Film
DOKUKINO

"Sedam zima u Teheranu" u Dokukinu KIC

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Uz pomoć minuciozno izrađenih maketa zatvorske spavaonice i sudnice, izvornog audio i vizualnog materijala koji je prokrijumčarila iz Irana, te glumice Zar Amir Ebrahim koja daje… više »

KINOTEKA

Ubojice cvjetnog mjeseca u Kinoteci

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Ciklus Fassbinder: Pravo jačeg se nastavlja temom Spremne za krupni kadar, posvećenom filmovima s karizmatičnim protagonisticama, a koji istražuju odnos glume i manipulacije. Među… više »

VIDEOBOX

Pseća posla - premijera nove epizode

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Serija prati živote trojice prijatelja - Ivora, Davida i Karla - dok se snalaze u ranim dvadesetima. Ivor i David rade u second-hand dućanu Videobox, a Karlo, koji živi kat iznad, je njihova… više »

ZFF

ZFF ove godine u kinu CineStar Branimir

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Nova lokacija odabrana je zbog najavljenog početka sanacije kina Tuškanac, no otvorenje i zatvaranje Festivala održat će se, prema planu, u Kinu SC. Ostali programi održavat će se u… više »

FILMOVI

Završeno snimanje "Nakon ljeta"

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

U utorak, 10. listopada na otoku Prviću, u mjestu Prvić Šeprurine, nakon 27 dana snimanja pala je zadnja klapa dugometražnog igranog filma "Nakon ljeta", u režiji oskarovca Danisa… više »

KINOTEKA

Ciklus Fassbinder u Kinoteci

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Od svog prvog dugometražnog filma iz 1969. godine pa do prerane smrti 1982. Rainer Werner Fassbinder iza sebe je ostavio impresivan korpus koji uključuje 24 dugometražna kinofilma, 13… više »

KINO

"Tuškanac u gostima" najavljuje ciklus "Filmovi koje volite"

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Vođeno senzibilitetom svojih gledatelja, kino Tuškanac će u okviru „Filmova koje volite", prvog ciklusa izvan svoje zgrade, tijekom listopada i studenog oživjeti dobro zapamćene… više »

FESTIVALI

15. Festival prava djece

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

15. Festival prava djece poznat i pod motom "Mali festival za velike teme" u organizaciji Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator za središnju temu… više »

FILMOVI

Besplatna projekcija odličnog dokumentarca "DORA - Bijeg u glazbu" u Kinu Forum

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

DORA - BIJEG U GLAZBU / Flucht in die Musik Njemačka, Hrvatska Trajanje: 116′ Režija: Kyra Steckeweh, Tim van Beveren Projekcija dokumentarnog filma Kyre Steckeweh i Tima… više »

25 FPS

Nagrađeni filmovi 19. Festivala 25 FPS

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Veliki žiri u sastavu Mary Helena Clark, Marko Tadić i Ross Lipman dodijelio je tri ravnopravna Grand Prixa: Mary Helena Clark dodijelila je svoju nagradu filmu Mast-del Maryam Tafakory za… više »

NAGRADE

Dodjela nagrada 25 FPS 2023

objavljeno prije 6 mjeseci

Posljednji festivalski dan započinje okruglim stolom kojim zatvaramo simpozij „Izazovi filmske arhivistike i estetika recikliranog filma", a nastavlja se uz selekciju žirijevca… više »

FESTIVALI

Otvoren 19. 25 FPS

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Festivalski tim - Mario Kozina, Marina Kožul, Tena Trstenjak i Ejla Kovačević - predstavio je sve što nas očekuje u narednim danima, filmske programe, poseban audiovizualni performans… više »

FESTIVALI

Počinje 19. Festival 25 FPS

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Od 27. do 30. rujna 2023. u zagrebačkom kinu Kinoteka te 4. i 5. listopada u riječkom Art-kinu održat će se 19. izdanje Festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS. U četiri festivalska… više »

FESTIVALI

Festival 25 FPS u Kinoteci

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Od srijede u kinu Kinoteka gostuje 19. izdanje Festivala 25 FPS, internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa koji će domaćoj publici kroz nekoliko programa ponuditi ono… više »

COOL

A Different Kind of Innovation

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Pula je bila baš čarobna i zabavna, jedan jedinstveni svijet pun svjetlosne umjetnosti cijela tri dana, od 21. do 23. rujna. Pulu je preuzeo Visualia Festival - festival svjetla, koji… više »

skrolaj na vrh