Zdravlje
USPJEH

Na Huaweijevoj 5G mreži pacijentu uspješno operiran tumor

objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana

 Huawei, predvodnik u razvoju 5G tehnologije, s mrežom partnera diljem svijeta kontinuirano pokazuje nevjerojatni potencijal koji 5G tehnologija donosi u svim segmentima ljudskog… više »

EHHH...

Pranjem ruku do zdravlja

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

Zdravstveni radnici kažu da ruke treba prati ne samo nakon odlaska na toalet, već i nakon svakog povratka kući izvana, nakon brisanja nosa, kihanja, kašljanja, kontakta sa životinjama,… više »

SJAJNO!

Psi smanjuju rizik od pojave shizofrenije

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Istraživanje provedeno u američkoj Sveučilišno bolnici Johns Hopkins ukazuje na to da je kod djece do 13 godina koja su odrastala uz psa kao kućnog ljubimca, rizik od razvoja… više »

AKCIJA

Prvi petak u veljači #nosicrveno za žene

objavljeno prije 9 mjeseci i 16 dana

Drugu godinu zaredom, u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog neurološkog društva i Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba održat će se zdravstveno-edukativna… više »

LOŠE...

Više od četvrtine mladih je pretilo

objavljeno prije 9 mjeseci i 19 dana

Alarmantno visok broj djece trpi ozbiljne posljedice zbog loše ili nezdrave prehrane, upozorio je UNICEF u ovogodišnjem Izvještaju o stanju djece u svijetu - najmanje… više »

PRIPAZITE

Manjak sna slabi kosti

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Nedostatak sna kod starijih žena dugoročno može rezultirati krhkijim kostima, pokazalo je novo istraživanje američkih znanstvenika. Studijom je uočen 22 posto veći rizik od niske… više »

SJAJNO!

Umjetna inteligencija bolja od liječnika u dijagnostici karcinoma dojke

objavljeno prije 9 mjeseci i 21 dan

Umjetna inteligencija (AI) preciznija je od liječnika u dijagnosticiranju karcinoma dojke pri očitavanju mamograma, objavljeno je u stručnom časopisu "Nature". Međunarodni tim, uključujući… više »

STVARNO?

SAD najavile zabrane okusa e-cigareta

objavljeno prije 9 mjeseci i 22 dana

Sjedinjene Američke Države najavile su zabranu diljem zemlje pojedinih okusa e-cigareta uslijed zabrinutosti zbog sve veće upotrebe među tinejdžerima. Zabrana se odnosi na okuse mente i… više »

ISPROBAJTE

Imate li zdravo srce? Evo jednostavnog testa

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Zdravo srce jedna je od većih blagodati u ovo doba brze hrane i nezdravog života, a ako niste sigurni u kakvom je stanju vaše, evo jednostavnog testa. Radi se o testu koji možete… više »

PRIPAZITE

Djeca su čest uzrok zdravstvenih problema u avionu

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Svaki šesti zdravstveni problem tijekom leta zrakoplovom odnosi se na djecu, a mnogi su predvidivi, pokazuju rezultati nove studije. Broj zdravstvenih teškoća tijekom leta… više »

MA DA?

Brade su prljavije od psećeg krzna?

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Zabrinjavajuće vijesti uslijedile su nakon rezultata studije po kojoj su u baš svakoj bradi koja je poslužila kao uzorak otkrivene bakterije, a gotovo polovina ih je imala… više »

PRIPAZITE

Sindrom božićnog drvca

objavljeno prije 10 mjeseci

Postavljanje božićnog drvca u domu može predstavljati opasnost za osobe koje imaju astmu ili alergije. Kod njih se nerijetko javlja sindrom božićnog drvca, a uzrokuje ga plijesan s bora ili… više »

NAPOKON

Muškarci sve manje puše

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Potrošnja cigareta i duhanskih proizvoda među muškarcima prvi je put u opadanju, što označava pozitivan pomak u globalnoj epidemiji uživanja u duhanskim proizvodima,… više »

PAZITE LI?

Miješanje lijekova i alkohola je opasno

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Planirate 'ludi' večernji provod s društvom, ali imate užasnu glavobolju. Nasreću, pri ruci su vam lijekovi protiv bolova - uzet ćete jednu ili dvije tablete, a nekoliko vam alkoholnih… više »

BRAVO

Kongres podigao granicu za kupovinu cigareta na 21 godinu

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Američki kongres prihvatio je u četvrtak zakon kojim dobnu granicu za kupnju cigareta i elektroničkih cigareta podiže s 18 na 21 godinu na cijelom području Sjedinjenih Država. Time… više »

skrolaj na vrh