Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 8. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Mletački dužd Domenico Selvo 1075. godine protjerao je Normane iz dalmatinskih gradova koji su mu se svečano obvezali da nikada više neće dovoditi niti Normane niti druge strance u… više »

JADAN

Charles III. – dijagnoza rak

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Prije tjedan dana Charles III. je otpušten iz bolnice poslije zahvata na prostati. U nedjelju se pokazao u javnosti, u društvu supruge Camille, ljubazno mašući… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Emile Zola na današnji je dan 1898. godine izašao pred sud u Parizu zbog svog pamfleta J'Accuse kojim je optužio francusku vladu za antisemitizam i nepravedno utamničenje… više »

SAD

Nova nada za Ukrajinu

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Američki Senat je u noći s nedjelje na ponedjeljak predstavio prijedlog zakona težak 118 milijardi američkih dolara čiji je cilj povećanje sigurnosti na granicama, ali i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Dvije godine nakon završetka rata za oslobođenje Francuska je priznala novostvorene Sjedinjene Američke Države, koje je i podržavala cijelim tijekom borbe za neovisnost. Reakcija… više »

COOL

Snimljen spot za dječju pjesmu o veganstvu

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Devetogodišnja Sofija Makar otpjevala je i snimila spot za vrlo emotivnu pjesmu, „Vege song", koja se, kako i ime kaže, dotiče teme veganstva. Stihovi poput: „Sve… više »

ODLIČNO!

Hrvatska u mreži EU-a protiv invazivnih vrsta

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Problem najezde invazivnih stranih živih vrsta sve je veći. Nije tako samo u Hrvatskoj, nego je upravo njegova globalnost jedna od najvažnijih karakteristika. Intenziviranje robnog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Obično su tema ovakvih rubrika strašno ozbiljni događaji i stvari od svjetskog značenja. Pa, današnji prvi u neku ruku i jest, jer je zacijelo promijenio mnoge živote, a i… više »

EKOLOGIJA

Barem da smo po nečemu na vrhu...

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Prema najnovijem izvješću Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja stopa ponovne uporabe i oporabe otpadnih vozila iznosila je oko 97 posto, a cilj je bio 95, odnosno 85 posto za… više »

EH, DA...

Pčelari u velikim problemima

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Na pčelarstvo u Hrvatskoj danas utječe nekoliko čimbenika koji će odrediti njegovu budućnost. Među najznačajnijim faktorima jest globalno zatopljenje, kaže Marčec. Upozorava da najavljeno… više »

SUDOVI

Europski sud za ljudska prava u jednoj presudi ipak kaznio političara

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

U 2024. Hrvatska će prvi put imati niz od tri predizborne kampanje unutar samo 12 mjeseci. Osim na terenu, predizborne se kampanje vode i u online prostoru, posebice na društvenim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Borbe za neovisnost obično zavšavaju dugotrajnom svađom, no Britanci su pokazali zavidno razumijevanje za SAD, jer su već 1783. godine na današnji dan proglasili kraj… više »

UPS!

Pojačana vulkanska aktivnost na Islandu

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Islandska meteorološka služba Vedurstofa upozorila je u petak da je porasla vjerojatnost nove erupcije na poluotoku Reykjanesu i da bi se mogla dogoditi u iduća dva tjedna ili čak za… više »

OPA :)

Postignut dogovor oko 50 milijardi eura za Ukrajinu

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

„Imamo dogovor. Svih 27 čelnika složilo se oko dodatnog paketa potpore od 50 milijardi eura za Ukrajinu unutar proračuna EU-a. Ovo osigurava postojano, dugoročno, predvidljivo… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Razne igre s loptom tijekom povijesti privlačile su pažnju javnosti, došavši do statusa najvažnijih sporednih stvari u svijetu. Čovjek koji je ostvario možda i najveću… više »

skrolaj na vrh