Zdravlje
ZANIMLJIVO

Kako uvjeriti protivnike cijepljenja da su u krivu?

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

U raspravi o učinkovitosti cjepiva s protivnicima cijepljenja logika je često uzaludna, a još je teže kada zagovornici cijepljenja znaju da su osobe koje dovode u pitanje njegovu… više »

ZAPAMTITE

Bivši pušači trebaju jesti rajčice

objavljeno prije 10 mjeseci i 17 dana

Svake godine otprilike 55 posto pušača pokuša prestati pušiti. Prestanak pušenja dramatično smanjuje rizik plućnih bolesti, od kronične opstruktivne bolesti pluća… više »

EH, DA... :)

Na kraju će nam svima trebati - naočale

objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana

Ne postoje vježbe za oči ili posebna prehrana koja će spriječiti pogoršanje vida do kojeg dolazi s godinama. To je prirodan proces i naziva se prezbiopija ili staračka dalekovidnost.… više »

OPA!

Kanabis bi mogao izliječiti psihozu?

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

Psihijatrijski pacijenti liječeni supstancom pronađenom u kanabisu, kanabidiolom, pokazuju smanjenje simptoma psihoze i "poboljšanje" u općem duševnom zdravlju. … više »

SJAJNO!

Osmišljen uređaj koji bi mogao zamijeniti štapove za slijepe

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

Brian Mwenda, inženjer elektrotehnike iz Kenije razvio je pomagalo koje slijepim osobama omogućuje lakše u snalaženju u prostoru. Mwenda je dugo promatrao svoje slijepe… više »

SRAMOTA!

Pola svjetske populacije nema ni osnovnu medicinsku skrb

objavljeno prije 11 mjeseci i 5 dana

Najmanje polovica svjetskog stanovništva nema pristup bitnim zdravstvenim uslugama, a mnogi drugi gurnuti su u krajnje siromaštvo zato što moraju plaćati liječenje za… više »

ČUDO?!

Genska terapija izliječila infekciju pluća

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

Liječnici iz londonske bolnice u kojoj je liječen upozoravaju da su učinci genske terapije samo privremeni, no traju dovoljno dugo da izliječe infekciju pluća. Remy Hawabi dvije je godine… više »

ČUDO!

Pronađen lijek za hemofiliju A?

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Znanstvenici vjeruju da su na dobrom putu da otkriju lijek za hemofiliju A, bolest koja nastaje zbog manjka faktora zgrušavanja krvi, a očituje se u nemogućnosti prestanka krvarenja.… više »

ČUDESNO!

Preživjelo dijete rođeno sa srcem izvan tijela

objavljeno prije 11 mjeseci i 8 dana

Djevojčica rođena sa srcem izvan tijela prva je koja je u Velikoj Britaniji preživjela s obzirom na svoje nevjerojatno rijetko stanje. Novorođenče je podvrgnuto trima operacjiama, a… više »

FORA!

Evo što oblik lica može reći o nama i našem zdravlju

objavljeno prije 11 mjeseci i 13 dana

Nova internacionalna studija razvila je kompjuterski model koji može odrediti informacije o ljudskom zdravlju na temelju analize njihova lica. Istraživanje je objavljeno u… više »

OPA!

Bolesti jetre do 2020. postat će najveći ubojice

objavljeno prije 11 mjeseci i 17 dana

Srčane bolesti više neće biti na prvom mjestu uzročnika preuranjenih smrti u svijetu. Od 2020. godine, to će postati bolesti jetre. Tako je, studija objavljena u časopisu "Lancet… više »

WOW!

Prva transplantacija srca - 50 godina od čuda

objavljeno prije 11 mjeseci i 18 dana

Christiaan Barnard pred točno pedeset godina zapanjio je svijet - u bolnici Groote Schur napravljena je prva transplantacija srca u povijesti, a liječnik i bolnica u Cape Townu ušli su… više »

OPA!

Lijek za karcinom koji liječi HIV?

objavljeno prije 11 mjeseci i 20 dana

Objavljen je prvi slučaj lijeka za karcinom koji pomaže drastično i kontinuirano smanjiti nastajanje stanica zaraženih HIV-om, onih koje se ne mogu izliječiti standardnom terapijom.… više »

STRAŠNO

Lažni lijekovi ubijaju desetke tisuća ljudi

objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan

Svaki deseti lijek prodan u zemljama u razvoju je krivotvoren ili je ispod potrebnog standarda radi čega umiru deseci tisuća ljudi, a mnogi među njima su djeca u Africi kojima se daju… više »

Isprobajte đumbir za postizanje savršene figure / Pixabay
Savjeti

Đumbirova vodica za mršavljenje

objavljeno prije 11 mjeseci i 22 dana

Svaka dijeta uvijek je lakša uz nekoliko trikova iz prirode. Ako se još niste upoznali s blagodatima đumbira, sada je pravo vrijeme. Đumbir ubrzava mršavljenje, i topi… više »

skrolaj na vrh