Kultura
OSVRT

Opus izvrsnog pejzažista Vladimira Vrljića Ankina

objavljeno prije 5 dana i 1 sat

Slikar Vladimir Vrljić Ankin, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor impresivnog opusa, niza ciklusa s motivima krajobraza, portreta, figura, autoportreta u ulju na platnu, raznih… više »

NAJAVE

Dream Theater stižu u Arenu Zagreb

objavljeno prije 5 dana i 1 sat

Pioniri progresivnog metala i dobitnici Grammy nagrade Dream Theater, stižu u Arenu Zagreb 29. listopada u sklopu velike svjetske turneje povodom 40. obljetnice rada! Bend će u Areni puna tri… više »

NAJAVE

Nova domaća imena INmusic festivala #16

objavljeno prije 5 dana i 19 sati

Orvel je zagrebački rock bend osnovan 2011. godine. Nakon objavljivanja prvog singlea 'Vodi me', etabliraju se kao jedan od zanimljivijih domaćih indie-rock/synthpop bendova. Svoj prvi album… više »

FESTIVALI

Subversive FILM Festival od 20. - 26. 5.

objavljeno prije 5 dana i 23 sata

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala uz okruglih četrdeset naslova i uz novo… više »

NAJAVE

Orgazam u Tvornici uz Anicu Dobru

objavljeno prije 6 dana

Legendarni Električni orgazam svirat će ove jeseni u Tvornici kulture! Bend će posebnim koncertom obilježiti 40 godina albuma ''Kako bubanj kaže'', a nezamjenjivoj će se petorci na… više »

INTERVJU

Akademska slikarica Ivana Miloglav - razgovor

objavljeno prije 6 dana i 1 sat

Ivana Miloglav rođena je 1986. godine u Dubrovniku. 2009. godine diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Duje Jurića. Članica je HDLU-a i… više »

NAJAVE

The Tiger Lillies u kinu SC

objavljeno prije 10 dana i 22 sata

Domaćoj publici ne treba naročito predstavljati Tiger Lillies koji su Zagreb pohodili posljednji put u prosincu 2012. Ova vrlo u svakom smislu plodonosna mašina (samo tijekom korone su… više »

OSVRT

Vojo Šindolić: Evo što su mi riječi učinile

objavljeno prije 10 dana i 22 sata

U zajedničkoj nakladi Planeta i Sandorfa objavljena je knjiga suvremene poezije američkih književnika Evo što su mi riječi učinile,u odabiru i prijevodu s engleskog Voje… više »

FESTIVALI

Još jedan Subversive Festival

objavljeno prije 11 dana

17. izdanje SUBVERSIVE FESTIVALA održat će se od 20. svibnja do 8. lipnja. Novi „majski šušur" uz raskošno festivalsko izdanje uz četrdeset dokumentarnih… više »

OSVRT

Impresije Vladimira Vrljića Ankina

objavljeno prije 11 dana i 1 sat

Slikar Vladmir Vrljić Ankin, istaknuti je i zapaženi suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor je impresivnog opusa ulja na platnu, najčešće krajobraza, ali i portreta. Njegov… više »

FESTIVALI

5 razloga da već danas kupite karte za Rocks&Stars

objavljeno prije 11 dana i 1 sat

Cave Romane u Vinkuranu je sigurno jedna od najljepših pozornica na otvorenom u Hrvatskoj, ako ne i ovom dijelu Europe, a Rocks & Stars Festival je postao sinonim za vrhunski… više »

NAJAVE

Them Moose Rush u Vintageu

objavljeno prije 11 dana i 17 sati

Glazbeni trojac Them Moose Rush na krilima hvaljenog četvrtog albuma "Zepaxia" stiže pred zagrebačku publiku ovoga četvrtka! U Vintage Industrial Baru nastupit… više »

PREDSTAVE

Premijera predstave za bebe: BEBE SU SUPER

objavljeno prije 12 dana

Bebe su super! lutkarska predstava za bebe od 6 mj nadalje prema istoimenoj slikovnici Ivane Guljašević Kuman i Brune Kumana Autorica koncepta i redateljica: Morana… više »

MUDRI BRK

Mudri Brk popunjava lineup

objavljeno prije 12 dana i 1 sat

Treća godina masu dobrog đira i masu dobre muzike dobila je novo glazbeno pojačanje. M.O.R.T. i Reper iz sobe pridružuju se lineupu festivala Mudri Brk koji će se održati od 25. do 28. srpnja… više »

OSVRT

Sklad mora, čovjeka i broda u opusu Tihomira Čulića

objavljeno prije 12 dana i 1 sat

Slikar Tihomir Čulić, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor osebujnog opusa snažnih motiva mora, brodova, jedara, priobalja, najčešće u ulju na platnu različitih formata.… više »

skrolaj na vrh