Kultura
IZLOŽBE

Botterri Dini u Klovićevim dvorima

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Akademski slikar i donedavni profesor na splitskoj ALU, pripadnik malobrojne skupine najistaknutijih hrvatskih likovnih umjetnika, autor iznimnog opusa, Josip Botteri Dini predstavlja se… više »

INMUSIC #16

INmusic festival- glazbeni spektakl koji građani obožavaju

objavljeno prije 6 dana i 5 sati

INmusic festival, jedan od najvećih glazbenih događaja u Hrvatskoj, obilježava 18 godina postojanja i nastavlja osvajati srca građana Zagreba i Hrvatske te ostaje prepoznat kao nezaobilazna… više »

OSVRT

Figurativni opus Ferdinanda Pađena

objavljeno prije 6 dana i 21 sat

Slikar Ferdinand Pađen, istaknuto je i cijenjeno ime suvremene hrvatske likovne umjetnosti, autor iznimnog opusa ulja, akvarela, pastela i skulptura, sklon i figuraciji ali i apstrakciji.… više »

NAJAVE

Nove postaje Superval turneje po Hrvatskoj su Pula i Rijeka

objavljeno prije 7 dana

Nakon sjajnih nastupa u Đakovu, Osijeku, Dubrovniku, Šibeniku, Čakovcu i Koprivnici Superval nastavlja turneju po Hrvatskoj! Na red su stigli Pula, gdje će se 10. 5. u klubu Kotač… više »

NAJAVE

Swingers u Tvornici kulture slave 25 godina postojanja

objavljeno prije 7 dana i 3 sata

Swingers ove jeseni velikim koncertom u Tvornici kulture slave 25 godina postojanja! Četvrt desetljeća kasnije vraćaju se na pozornicu na kojoj su održali svoj prvi koncert kako bi s publikom… više »

OSVRT

Miljenko Jergović: Rat

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

Nedavno je zagrebačka Fraktura objavila novu knjigu, istaknutog književnika Miljenka Jergovića Rat. Riječ je o zbirci kratkih priča (njih 117), knjiga o gradu pod opsadom, u kvalitetnom… više »

NAJAVE

Sprema se odličan tjedan u Attacku

objavljeno prije 7 dana i 5 sati

U četvrtak, 2.5., ZEZ i AKC Attack predstavljaju vam dva apstraktna projekta koja alkemijski miješaju elektroniku i instrumentalno, Kee Avil i Packmess & Kiers! Kee Avil (Kanada)… više »

SEA STAR

Angelina Mango na šestom Sea Staru

objavljeno prije 9 dana i 4 sata

Angelina Mango u svojoj 22. godini života bilježi nevjerojatne uspjehe i glazbene trijumfe: prva je žena pobjednica 74. izdanja festivala Sanremo u posljednjih 10 godina, jedna je od… više »

INTERVJU

Novi ciklusi Krešimira Ivića

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

Akademski slikar Krešimir Ivić, istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor kompleksnog opusa, ulja, akvarela i crteža, izlagač na brojnim izložbama. Desetljećima djeluje i… više »

NAJAVE

Šarena pojava uz Dubiozu Kolektiv i S.A.R.S. početkom lipnja na Jarunu

objavljeno prije 10 dana

Već bogatom i raznovrsnom lajnapu posljednje večeri Zagreb Music Festa pridružit će se rap/rock bend Šarena pojava. Oni će tako 1. lipnja na Jarunu nastupiti uz Dubiozu Kolektiv,… više »

COOL

Welcome Day Sea Star Festivala

objavljeno prije 10 dana i 4 sata

Dobrodošlica na šesto izdanje Sea Star Festivala, u četvrtak, 23. svibnja, donosi nešto zaista posebno! U suradnji s Ada Divine Awakening i EXIT festivalima, u idiličnoj… više »

OSVRT

Motivi mora i kamena u opusu Vladimira Vrljića Ankina

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

Dio svog fascinantnog opusa krajobraza, niza ciklusa ulja na platnu različitih formata, istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vladimir Vrljić Ankin, posvetio je moru,… više »

NAJAVE

U Vinkuran dolaze Dire Straits Legacy i Esteriore Brothers

objavljeno prije 11 dana i 5 sati

Kad idemo van, svi u Vinkuran! Jer su tamo, zna se, i ove godine najbolji ljetni koncerti. Jubilarni 5. Rocks & Stars u kamenolomu Cave Romane otvara u sklopu ljetne turneje, u srijedu… više »

INMUSIC #16

Mladi i originalni ETEP bendovi dolaze na INmusic festival #16

objavljeno prije 14 dana i 4 sata

Lenhart Tapes, solo projekt srpskog umjetnika Vladimira Lenharta, ruši granice stvaranja glazbe. Uz jedinstvenu postavku walkmana i kaseta, Lenhart stvara hipnotizirajuću… više »

NAJAVE

Superval uz INmusic

objavljeno prije 16 dana i 3 sata

Suradnja Supervala i INmusic festivala se nastavlja kako bi udruženim snagama djecu i mlade potaknuli na otkrivanje i razvijanje svojih glazbenih talenata. U lipnju 2024., tri izvrsna… više »

skrolaj na vrh