Zdravlje
ZDRAVLJE

Vodite brigu za svoje zdravlje

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Briga za zdravlje čini svaka stvar koju radimo svjesno kako bismo se pobrinuli za mentalno, emocionalno ili fizičko zdravlje. Kako znati da o sebi ne brinemo koliko bismo trebali? Kako… više »

UPS!

Umjetna inteligencija može biti opasna

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Golemi potencijal umjetne inteligencije koja može biti jako korisna ima i drugu, tamniju stranu - upozorava se da uvođenje postupaka liječenja AI-ja u zdravstveni sustav nosi… više »

ODLIČNO

Demenciju smanjuje - slušni aparat?

objavljeno prije 1 godinu

Demencija je sve češća u svijetu i pokušava se riješiti taj problem lijekovima, no izgleda da je dobar način zapravo već poznat - slušni aparat? Prema istraživanju… više »

ZNATE LI?

Pregled madeža - što kada se madeži počnu mijenjati

objavljeno prije 1 godinu

Madeži su tamne mrlje na koži koje su posljedica nakupljanja stanica pigmenta kože. Oni mogu biti prisutni na koži od rođenja ili se mogu razviti tijekom vremena. Većina madeža je… više »

SAVJETI

Opasna dijeta koja vam ne treba

objavljeno prije 1 godinu

Ozempic je postao udarna vijest u svjetskim medijima, što je vjerojatno čudno jer se ne radi o nekom lijeku za covid ili rak, nego za - dijabetes. Svi ga uzimaju tiho, da ne bi drugi… više »

SAVJETI

Visok tlak i kava - idu li zajedno?

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Jutarnja kava je obavezna, druga ide brzo iza nje, pa onda i treće i... na kraju ste popili priličnu količinu kava, a ako imate visok tlak pitate se možete li imati problema zbog toga? E pa,… više »

EHHH...

Kontracepcijski atlas 2023

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Kontracepcijski atlas je publikacija o dostupnosti pobačaja u europskim zemljama, a izdaje ju Europski parlamentarni forum za seksualna i reproduktivna prava.… više »

STVARNO?

Hrvati ne misle na zdravlje

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Hrvatska ima divnu obalu i unutrašnjost, krasne planine, dobre i radišne ljude... koji ne paze na svoje zdravlje i to je već alarmantno... Naime, Hrvatska je 2019.… više »

SAVJETI

AppGallery pomaže u fitness i zdravlju

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Pitate se kako se držati svojih novogodišnjih fitness odluka? Onima koji se bore da postignu svoje ciljeve nakon što se početni entuzijazam izlizao, možda će biti lakše… više »

SAVJETI

Znate li simptome streptokokne infekcije?

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Streptokok je uzročnik brojnih oboljenja, no najčešće bolesti koje uzrokuje je upala grla (angina) i šarlah.  No, osim toga se može dogoditi da smo si sami krivi - nismo… više »

APLIKACIJE

Meddox radi umjesto vas važne stvari

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Meddox, jedinstvena domaća aplikacija za pametno čuvanje i upravljanje zdravstvenom dokumentacijom, nakon realizacije 1,5 milijuna kuna investicije i uspješnog prikupljanja baze od… više »

metar mjerenje visina
SAVJETI

5 načina kako prirodno povećati visinu

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Visina svakog čovjeka određena je pretežno njegovim genima, no na nju mogu utjecati i drugi faktori. Dok odrasli nisu u mogućnosti promijeniti svoju visinu, djeca i tinejdžeri ponekad to i… više »

PRIPAZITE

Kako se čuvati od dijabetesa ovih dana

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

U vrijeme Adventa, ali i Svjetskog nogometnog prvenstva i vatrenog navijačkog okruženja kad svako navijanje, kao i svako slavlje podrazumijeva mnogo hrane i pića, pred sve nas, ali posebice… više »

ZELENJE ;)

Jedite povrće i smanjite rizik od raka crijeva

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

Znate hrvatske muškarce - njima je povrće zapravo ćevapi, a ako moraju jesti nešto zeleno, imaju facu kao da ih netko muči na galgama... a trebali bi biti puno pametniji. … više »

ZNATE LI?

Koliko često je potrebno ići na ultrazvuk u trudnoći?

objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci

Ultrazvuk u trudnoći prenatalni je dijagnostički pregled kojim se na najjednostavniji način provjerava je li sa plodom i trudnoćom sve u redu. Preporučuju se najmanje dva ultrazvučna pregleda… više »

skrolaj na vrh