Film
NAJAVE

25 FPS 2023 - Expanded Cinema

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

U petak 29. rujna u 22:30 očekuje nas 40-minutni performans multimedijalnog španjolskog umjetnika Enriquea del Castilla naziva Umbráfono. U njemu umjetnik optičkim čitačem… više »

ODLIČNO!

PROFilm Days na ADU

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

Peto izdanje regionalnog filmskog susreta PROFilm Days posvećenog filmskoj, TV i gaming industriji, održat će se 28. rujna u Akademiji dramske umjetnosti (ADU) te je… više »

FESTIVALI

9. Visualia Festival u Puli

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Svi svjetlosni putevi vode u Pulu! Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je bogat program Visualia Festivala u Puli. O ovoj temi govorili su Sanja Cinkopan Korotaj direktorica… više »

ZFF

Što ne smijete propustiti na 21. ZFFu

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Popratni program Zagreb Film Festivala Mreža festivala Jadranske regije i ove godine predstavlja niz intrigantnih europskih ostvarenja. Među šest filmova u programu nalazi se… više »

VIJESTI

Nova sezona kina Kinoteka

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Nova sezona kina Kinoteka otvara se projekcijom filma Slatkorječivost, atmosferičnom psihološkom dramom redateljice Joyce Chopra nagrađenom Velikom nagradom žirija na Sundanceu. Priča… više »

FILMOVI

Analogni film u digitalnom dobu

objavljeno prije 6 mjeseci i 15 dana

Drugo izdanje simpozija Analogni film u digitalnom dobu, filmsko-diskurzivnog programa posvećenog aktualnim temama u području analognog filma, očekuje nas na 19. izdanju festivala 25 FPS, a… više »

KINO

Ciklus 'Portreti: Brian De Palma' u kinu Tuškanac

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

Od sredine rujna, na programu kina Tuškanac moguće je uživati u novom 'portretu', to jest ciklusu posvećenom opusu plodonosnih filmaša kultnog statusa. Na redu je retrospektiva… više »

MOSTRA

'Poor Things' najbolji film Mostre

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Titulu najbolje ženske i muške uloge ponijeli su američki glumci. Cailee Spaeny osvojila je Copa Volpi za ulogu bivše žene kralja rocka Elvisa Presleya u filmu "Priscilla".… više »

FILMOVI

Kriminalistički film 'Smrt djevojčice sa žigicama' od 14. rujna u kinima

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Kriminalistički film „Smrt djevojčice sa žigicama" redatelja Gorana Kulenovića te producenata Ivora Hadžiabdića i Antuna Bahata od 14. rujna kreće s prikazivanjem u hrvatskim kinima i… više »

FILMOVI

Dosje Labudović ide u kina

objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana

U suradnji s Kulturno-informativnim centrom (KIC) u Restartovom specijaliziranom kinu, DOKUKINU, održat će se kinopremijere dva nova filma renomirane regionalne… više »

25 FPS

25 FPS 2023 - Natjecateljski program i Refleksi

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Od 27. do 30. rujna 2023. u zagrebačkom kinu Kinoteka te 4. i 5. listopada u riječkom Art-kinu održat će se 19. izdanje Festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS. U četiri festivalska… više »

ZFF

Bliži se 21. Zagreb Film Festival

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

Pred nama je još jedna uzbudljiva jesen u Zagrebu i razlog zbog kojeg joj se posebno veselimo - Zagreb Film Festival. Najveća zagrebačka igranofilmska avantura održat će se 21. put od… više »

MOSTRA

U utrci za Zlatnog lava 23 filma

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Promjenom politike i približavanjem streaming platformama i Hollywoodu - to se promijenilo. Mostra je postala svojevrsna revija filmova koji će se natjecati za Oscara. Za glavne nagrade… više »

FILMOVI

Prijave za 55. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Novo, 55. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se od 24. do 26. studenog 2023. godine u Zagrebu. Organizatori Revije su Hrvatski filmski savez i Autorski studio -… više »

FILMOVI

Ciklus američkog horora 'Universalova filmska čudovišta'

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Oprečan ljetnoj vedrini i prpošnosti, ali odlučan u dokazivanju da i tmurni dani mogu biti uzbudljivi, rujanski program kina Tuškanac kao uvertiru u jesensko raspoloženje na… više »

skrolaj na vrh