Kultura
OSVRT

Ciklus s motivima igre Petera Weisza

objavljeno prije 7 dana i 2 sata

Mnoštvo se motiva pojavljivalo u kompleksnom opusu istaknutog suvremenog likovnog umjetnika slikara Petera Weisza, od tajanstvenih i lebdećih tijela do raznolikih emocija, straha… više »

NAJAVE

Dream Theater stiže u Arenu Zagreb

objavljeno prije 9 dana i 2 sata

Dream Theater, dobitnici Grammy nagrade, pioniri progresivnog metala i jedni od najznačajnijih bendova toga žanra, u sklopu velike svjetske turneje povodom 40. obljetnice rada stižu u Zagreb… više »

NAJAVE

Gretta slavi 20. godina finim koncertom

objavljeno prije 10 dana i 2 sata

Mladi zagrebački alter/pop/rock sastav Soba 9 nastupit će kao predgrupa i zagrijavanje za slavljenički koncert Grette u Vintageu. Ovaj novi bend na sceni u startu je privukao pažnju svojim… više »

NAJAVE

That's what she said: autorice europske animacije

objavljeno prije 12 dana

Animation Festival Network/AFN, mreža pet najvažnijih festivala srednje i istočne Europe posvećenih autorskom animiranom filmu (Animafest Zagreb, Anifilm iz Češke, Fest Anča iz… više »

OSVRT

Vlado Tuđa: Figure

objavljeno prije 12 dana i 2 sata

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vlado Tuđa autor je impresivnog opusa ulja i akrila na velikim formatima platna i kartona, kreator zapanjujućeg svijeta i figurativnog i… više »

NAJAVE

Novi album Einstürzende Neubauten pred dolazak u Tvornicu

objavljeno prije 13 dana i 23 sata

Kultni njemački bend Einstürzende Neubauten, nakon skoro deset godina od zadnjeg nastupa, vraćaju se u Hrvatsku. Ovi pioniri konceptualne industrial glazbe koncert će održati 7. rujna u… više »

OSVRT

Diptih Duška Šibla

objavljeno prije 14 dana i 1 sat

U pronalaženju, realiziranju najboljih rješenja za pojedine motive, za određene ideje, umjetnik se služi svakovrsnim sredstvima ne bi li postigao željeni cilj, kontinuirano istražujući… više »

NAJAVE

Večer sibirskog crnog metala: Grima i Ultar stižu u Močvaru

objavljeno prije 14 dana i 2 sata

Nakon fantastičnog koncerta prošle godine koji je ostavio baš jak dojam na sve ljubitelje crnog metala u Zagrebu, nije bilo dvojbe: Grima se mora vratiti! Ovaj put dolaze… više »

HACKLAB01

Yet Another Awkward QR Code @ hacklab01

objavljeno prije 14 dana i 2 sata

Kolektiv At Least They Tried predstavlja rezultate svoje hackn3t rezidencije, istraživanja koje provode od 8. do 14. travnja. S fokusom na demistifikaciju QR kodova i pružanje novih… više »

INTERVJU

Razgovor s Josipom Botterijem Dini

objavljeno prije 15 dana

Josip Botteri Dini istaknuti je hrvatski likovni umjetnik, akademski je slikar i donedavni profesor na splitskoj AlU. Autor je respektabilnog opusa, čest izlagač na brojnim samostalnim… više »

OSVRT

Ciklus Vlade Tuđe s motivima pozornice svijeta

objavljeno prije 15 dana i 2 sata

I nakon 60 godina aktivna i strastvena slikanja i kontinuiranog izlaganja u najboljim svjetskim galerijama, istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vlado Tuđa nije se zasitio… više »

SUPERVAL+

Danas je četvrti Superval+

objavljeno prije 15 dana i 2 sata

U suradnji s Mostar Rock School, koja je već 12 godina platforma za mlade talentirane glazbenike, četvrti Superval+ koncert će se održati 4.4. u Vintage Industrial Baru, a na njemu će svirati… više »

NAJAVE

Rocks&Stars Festival @ Cave Romane najvaio program

objavljeno prije 16 dana i 2 sata

Antički kamenolom Cave Romane na jugu Istre, Vinkuranu, i ovoga ljeta postaje jedinstveni podij vrhunskim glazbenim gostima iz Hrvatske i svijeta. Rocks&Stars Festival, iz godine u… više »

IZLOŽBE

Hyperrealism u Galeriji SC

objavljeno prije 17 dana i 18 sati

Nakon što je Karlo Klen u rujnu 2021. godine obranio diplomski rad pod nazivom „Lice čovjeka" na akademiji mu je prišla čistačica, mašući i koreći ga,… više »

OSVRT

Sjajan ciklus prepun simbolike Petera Weisza

objavljeno prije 17 dana i 21 sat

U kompleksnom opusu suvremenog likovnog umjetnika, slikara iznimnog međunarodnog ugleda, Petera Weisza, u množini njegovih ciklusa, opažamo često i ulju ili akrilu na platnu ili u nizu crteža… više »

skrolaj na vrh