Zdravlje
Magična biljka iz Indije
JESTE LI ZNALI?

Kurkuma za sreću i bolji vid

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Kurkuma i njezin sastojak kurkumin poznati su po svojim anti upalnim i anti oksidanskim svojstvima, a također se smatra razlogom zašto kod starijih građana u Indiji - gdje se kurkuma… više »

PRIJAVITE SE

Krenuo trkački izazov "PoKRENI - Pokloni svoje kilometre"

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

GRAWE Hrvatska četvrtu godinu zaredom otvara izazov ''PoKRENI - Pokloni svoje kilometre'' s ciljem prikupljanja 100.000 kilometara koje će to osiguravajuće društvo 'pretvoriti' u… više »

SJAJNO!

Pronađena molekula koja ubija superbakterije

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Superbakterije godišnje uzrokuju smrt oko 700 tisuća ljudi, govore relevantne procjene, a budućnost je do sada bila tmurna i samo dodavala nule tim brojkama... No, stvari idu na bolje… više »

SJAJNO!

Najveći broj žena s rakom dojke može izbjeći kemoterapiju?

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Oko 70 posto žena s ranim tumorom dojke i srednjim rizikom od recidiva mogu nakon uklanjanja tumora sigurno izbjeći kemoterapiju, objavili su američki stručnjaci. "Ovo je veliko otkriće",… više »

ČUDNO

Hrvatsko zdravstvo odmah iza američkog?!

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Hrvatska je 30. u svijetu po dostupnosti i kvaliteti zdravstvene skrbi, objavio je časopis Lancet na osnovu analize provedene u 195 zemalja i svjetskih regija. Istraživanje je obuhvatilo… više »

PAZI OVO

Je li humor zaista dobar za zdravlje?

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Postoji duboko ukorijenjeno uvjerenje da je humor dobar za zdravlje. Beneficijama humora i smijeha smatra se smanjenje boli, poboljšanje rada imunološkog sustava, zdravije srce… više »

ZNATE LI?

Kako prehlade ugrožavaju zdravlje srca

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

Prehladu mnogi stručnjaci s razlogom je nazivaju misterioznom bolesti. Simptomi su često nespecifični i mogu se povezati s različitim zdravstvenim stanjima, a čak i virus gripe može… više »

EHHH...

Ubrzava se starenje svjetske populacije

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Starenje svjetske populacije rapidno se ubrzava pa bi 2050. godine stariji od 65 godina mogli činiti 17 posto stanovništva, u usporedbi s 8,5 posto danas, pokazuju podaci američkog… više »

SJAJNO!

5 navika koje bi vam mogle produljiti život za deset godina

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Promjenom životnog stila, žene bi mogle živjeti do 14, a muškarci do 12 godina dulje.Evo o čemu se radi: da biste živjeli dulje, morate unijeti promjene u sljedeće aspekte života:… više »

PRIDRUŽITE SE!

Krv život znači - darujte je!

objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana

Krv je životvorna tekućina koja dostavlja kisik svim stanicama u tijelu. Ona je svojevrsni organ, vezivno tkivo. Donosimo više i manje poznate zanimljivosti o krvi. Odrasla osoba od… više »

OPREZ

Broj oboljelih od ospica se - utrostručio!

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u suradnji s Hrvatskim farmaceutskim društvom (HFD) putem društvenih medija želi informirati i educirati javnost o… više »

VAŽNO!

Sigurnost u prometu kroz dobar vid

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

Vidjeti dobro znači živjeti dobro jer nam vid omogućuje da učimo, radimo i u potpunosti komuniciramo sa svijetom oko nas. Dobar vid preduvjet je i za sigurnost svih sudionika u prometu. Čak… više »

OPA!

Čak i za toplijih mjeseci čaj vam je draži od kave? Pripazite na to kako ga pijete!

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Većina će ljudi u našem podneblju radije odabrati kavu, no nismo zaboravili da među vama ima i pojedinaca koji će se radije okrenuti drugoj varijanti toplog napitka - čaju. Ako volite… više »

POKRENITE SE

Starije osobe trebale bi intenzivno šetati

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Intenzivna šetnja višestruko pomaže starijim osobama - poboljšava im krvi tlak, snagu mišića i povećava ukupnu pokretljivost, rezultati su studije objavljene u… više »

ZNATE LI KAKO?

Počela je sezona krpelja, zaštitite se

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Krpelji su prenositelji raznih bolesti, a njihova je sezona upravo u punom zamahu. Njihov ugriz sam po sebi nije opasan, no može postati ako je krpelj zaražen. Naime, ti mali nametnici mogu… više »

skrolaj na vrh