Zdravlje
OPREZ

Pripazite na korištenje antibiotika

objavljeno prije 11 mjeseci i 25 dana

S hladnijim vremenom počinje sezona najčešće zarazne bolesti u ljudi - prehlade. Važno je znati da je to akutna virusna infekcija, da ju, kao uostalom i gripu, uzrokuju virusi pa… više »

WOW!

Računalnim avatarima liječi se shizofrenija?

objavljeno prije 11 mjeseci i 25 dana

Eksperimentalno liječenje osobe koja boluje od shizofrenije suočavanjem s računalnim avatarom koji predstavlja glasove koje čuje u glavi pokazalo je obećavajuće rezultate u ranim fazama… više »

EH, DA...

Hrvati su bolesni - i to ne samo u glavi...

objavljeno prije 11 mjeseci i 26 dana

Hrvatska je sa 1.241 eurom po stanovniku i 7,4 posto izdvajanja iz BDP-a na samom dnu ljestvice država EU po izdvajanjima za zdravstvo. Unatoč problematičnom gospodarskom kontekstu i velikim… više »

Slijedite savjete stomatologa / Pixabay
SAVJETI

Kako na prirodan način izbijeliti zube

objavljeno prije 11 mjeseci i 28 dana

Svakodnevno nam se nude savjeti za korištenje najboljih proizvoda za izbjeljivanje zubi, a ako želimo vrhunske rezultate u najkraćem roku, za to ćemo morati izdvojiti… više »

BRAVO

Poznati u kampanji Nauči, primjeni, podijeli

objavljeno prije 1 godinu

Brojne poznate i utjecajne osobe priključile su se kampanji Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pod… više »

OPREZ

Piletina jedan od glavnih uzročnika zaraze

objavljeno prije 1 godinu

Piletina je jedan od glavnih uzroka zaraze vrstom bakterije koja uzrokuje upalu tankog crijeva, a najčešće je prate dijareja, trbobolja, glavobolja, povraćanje i visoka temperatura.… više »

Oni su jedini kojima se bez straha možemo povjeriti / Pexels
Jeste li znali?

Najvažnija karakteristika koju tražimo u prijatelju – mogućnost da mu se povjerimo

objavljeno prije 1 godinu

Koliko je prijateljstvo važno dokazuju i najnovije studije. U časopisu "Health Psychology" prije nekoliko je godina objavljeno istraživanje koje es bavi činjenicom da su nam… više »

PRIPAZITE!

Cjepivo protiv gripe sve je manje učinkovito

objavljeno prije 1 godinu

Sezona gripe je na pragu, cijepljenje je već počelo, no jesu li oni koji ne zagovaraju cijepljenja u pravu? Djelomično da, jer je prošle godine cjepivo zaštitilo tek manje od… više »

MOVEMBER

I opet Movember - brkati studeni

objavljeno prije 1 godinu

Movember je mjesec svjesnosti o raku prostate i testisa, a muškarci u znak podrške - ne briju brkove. Rak prostate je u Hrvatskoj po učestalosti drugi najčešći rak u… više »

Zaista možemo biti alergični na mirise / Pexels
ZANIMLJIVO!

8 stvari koje radimo, a mogu uzrokovati glavobolju...

objavljeno prije 1 godinu

Mamurluk nećemo ni spominjati - to bi ipak bilo malo previše očigledno. Ali zato ćemo se usredotočiti na 9 drugih stvari koje radimo, a mogle bi uzrokovati popriličnu glavobolju.… više »

Foto: mliu92
ZNATE LI?

Pesticidi drastično smanjuju plodnost žena

objavljeno prije 1 godinu

Zdrava prehrana nije samo moda, već i nužda, pogotovo ako ste žena koja želi imati djecu, pokazalo je novo istraživanje. Naime, istraživanje znanstvenika s Harvarda povezuje izloženost… više »

PRIPREMITE SE

Gripa stigla u Hrvatsku, cijepljenje počinje 3. studenoga

objavljeno prije 1 godinu

Sezona gripe je na vratima, a na sreću gotove su i pripreme za nju. Čak 310 tisuća doza cjepiva raspodijeljeno je u ordinacijama primarne zdravstvene zaštite te zavodima za javno… više »

SAVJETI

Moždani udar možete spriječiti

objavljeno prije 1 godinu

Svjetski dan moždanog udara se i ove godine u svijetu obilježava 29. listopada, a tema ovogodišnje kampanje je 'Koji je tvoj razlog da spriječiš moždani udar?' u cilju… više »

ZNATE LI?

Kad je najbolje vrijeme za - operaciju?

objavljeno prije 1 godinu

Operacija je neugodna stvar, ma kako rutinska bila, a vjerovali ili ne, postoji doba dana kad je puno bolje obavljati operacije - popodne. Naime, nalazi objavljeni u znanstvenom časopisu… više »

PRIPREMITE SE!

Cijepljenje protiv gripe počinje 3. studenoga

objavljeno prije 1 godinu

Sezona gripe u Europi još nije počela, iako su pojedinačni slučajevi laboratorijski potvrđene gripe detektirani u nekoliko europskih zemalja.  Idealno je cijepiti se prije početka… više »

skrolaj na vrh