Kultura
INTERVJU

Novi ciklusi Krešimira Ivića

objavljeno prije 20 dana

Akademski slikar Krešimir Ivić, istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor kompleksnog opusa, ulja, akvarela i crteža, izlagač na brojnim izložbama. Desetljećima djeluje i… više »

NAJAVE

Šarena pojava uz Dubiozu Kolektiv i S.A.R.S. početkom lipnja na Jarunu

objavljeno prije 20 dana i 19 sati

Već bogatom i raznovrsnom lajnapu posljednje večeri Zagreb Music Festa pridružit će se rap/rock bend Šarena pojava. Oni će tako 1. lipnja na Jarunu nastupiti uz Dubiozu Kolektiv,… više »

COOL

Welcome Day Sea Star Festivala

objavljeno prije 20 dana i 23 sata

Dobrodošlica na šesto izdanje Sea Star Festivala, u četvrtak, 23. svibnja, donosi nešto zaista posebno! U suradnji s Ada Divine Awakening i EXIT festivalima, u idiličnoj… više »

OSVRT

Motivi mora i kamena u opusu Vladimira Vrljića Ankina

objavljeno prije 21 dan

Dio svog fascinantnog opusa krajobraza, niza ciklusa ulja na platnu različitih formata, istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vladimir Vrljić Ankin, posvetio je moru,… više »

NAJAVE

U Vinkuran dolaze Dire Straits Legacy i Esteriore Brothers

objavljeno prije 22 dana

Kad idemo van, svi u Vinkuran! Jer su tamo, zna se, i ove godine najbolji ljetni koncerti. Jubilarni 5. Rocks & Stars u kamenolomu Cave Romane otvara u sklopu ljetne turneje, u srijedu… više »

INMUSIC #16

Mladi i originalni ETEP bendovi dolaze na INmusic festival #16

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

Lenhart Tapes, solo projekt srpskog umjetnika Vladimira Lenharta, ruši granice stvaranja glazbe. Uz jedinstvenu postavku walkmana i kaseta, Lenhart stvara hipnotizirajuću… više »

NAJAVE

Superval uz INmusic

objavljeno prije 26 dana i 22 sata

Suradnja Supervala i INmusic festivala se nastavlja kako bi udruženim snagama djecu i mlade potaknuli na otkrivanje i razvijanje svojih glazbenih talenata. U lipnju 2024., tri izvrsna… više »

OSVRT

Sjajni pacifički plavi ciklus tekućih ulja i akrila Mladena Žunjića

objavljeno prije 28 dana

Njegova neutaživa likovna glad u potrazi i za novim i neočekivanim motivima u kolopletu, oceanima boja na velikim formatima platna u ulju ili akrilu izazivala je našu neprijepornu… više »

OSVRT

Radosni ciklus Petera Weisza

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

Peter Weisz istaknuti je suvremeni likovni umjetnik, autor kompleksnog opusa, uspješni izlagač na brojnim izložbama diljem svijeta i danas je aktivan, kako u atelijeru tako i u… više »

NAJAVE

Eva Braun danas stiže u Zagreb

objavljeno prije 1 mjesec

U četvrtak 18.04. u Vintage Industrial stiže Eva Braun, jedan od najvažnijih bendova vojvođanske pop-rock scene 90-ih, koji preko 30 godina istim žarom i uvjerenjem isporučuje savršene… više »

COOL

Fotografska radionica uz prekrasne dvorce Zagorja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Uskoro nas očekuje nezaboravna fotografska avantura koja će nas odvesti kroz prekrasne dvorce Hrvatskog Zagorja! U subotu, 20.4., pripremili smo za vas jedinstvenu radionicu koja spaja… više »

GALERIJA SC

MATRICE: APSURD u Galeriji SC

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Izložba predstavlja radove studenata/ica i alumna Nastavničkog, Grafičkog i Kiparskog odsjeka ALU nastalih u okviru projekta Matrice: Apsurd, te radove voditelja/ica radionica i mentorica na… više »

AKC ATTACK

Attack ima odličan programski tjedan

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

ANCIENT TRIALS & IT'S ELECTRIC BOOKING presents: Tarot, Eisenhand, Death Racer Tarot: Heavy Rock, Australia Iz dalekog Hobarta dolazi udar nostalgije. Mistična atmosfera nit je vodilja… više »

EH, DA...

Problemi nezavisne scene u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Pitanje gradske politike prema nezavisnoj kulturi u Gradu Zagrebu ponovno je došlo u fokus u posljednjih pola godine s obustavom rada i zatvaranjem klubova kao što su… više »

FILMOVI

Priscilla u kinu Kinoteka

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Nepouzdani pripovjedači te namjerni i slučajni lažljvici u fokusu su Priče za sebe, novog ciklusa posvećenog pripovijedanju na filmu. Krećemo s Prošle godine u Marinenbadu, ikoničkim… više »

skrolaj na vrh