Zdravlje
ZNATE LI?

Kako prehlade ugrožavaju zdravlje srca

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Prehladu mnogi stručnjaci s razlogom je nazivaju misterioznom bolesti. Simptomi su često nespecifični i mogu se povezati s različitim zdravstvenim stanjima, a čak i virus gripe može… više »

EHHH...

Ubrzava se starenje svjetske populacije

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Starenje svjetske populacije rapidno se ubrzava pa bi 2050. godine stariji od 65 godina mogli činiti 17 posto stanovništva, u usporedbi s 8,5 posto danas, pokazuju podaci američkog… više »

SJAJNO!

5 navika koje bi vam mogle produljiti život za deset godina

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Promjenom životnog stila, žene bi mogle živjeti do 14, a muškarci do 12 godina dulje.Evo o čemu se radi: da biste živjeli dulje, morate unijeti promjene u sljedeće aspekte života:… više »

PRIDRUŽITE SE!

Krv život znači - darujte je!

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Krv je životvorna tekućina koja dostavlja kisik svim stanicama u tijelu. Ona je svojevrsni organ, vezivno tkivo. Donosimo više i manje poznate zanimljivosti o krvi. Odrasla osoba od… više »

OPREZ

Broj oboljelih od ospica se - utrostručio!

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u suradnji s Hrvatskim farmaceutskim društvom (HFD) putem društvenih medija želi informirati i educirati javnost o… više »

VAŽNO!

Sigurnost u prometu kroz dobar vid

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Vidjeti dobro znači živjeti dobro jer nam vid omogućuje da učimo, radimo i u potpunosti komuniciramo sa svijetom oko nas. Dobar vid preduvjet je i za sigurnost svih sudionika u prometu. Čak… više »

OPA!

Čak i za toplijih mjeseci čaj vam je draži od kave? Pripazite na to kako ga pijete!

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Većina će ljudi u našem podneblju radije odabrati kavu, no nismo zaboravili da među vama ima i pojedinaca koji će se radije okrenuti drugoj varijanti toplog napitka - čaju. Ako volite… više »

POKRENITE SE

Starije osobe trebale bi intenzivno šetati

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Intenzivna šetnja višestruko pomaže starijim osobama - poboljšava im krvi tlak, snagu mišića i povećava ukupnu pokretljivost, rezultati su studije objavljene u… više »

ZNATE LI KAKO?

Počela je sezona krpelja, zaštitite se

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Krpelji su prenositelji raznih bolesti, a njihova je sezona upravo u punom zamahu. Njihov ugriz sam po sebi nije opasan, no može postati ako je krpelj zaražen. Naime, ti mali nametnici mogu… više »

OPA!

Cjepivo protiv tumora izliječilo je miševe. Što to znači za nas?

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Obećavajuće novo „cjepivo" protiv tumora izliječilo je 97% miševa na kojima je testirano, što znači da će uskoro biti testirano na ljudima. Unatoč tome, predviđa se… više »

GROZNO!

Bolest hara Australijom, a nitko ne zna kako je spriječiti

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Zvuči zapravo kao u nekom filmu - misteriozna bolest koja izjeda kožu oboljelih zahvatila je područje Australije, a nitko ne zna kako joj stati na kraj i spriječiti epidemiju. Bolest je… više »

JESTE LI ZNALI?

Opasnosti električne cigarete

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

S okusima poput „banane", „kave", „cool minta" i sličnih, e-tekućine djeluju vrlo primamljivo, i zato što su često zamjena za pravu cigaretu - zdravo. No nova… više »

STVARNO?

Disleksija je zapravo problem s očima?

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Francuski znanstvenici misle da su pronašli potencijalni uzrok disleksije, skriven u minijaturnim receptorima u očima onih koje pogađa ovaj problem s čitanjem, pokazali su rezultati… više »

nanobot stanica rak tumor
OTKRIĆE

Zašto su neki karcinomi zloćudniji od drugih?

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Veliko znanstveno istraživanje pokazalo je zašto su neki karcinomi smrtonosniji od drugih unatoč tome što se čine identičnima, prenosi BBC i to otkriće otvorit će put… više »

SAZNAJEMO

Imate prezbiopiju? Probajte Varilux #1 progresive u svijetu

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Prezbiopija ili dobna dalekovidnost je prirodan proces koji se dešava već s navršenih četrdeset godina starosti. U početku obično toga nismo još ni svjesni, osim na kraju… više »

skrolaj na vrh