Film
NAGRADE

Trump i Holmes & Watson poharali Zlatne maline

objavljeno prije 8 mjeseci

Donald Trump i komedija o Sherlocku Holmesu dobili su nagrade za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini. "Holmes & Watson", u kojemu glume Will Ferrell i John C.… više »

15. ZAGREBDOX

ZagrebDox Pro - događaji otvoreni za javnost

objavljeno prije 8 mjeseci

Za vrijeme ZagrebDoxa, od 24. veljače do 1. ožujka, u Zagrebu se održava program usavršavanja ZagrebDox Pro, koji uključuje šest zanimljivih događanja otvorenih za… više »

NAJAVE

Kapetanica Marvel – prvi Marvelov film koji predvodi superjunakinja od 7. ožujka u kinima

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Netom prije početka distribucije iščekivanog novog, ujedno posljednjeg nastavka filma Osvetnici: Završnica (Avengers: Endgame), Marvel u ožujku 2019. predstavlja prvi naslov… više »

15. ZAGREBDOX

Haute couture na ZagrebDoxu – tri dokumentarca u posebnom programu Ljubav i moda

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Jedna od novosti 15. ZagrebDoxa, koji će se održati od 24. veljače do 3. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, je posebni program Ljubav i moda koji donosi tri dokumentarna filma o… više »

PROGRAM

Dvije filmske poslastice na programu veljačkog izdanja Queer MoMenti u kinu Europa

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Filmski program Queer MoMenti nastavlja se 25. i 26. veljače (ponedjeljak, utorak) s adresom u zagrebačkom kinu Europa, Varšavska 3, prikazivanjem dokumentarnog filma Liam (2018.)… više »

15. ZAGREBDOX

Tko sve stiže na 15. ZagrebDox?

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Na ZagrebDox stiže proslavljeni ukrajinski redatelj Sergej Loznica, autor niza igranih filmova i više od dvadeset dokumentaraca koji su nagrađivani na prestižnim svjetskim festivalima… više »

13. JFF

Trinaesto izdanje Festivala tolerancije - JFF Zagreb

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

Proslava filma i filmske umjetnosti u punom smislu, premijere na temu ljudskih prava, tolerancije i slobode, brojni novi popratni sadržaji i koncept - Festival tolerancije u svom trinaestom… više »

Zavrtite Glazbeni globus i pogledajte sjajne glazbene dokumentarce

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

Glazbeni globus, popularni službeni program ZagrebDoxa, ove godine ponovno uključuje šest sjajnih glazbenih dokumentaraca koje, ako ste ljubitelj dobrog filma i glazbe, nikako ne… više »

FESTIVALI

U srijedu počinje KinoKino

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

Samo dva dana nas dijele do početka 4. KinoKina, festivala skrojenog po dječjoj mjeri na kojem se svake godine krajem veljače zajednički odlazak u kino pretvara u posebno i drugačije iskustvo… više »

COOL

Prohujalo s vihorom ponovno u američkim kinima

objavljeno prije 8 mjeseci i 6 dana

Prohujalo s vihorom jedan je od najomiljenijih i najkontroverznijih holivudskih filmova svih vremena, a najnovija vijest više je nego bombastična - vraća se krajem veljače u… više »

15. ZAGREBDOX

Poznati o poznatima u novom ZagrebDoxovom posebnom programu

objavljeno prije 8 mjeseci i 7 dana

U filmovima obuhvaćenim posebnim programom ZagrebDoxa (24. 2. - 3. 3., Kaptol Boutique Cinema) Poznati o poznatima neki od najzvučnijih autora i dokumentarista današnjice okreću svoje… više »

NAJAVE

Međunarodna konferencija o ženama u filmskoj industriji

objavljeno prije 8 mjeseci i 8 dana

Međunarodna konferencija o ženama u filmskoj industriji održat će se 21. i 22. veljače u zagrebačkom muzeju Mimara i u prostorima Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR).… više »

ZAGREBDOX

Predstavljen natjecateljski program 15. ZagrebDoxa

objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana

Na 15. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, koje će se održati u kinu Kaptol Boutique Cinema od nedjelje, 24. veljače do nedjelje, 3. ožujka, gledatelje… više »

RAZMIŠLJANJA

Ex-yu kinematografija: koprodukcijama do Berlinala

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

Još jedan Berlinale, 69. po redu, se zahuktava. Od četvrtka, 7. veljače, kada je festival otvoren filmom danske redateljice Lone Scherfig „Ljubaznost stranca" pa do 17.2. kada… više »

NAGRADE

The Favourite favorit za BAFTA-u

objavljeno prije 8 mjeseci i 13 dana

Film "The Favourite" redatelja Yorgosa Lanthimosa u nedjelju bi na dodjeli najprestižnije britanske nagrade BAFTA-e mogao osvojiti najviše nagrada, a ima i najviše… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh