Zdravlje
ZNATE LI?

Sasvim drugačiji standard liječenja

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Terme Laško, sa svoja dva hotela smještena uz rijeku Savinju - Thermana Park Laško i Zdravilišće Laško - poznate su kao destinacija za savršen odmor,… više »

ABI

Umjetna inteligencija smanjuje potrebu odlaska liječniku

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Hrvatska je jedna od zemalja s najviše odlazaka liječniku u Europskoj uniji. Smanjenju tog broja, kao i gužvi u čekaonicama doprinijet će Abi, nova platforma na hrvatskom… više »

PRIPAZITE

Aspirin baš i nije bezazlen...

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Aspirin se preporučuje kao univerzalno sredstvo za prevenciju moždanog ili srčanog udara, no uz to ima jednu nezgodnu nuspojvu - nova studija upućuje na to da za neke pacijente rizik od… više »

COOL

U samo 15 godina očekivani životni vijek dramatično porastao

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Prosječni očekivani životni vijek čovjeka povećao se za 5,5 godina u razdoblju od 2000. do 2016., objavila je u četvrtak Svjetska zdravstvena organizacija u godišnjem statističkom… više »

AKCIJA

Besplatna mjerenja za građane povodom Svjetskog dana zdravlja

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

U organizaciji Grada Zagreba i Hrvatske komore zdravstvenih radnika, strukovni razred za medicinsko-laboratorijsku djelatnost te u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i… više »

ZANIMLJIVO

Psi mogu nanjušiti dolazak epileptičnog napada

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Francuski znanstvenici tvrde da raspolažu dokazima po kojima psi mogu nepogrešivo nanjušiti poseban miris što ga emitira pacijent neposredno prije epileptičnog napadaja,… više »

SAZNAJEMO

Otkrijte inteligentne naočale za ugodan pogled za sve svjetlosne uvjete

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Kiša, sunce, boravak unutra, vani i sve faze između utječu ne samo na naše raspoloženje, nego i na vid. Sukladno tome se prilagođavate vremenskim prilikama, mijenjate odjeću, a… više »

Olakšajete si simptome na pametan način/Pixabay
UŽAS

Zdravstveno stanje nacije - katastrofa

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Hrvatska je zemlja bolesti, to je najblaži izraz koji možemo upotrijebiti nakon što je provedeno ovo istraživanje. Najčešća ovisnost u Hrvatskoj je alkoholizam, kod nas ima oko… više »

EHHH...

Petina Hrvata muku muči s debljinom

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Povodom obilježavanja Hrvatskog dana osviještenosti o debljini održana je 3. konferencija „Hrvatski dan debljine" u organizaciji Grada Zagreba, Udruge za prevenciju prekomjerne… više »

LOŠE...

Nova pandemija gripe je neminovna?

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Svijet će se neizbježno morati suočiti s još jednom pandemijom gripe te se treba pripremiti za potencijalne posljedice koje bi ona mogla prouzročiti, a pritom se ne smiju podcijeniti… više »

ZDRAVLJE

Pričajmo o migreni

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Hrvatska je dobila prvu udrugu posvećenu migreni, neurološkoj bolesti koja pogađa svaku sedmu osobu u svijetu. Zbog uvriježenog mišljenja da se radi „samo" o jakoj… više »

DA?

E-cigarete nisu zdrave kao što se mislilo

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

E-cigarete povećavaju rizik od srčanog udara i razvoja depresije, pokazali su rezultati nove studije predstavljeni na nedavno održanoj godišnjoj konferenciji Europskoga… više »

BRAVO

FDA odobrila lijek proizveden u Hrvatskoj

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Xellia Pharmaceuticals, farmaceutska tvrtka i globalni lider u proizvodnji specijaliziranih anti-infektivnih lijekova, objavila je kako je američka agencija za hranu i lijekove FDA (Food and… više »

ABI

Najbrže do liječnika

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Trebam li ići kod liječnika? Koliko li ste se samo puta to zapitali? Pitajte Abi! Nakon Njemačke, Italije, Španjolske, Portugala, Francuske i Velike Britanije, inovativna platforma Abi… više »

Foto: Pexels
OPASNO

Paste za zube jačaju otpornost bakterija na antibiotike?

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Znanstvenici Sveučilišta Washington u St. Louisu objavili su rezultate novog istraživanja po kojemu bi uobičajeni antibakterijski sastojak zubnih pasta ili vode za ispiranje usne… više »

skrolaj na vrh