Biznis
LOVA

Obećavajuće dionice koje se isplati razmotriti za kraj 2023. godine

objavljeno prije 6 mjeseci i 15 dana

 Sve smo bliže četvrtom kvartalu 2023., što znači da će i sam kraj godine stići prije nego što očekujemo. Upravo sad je pravo vrijeme da rekapituliramo svoje ulagačke… više »

EH, DA...

EU - nova zaduženja ili ne

objavljeno prije 6 mjeseci i 15 dana

Španjolska, kao trenutna predsjednica Vijeća Europske unije, pozvala je ministre financija zemalja EU-a u Santiago de Compostelu. "Jasne misli, poniznost i prosvjetljenje", komentirao… više »

ZANIMLJIVO

Birkenstock izlazi na burzu

objavljeno prije 6 mjeseci i 16 dana

Nakon 250 godina kao obiteljska firma Birkenstock otvara novo poglavlje: proizvođač sandala iz malog mjesta Linz am Rhein na zapadu Njemačke izlazi na burzu u SAD-u. Tvrtka je u utorak… više »

BRAVO

Henkel ponovno pomaže

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

Nakon što su nedavne poplave uzrokovale razorne štete diljem Slovenije, Henkel kao društveno odgovorna kompanija, želi pomoći i pružiti podršku svojim… više »

ZANIMLJIVO

Američki dug možda i nije toliko loš

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

Većina predstavnika odbora primijetila je značajne inflacijske rizike u pozadini snažnijih gospodarskih perspektiva SAD-a. To služi kao argument u korist duljeg zadržavanja kontrakcijske… više »

ODLIČNO

Kingston Digital proširuje ponudu eksternih SSD-ova

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica za flash memoriju tvrtke Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rješenjima, danas… više »

HRVATSKA

Kad na poštu čekate mjesecima…

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Hrvatska se u mnogočemu razlikuje od drugih država, pa tako i po poštanskim uslugama: ovdje je posve uobičajeno da, umjesto da poštar raznosi poštu, građanin odlazi u… više »

COOL

SPAR Hrvatska izvozi svoje hrvatske robne marke u Austriju i Sloveniju

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Potražnja za hrvatskim proizvodima u trgovinama SPAR-a u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji već godinama raste, te je SPAR Hrvatska krenuo u plasman svojih hrvatskih robnih marki na… više »

HMMM...

Što se to kuha u Podravci?

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Dramatična trgovina dionicama Podravke proteklih tjedana nije u konačnici ponudila nikakve odgovore o pozadini takve burzovne aktivnosti, pa ni moguće novosti u vezi s… više »

G20

G20 u New Delhiju bez kineskog predsjednika

objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana

Odluka kineskog predsjednika Xi Jinpinga da ne nazoči samitu G20 u New Delhiju ovog vikenda vjerojatno je iznervirala indijske lidere, bez obzira na to što oni o tome šute i… više »

ANALIZA

Projekt Uplift daje besplatne edukacije

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Ljetna turistička sezona je pri samom kraju, a sudeći prema dosad objavljenim rezultatima očekuje nas još jedna rekordna godina. O samoj situaciji u turizmu kao i perspektivi za… više »

ZANIMLJIVO

Jesu li megatrendovi jedini izvjestan aspekt budućnosti?

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Futurolog John Naisbatt rekao je kako je lakše ići u korak s trendovima ako znaš u kojem smjeru se kreću. Usporedio ih je s konjima, lakše je jahati konja u smjeru u… više »

ČESTITAMO?

Nova članica Inicijative triju mora

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Inicijativa triju mora je politička inicijativa koja okuplja 12 država s područja srednje i istočne Europe koje su članice Europske unije - zemlje koje se nalaze između Baltika, Crnog mora i… više »

NJEMAČKA

Cilj je 15 milijuna e-automobila do 2030.

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

Na sajmu IAA, koji je ranije bio čistokrvni automobilski sajam, a sada nosi dodatak „Mobility" i bavi se aspektima održive mobilnosti, njemački proizvođači pokazuju kako bi trebala… više »

NARAVNO

U Hrvatskoj i dalje problem korupcija i birokracija

objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana

Analiziraju postignuća zemalja koje su nakon 2004. primljene u Europsku uniju njemačke novine „Welt am Sonntag" (WamS) tvrde da su neke od tih zemalja na nekim područjima sustigle, a na… više »

skrolaj na vrh