjedan u Kinoteci uz pet naslova koji… više »

DOĐITE

KOZa - jer dvijetisućite su bile godine!

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Nakon što smo se u dva navrata uspješno vratili u devedesete godine prošlog stoljeća, desetljeće u kojem su mnogi od nas odrasli, odlučili smo da je vrijeme za… više »

FESTIVALI

Počinje 14. ZagrebDox

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Filmom "Preko svih granica" Marte Prus o nemilosrdnom svijetu profesionalnog sporta večeras u 20 sati otvara se Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox. U sklopu 14.… više »

NAJAVE

Mlade snage hrvatskog kratkog filma u MM centru

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

U četvrtak, 22. veljače MM centar u sklopu programa Kratke slike predstavlja troje mladih hrvatskih autora kratkometražnog filma: Marka Dugonjića, Karla Voriha i Marka… više »

NAGRADE

Tri plakata izvan grada poharala BAFTA-u

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

BAFTA nije toliko cijenjena kao neke druge filmske nagrade, no i dalje je u vrhu najvažnijih, pa se tako ekipa koja stoji iza filma Tri plakata izvan grada može veselo spremati za Oscare.… više »

KINO PROGRAM

Nastavlja se opus Hedy Lammar uz premijeru filma Bombshell: Priča o Hedy Lamarr

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

U petak, 23. veljače kino Kinoteka premijerno u Hrvatskoj prikazuje dokumentarni film Bombshell: Priča o Hedy Lamarr redateljice Alexandre Dean i… više »

FESTIVALI

Tko odlučuje o najboljim filmovima 14. ZagrebDoxa?

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox svoju priču svake godine zaokružuje dodjelom nagrada. 14. ZagrebDox uključit će u osam festivalskih dana 125 dokumentaraca, a o najboljim… više »

FESTIVALI

Devet kontroverznih naslova u programu 14. ZagrebDoxa

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Popularni program Kontroverzni dox i ove godine donosi iznimne filmove koji polemiziraju oko prijepornih pitanja i pojava naše svakodnevice. Te intrigantne teme, često i obrađene na… više »

FILM

Glazba tišine premijerno u Lisinskom

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Uoči velikog koncerta Andree Bocellija u Zagrebu, poklonici kulturne scene u Hrvatskoj imat će priliku upoznati lik i djelo ove glazbene ikone kroz novu ekranizaciju Bocellijeve… više »

skrolaj na vrh