« Zdravlje
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
POKRENITE SE

Tjelesna neaktivnost je loša za srce

Neaktivnost je najveći pojedinačni faktor koji utječe na sve raširenije bolesti srca, zaključili su znanstvenici

Još cigareta i svi loši faktori su tu
Još cigareta i svi loši faktori su tu (Shutterstock)
Više o

bolesti srca

,

neaktivnost

,

tjelesna neaktivnost

Ako ste žena starija od 30 godina, najopasniji utjecaj na zdravlje vašeg srca vrši tjelesna neaktivnost, pokazalo je veliko istraživanje australskog Sveučilišta Queensland provedeno na otprilike 30 tisuća žena.

Uz neaktivnost, loš utjecaj ima pretilost, pušenje i povišeni krvni tlak, a dva su od ova tri faktora usko povezana s tjelesnom neaktivnošću.

Australci su proveli istraživanje iz vrlo jednostavnog razloga - upravo su bolesti srca vodeći uzrok smrti žena u toj zemlji, a ukupno gledano odgovorne su za četvrtinu svih smrti Australaca.

Dodatnih sat vremena tjelesne aktivnosti dnevno spriječilo bi preranu smrt od bolesti srca više od 2.5 tisuće Australki godišnje.

Stoga, ne oklijevajte nego započnite sa hodanjem kako bi tijelo počeli dovoditi u red, a kad vam se snaga malo vrati, krenite na neke intenzivnije fizičke aktivnosti poput vježbanja u teretani ili nekog od aerobic programa.  

18.05.2014. 10:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Marijan
    23.05.2019. 11:56
    Tjelesna NEAKTIVNOST loša je za sve. Krene debljanje, pa problemi s zglobovima, leđima, koljenima, srcem... Jednom dnevno prošetat par kilometara i pripazit na prehranu definitivno treba.
  2. avatar
    Lučano
    24.05.2019. 08:30
    To si dobro rekao, bolovi u leđima pogotovo. Nema šta si nisam mazao, voltaren, deep relief, flexomax gel itd... Iskreno prošla me volja više kupovati bilo što i na kraju sam jedva i to na savjet kolege kupio acuraflex kremu. I hvala bogu bar jednom da sam si kupio nešto što djeluje. Spasila me. Ali bolje se kretati, manje jesti nego biti u bolovima. :)
  3. avatar
    Ranko
    24.05.2019. 08:44
    Vec kad si si kupio acuraflex kremu, onda si uzmi i kapsule ili komplet krema i kapsule. Jos ti bolje djeluju jedan s drugim. Tati sam kupio ako se ne varam 2x kompleta i prvi put da ne kuka hahaha.
  4. avatar
    Marijan
    24.05.2019. 09:11
    Dali toga ima za kupit negdje osobno? ja i internet prodaja smo na VI hahahaha
  5. avatar
    Luka
    29.10.2020. 09:16
    Imas regen50 u skoro svim većim ljekarnama.
  6. avatar
    Zlatko
    22.10.2021. 13:16
    U farmacii u lumini centru sam uzeo acuraflex komplet, majka od proizvoda sto jest jest. Nije jeftin.. ali sta je tu je
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh