Biznis
BOLT

Bolt slavi 5 godina u Hrvatskoj s preko 32 milijuna vožnji

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Ovih dana Bolt obilježava svoju 5. godišnjicu u Hrvatskoj, razdoblje koje karakterizira impresivan rast, inovacije i uspostavljanje Bolta kao tržišnog lidera u uslugama vožnje… više »

ZANIMLJIVO

Siječanjski efekt u trgovanju dionicama - mit ili stvarnost

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Siječanjski efekt je najjednostavnije za opisati kao sezonski porast cijena dionica u siječnju. To se obično objašnjava povećanjem broja kupaca koje slijedi nakon pada cijena krajem… više »

EH, DA...

Turistički sektor uzročnik „pohlepacije“

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Gotovo svi u turističkom sektoru slave ovo ljeto: jedva da je moglo biti bolje i za ugostitelje, zračne prijevoznike ili iznajmljivače vozila i to posvuda u Europi: u Španjolskoj,… više »

KONFERENCIJE

Stiže deseti Zagreb Connect

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

U utorak, 19. prosinca, u vrijeme kada je predblagdansko ozračje na vrhuncu, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na jubilarno izdanje Zagreb Connecta - startup konferencije… više »

SUMMIT

Samit Europske unije i Kine

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Primjer za napetost koja vlada na  samitu Europske unije i Kine jučer u Pekingu je elektromobilnost. Ono što su prije 20 godina bili kineski hladnjaci, fenovi i strojevi za pranje… više »

GIG EKONOMIJA

Predstavnici platformi za rad podržali novi sustav regulacije

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Pravom gažom ili gigom započela je prva domaća Gig konferencija u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij. Plesač Ivan Jarnec s partnericom je izveo plesnu točku pred više do… više »

GIG EKONOMIJA

Platformski rad pod nadzorom države s prvim danom 2024.

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Za manje od 24 sata u Zagrebu će se na Gig konferenciji okupiti najvažniji sudionici domaće gig ekonomije, koja je rastući trend ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj Europi, pa i svijetu.… više »

STVARNO?

Mogu li se u 2024. godini pojaviti nove industrije koje će ponoviti uspjeh umjetne inteligencije viđen početkom 2023.?

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Tehnološki krajolik neprestano se razvija i napreduje, stoga nije iznenađenje vidjeti rapidan rast novih industrija. Prostorno računalstvo je razmjerno širok pojam koji… više »

EU

Nema proširenja bez ukidanja jednoglasnosti

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Nema proširenja Europske unije bez ukidanja jednoglasnosti u donošenju odluka, smatraju autori izvješća Europskog parlamenta usvojenog u srijedu. Petero zastupnika… više »

EUROPSKI PARLAMENT

EP usvojio proračun za 2024.

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

U dogovoru s Vijećem EU-a, odnosno državama članicama, postignutom studenog, Parlament je dobio dodatnih 666,5 milijuna eura za svoje prioritete povrh onoga što je Komisija prvobitno… više »

HMMM...

Hoće li Black friday trgovcima spasiti sezonu?

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Odbrojavanje je okončano. Internetske stranice poput blackfriday.de su odbrojavale sate do velikog dana. Crni petak ove godine pada na 24. studenoga i označava početak Crnog tjedna. No,… više »

OPA!

HONOR se priprema za izlazak na burzu

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Globalni tehnološki brend HONOR, otkako posljednje 3 godine samostalno posluje, ostvario je brzi rast poslovanja. Uz kontinuirano unaprjeđenje korporativnog upravljanja i menadžmenta,… više »

SVAKA ČAST!

HONOR je jedini brend koji je ostvario pozitivan rast u Europi

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

U razdoblju koje je obilježeno značajnim izazovima u industriji pametnih telefona, HONOR je uspio ostvariti značajan rast u Europi. Prema izvješću Counterpoint Researcha, ovaj se… više »

NAPOKON

Europski parlament izglasao je pravo na popravak

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Procjenjuje se da potrošači gube oko dvanaest milijardi eura svake godine jer biraju nove proizvode umjesto da svoje stare daju na popravak. A nastali otpad također je veliki problem.… više »

HMMM...

Zajednička regulacija umjetne inteligencije

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Francuska, Njemačka i Italija postigle su dogovor o zajedničkoj regulaciji umjetne inteligencije (AI), pokazuje zajednički dokument u posjedu Reutersa, za koji se očekuje da će ubrzati… više »

skrolaj na vrh