Film
FESTIVALI

DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture International Film Festival

objavljeno prije 20 dana i 19 sati

Secret Arts Cinema predstavlja prvo izdanje međunarodnog filmskog festivala posvećenog dizajnu, umjetnosti i arhitekturi DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture International… više »

NAJAVE

Novi ciklus besplatnih filmskih radionica

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Udruga Bacači Sjenki provodi nove inovativne filmske radionice "Samo nebo nam je granica" u Zagrebu, Karlovcu i Puli. Prva u nizu je početna filmska radionica u Zagrebu koja će biti održana… više »

NAJAVE

Dokumentarac o Tusti kreće u kina

objavljeno prije 22 dana i 16 sati

Dugometražni biografski dokumentarac "Tusta" Andreja Korovljeva o frontmenu KUD Idijota, jednog od najveći punk bendova ovih krajeva, imat će 30. rujna u Kinu SC zagrebačku premijeru, nakon… više »

FESTIVALI

Objavljen program 25FPS

objavljeno prije 24 dana i 19 sati

Dvije godine nakon što je svojim redateljskim prvijencem Goli u sedlu (Easy Rider, 1969) nepovratno promijenio krajolik američke kinematografije, glumac i redatelj Dennis Hoppersnimio… više »

NAJAVE

Filmski genij Orsona Wellesa

objavljeno prije 27 dana i 15 sati

Najavljujemo novu retrospektivu velikog, markantnog i karizmatičnog američkog redatelja i glumca Orsona Wellesa, koja će se pod nazivom 'Portreti: Filmski genij Orsona Wellesa' održati… više »

FESTIVALI

Hrvatski filmovi u Portorožu

objavljeno prije 29 dana i 13 sati

Na ovogodišnjem Festivalu slovenskog filma, koji traje od 17. do 22. rujna u Portorožu, u natjecateljskim programima prikazat će se jedanaest hrvatskih filmova, od kojih su devet… više »

KINO PROGRAM

Rujan u kinu Kinoteka u znaku Ave Gardner

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Opus američke filmske dive Ave Gardner prikazat će se u kinu Kinoteka od 17. do 28. rujna, a uključivat će ukupno devet filmova u kojima je ostvarila neke od svojih najznačajnijih uloga. Ava… više »

FESTIVALI

Plitvice Film Festival od 19. do 22. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Nacionalni park Plitvička jezera 2019. godine slavi dvije velike i važne obljetnice: 70 godina od proglašenja nacionalnog parka i 40 godina od upisa na UNESCO-ovu listu… više »

17. ZFF

Zagreb Film Festival - 11 dana bez kina Europa

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Zagreb Film Festival trajat će ove godine rekordnih jedanaest dana, od 7. do 17. studenog na više zagrebačkih lokacija, među kojima nije i dosadašnje središnje… više »

KINO PROGRAM

Početak nove sezone u kinu Kinoteka uz filmski Rendez-vous

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Nakon ljetne stanke, u petak i subotu, 13. i 14. rujna, kino Kinoteka započinje svoju novu sezonu programom Kino mreže Rendez-vous au cinéma, u sklopu kojeg će biti… više »

NAJAVE

“Putinovi svjedoci” Vitalija Manskog u kinima od 18. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Dokumentarac Putinovi svjedoci u režiji Vitalija Manskog, jednog od najistaknutijih svjetskih dokumentarista, 18. rujna stiže u kina diljem Hrvatske u distribuciji Restart Labela. Film je… više »

25. FPS

Članovi žirija premijerno prikazuju izuzetne naslove

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Petnaesti Festival 25 FPS održat će se od 26. do 29. rujna u Zagrebu u prostorima Studentskog centra gdje će se u okviru natjecateljskog programa prikazati 23 filma, među kojima se nalaze i 3… više »

NAJAVE

Najveća retrospektiva Akire Kurosawe u kinu Tuškanac

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Zagrebačko kino Tuškanac danas počinje s dosad najvećom hrvatskom retrospektivom Akire Kurosawe, u okviru koje će se do 22. rujna prikazati osamnaest filmova tog japanskog "filmskog… više »

NAGRADE

Jokeru Zlatni lav u Veneciji

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Zlatni lav za najbolji film pripao je filmu "Joker" Todda Phillipsa u izvedbi izvrsnoga Joaquina Phoenixa. Veliku nagradu žirija dobio je provokativni film Romana… više »

PRIJAVITE SE!

Početna filmska radionica u sklopu 13. Vox Feminae Festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

U Zagrebu će se u sklopu Vox Feminae Festivala od 23. rujna do 1. listopada u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16) održati radionica 'Žene s… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh