Kultura
NAJAVE

Josipa Lisac rasprodala veliki koncert u Domu sportova

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Josipin povratak u malu dvoranu Doma sportova događa se nakon devet godina i tadašnjeg unaprijed rasprodanog koncerta, a i ovoga puta sve ulaznice za koncert rasprodane su tjednima… više »

NAJAVE

Yann Tiersen uz Quinquis u Tvornici kulture

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Svestrani bretonski glazbenik Yann Tiersen, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 5. ožujka 2024. gdje će izvesti izbor svojih novih solo klavirskih i elektroničkih djela. Koncert je dio… više »

CEKATE

Putnička klasa u Cekateu

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Ciklus putopisnih predavanja "Putnička klasa" kreće sa svojim prvim predavanjem u četvrtak, 25. siječnja 2024. u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara… više »

NAJAVE

Odličan vikend u Attacku

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

VEČER URBANE POEZIJE ČET, 18.1. // 20:00 // Besplatan ulaz Evo raja draga, advent nam je prošao, uspjeli smo se i naveseliti i podružiti, i umoriti i istrošiti, i u to ime i… više »

NAJAVE

Khruangbin rasprodali stadion Šalata!

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Ova vijest stiže dan nakon najave njihovog novog studijskog albuma „A la Sala" planiranog za 5. travnja i najavljenog singlom „A Love International". Khruangbin - „A Love… više »

KNJIGE

Braco Dimitrijević – Louvre je moj atelje, ulica moj muzej

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Nedavno je Fraktura objavila autobiografiju Brace Dimitrijevića, Louvre je moj atelje, ulica moj muzej, na gotovo tisuću i sto stranica, uz obilje ilustracija i nebrojeno mnoštvo… više »

NAJAVE

Dodatni dan za QOTSA

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Američkoj grupi Queens Of The Stone Age bilo je potrebno nešto manje od 4 tjedna, a čak 6 mjeseci uoči održavanja, da rasprodaju svoj nastup u Zagrebu 23. srpnja, što ga čini… više »

KINOTEKA

Začarani ekran i dalje u Kinoteci

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Ciklus Začarani ekran nastavlja se istraživanjem magijskih praksi iz kućne radinosti. Prvi na rasporedu je Zvono, knjiga i svijeća, romantična komedija Richarda Quinea o modernoj… više »

NAJAVE

St!llness u petak u Boogaloou

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Priča o ST!llnessu počinje 1998. godine u obliku underground hip hop dvojca kojeg su činili školski kolege Yuri i Papi. Bili su nezaobilazni dio razvitka splitske hip hop scene.… više »

OSVRT

Hiperreastični ciklus Ive Kajzera

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Slikar Ivo Kajzer, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik,autor sugestivnih ciklusa posvećenih uvijek privlačnoj i izazovnoj tematici mora, ljudi , brodova, priobalja. Opus Ive Kajzer… više »

NAJAVE

Treći Superval+ u Vintageu

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

U suradnji s Rockstrikcijom, koja promovira crnogorsku autorsku rock scenu, treći Superval+ koncert školskih bendova iz Hrvatske i drugih zemalja, održat će se 21. 2. u Vintage… više »

FILMOVI

Ciklus 'Portreti: Márta Mészáros'

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Povodom desete obljetnice djelovanja, Institut Liszt u suradnji s kinom Tuškanac otvara višemjesečni ciklus posvećen retrospektivi djela pionirke mađarskog filma Márte… više »

OSVRT

Ivan Branko Imrović – Crtačev dnevnik – Ciklus Confessiones

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski kipar Ivan Branko Imrović, autor je respektabilnog opusa, osebujnog izraza i iznimne artističke inspiracije. Pred nama je dio vrlo sugestivnog… više »

NATJEČAJI

Lauba raspisala natječaj za 7. sajam umjetnina Nesvrstani

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Organizatori sajma pozivaju neovisne galerije, umjetničke udruge i organizacije, skupine umjetnika te samostalne umjetnike da svoje prijavnice pošalju do 15. ožujka. Natječaj je… više »

BACAČI SJENKI

Izvrnuta izvedba, ludo zabavna

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

U prvom dijelu ove Izvrnute izvedbe Bacači sjenki koriste i demonstriraju svoja iskustva sudioničkog kazališta i pričanja priča iz različitih motrišta. Ovaj događaj je… više »

skrolaj na vrh