Film
PRIJAVITE SE!

Filmski natječaj: Naš online život, o kojem roditelji ništa ne znaju

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

U sklopu Dana medijske pismenosti 2020., Agencija za elektroničke medije, UNICEF i Hrvatski filmski savez organiziraju filmski natječaj za djecu i mlade na temu 'Naš online život, o… više »

ZAGREBDOX

Portreti Formana, Sellersa i Tarkovskog u novom programu Filmaši o filmašima!

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Festival ZagrebDox, koji će se održati od 15. do 22. ožujka u CineStaru Zagreb - Branimir mingle mallu, donosi više od sto filmskih naslova. Kao i svake godine dio programa rezerviran… više »

SJAJNO!

Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom u hrvatskim kinima od 19. veljače

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom, dokumentarni film o dramatičnom životu i nasljeđu Stiega Larssona, autora trilogije Millennium, koji gledateljima otkriva nepoznate detalje iz… više »

ZAGREBDOX

Odvažne i snažne ženske priče u fokusu brojnih filmova ZagrebDoxa

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Osobne priče odvažnih i snažnih protagonistica te prenošenje važnih, osnažujućih poruka o pravima žena zajednička su poveznica velikog broja filmova što će biti prikazani u… više »

KINO PROGRAM

Na drugi pogled: Sveti dim

objavljeno prije 6 mjeseci

U sklopu posebnog programa kina Kinoteka Na drugi pogled, posvećenog filmovima na koje se vrijedi podsjetiti, pogledati ih svježim očima i ponovno ih otkriti, u petak, 14. veljače… više »

NAJAVE

Nadrealistički krajolici Bady Minck na Kratkom utorku

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Gošća novog Kratkog utorka, koji će se održati 11. veljače u kinu 'Tuškanac' u Zagrebu, i to iznimno u 20,30 sati, poznata je luksemburško-austrijska filmašica… više »

IN MEMORIAM

Filmski festivali u Cannesu, Berlinu i Veneciji odaju počast Kirku Douglasu

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Filmski festivali u Cannesu, Berlinu i Veneciji u četvrtak su odali počast američkom glumcu Kirku Douglasu koji je umro u srijedu u 104. godini. Festival u Cannesu oprostio se od nezaboravnog… više »

SJAJNO!

ZFF pokrenuo platformu croatian.film

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Zagreb Film Festival je pokrenuo i predstavio jedinstvenu internetsku platformu za promociju domaćeg kratkometražnog filma - croatian.film (www.croatian.film). Zamišljena kao prostor… više »

ZAGREBDOX

Aretha Franklin, PJ Harvey, Leonard Cohen u programu glazbenih dokumentaraca

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Glazba je uglavnom neizostavni dio svakog filmskog uratka, no postoje i oni u kojima je ona glavna preokupacija; program Glazbeni globus već godinama donosi uvid u djelovanje renomiranih… više »

KINO PROGRAM

Veljača u Kinoteci u znaku Oscara

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

Veljača u kinu Kinoteka posvećena je jednoj od najvažnijih fešti pokretnih slika: Oscarima. Ususret i nakon dodjele nagrada Američke filmske akademije, koja se ove godine održava u u… više »

KINO PROGRAM

Veljača u kinu Kinoteka u znaku Oscara

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Veljača u kinu Kinoteka posvećena je jednoj od najvažnijih fešti pokretnih slika: Oscarima. Ususret i nakon dodjele nagrada Američke filmske akademije, koja se ove godine održava… više »

KINO PROGRAM

Zagrebački ekvinocij stiže u kina diljem Hrvatske

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Zagrebački ekvinocij, generacijski dugometražni film Svebora Mihaela Jelića, koji na autentičan način prikazuje zagrebački alternativni noćni život, stiže u kina 13. veljače u distribuciji 2i… više »

16. ZAGREBDOX

Ekološke teme i spas prirode u fokusu programa Eko Dox

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 15. do 22. ožujka u CineStaru Zagreb - Branimir mingle mallu. Tijekom osam dana šesnaesti će put svim posjetiteljima… više »

PRIJAVITE SE!

Prva ovogodišnja Filmska škola Kinokluba Zagreb

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Prva ovogodišnja Filmska škola Kinokluba Zagreb (KKZ), početnička radionica pisanja scenarija, režije, snimanja i montaže počinje 11. veljače, a prijave se primaju do 7.… više »

KINO PROGRAM

Kultni petak predstavlja Liquid Sky – remek-djelo američkog undergrounda

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

S remek-djelom američkog undergrounda Liquid Sky u petak, 31. siječnja počinje  Kultni petak, poseban program kina Kinoteka namijenjen filmofilima pustolovna duha… više »

skrolaj na vrh