Zdravlje
ČUDO?!

Genska terapija izliječila infekciju pluća

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Liječnici iz londonske bolnice u kojoj je liječen upozoravaju da su učinci genske terapije samo privremeni, no traju dovoljno dugo da izliječe infekciju pluća. Remy Hawabi dvije je godine… više »

ČUDO!

Pronađen lijek za hemofiliju A?

objavljeno prije 9 mjeseci i 16 dana

Znanstvenici vjeruju da su na dobrom putu da otkriju lijek za hemofiliju A, bolest koja nastaje zbog manjka faktora zgrušavanja krvi, a očituje se u nemogućnosti prestanka krvarenja.… više »

ČUDESNO!

Preživjelo dijete rođeno sa srcem izvan tijela

objavljeno prije 9 mjeseci i 16 dana

Djevojčica rođena sa srcem izvan tijela prva je koja je u Velikoj Britaniji preživjela s obzirom na svoje nevjerojatno rijetko stanje. Novorođenče je podvrgnuto trima operacjiama, a… više »

FORA!

Evo što oblik lica može reći o nama i našem zdravlju

objavljeno prije 9 mjeseci i 22 dana

Nova internacionalna studija razvila je kompjuterski model koji može odrediti informacije o ljudskom zdravlju na temelju analize njihova lica. Istraživanje je objavljeno u… više »

OPA!

Bolesti jetre do 2020. postat će najveći ubojice

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Srčane bolesti više neće biti na prvom mjestu uzročnika preuranjenih smrti u svijetu. Od 2020. godine, to će postati bolesti jetre. Tako je, studija objavljena u časopisu "Lancet… više »

WOW!

Prva transplantacija srca - 50 godina od čuda

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Christiaan Barnard pred točno pedeset godina zapanjio je svijet - u bolnici Groote Schur napravljena je prva transplantacija srca u povijesti, a liječnik i bolnica u Cape Townu ušli su… više »

OPA!

Lijek za karcinom koji liječi HIV?

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Objavljen je prvi slučaj lijeka za karcinom koji pomaže drastično i kontinuirano smanjiti nastajanje stanica zaraženih HIV-om, onih koje se ne mogu izliječiti standardnom terapijom.… više »

STRAŠNO

Lažni lijekovi ubijaju desetke tisuća ljudi

objavljeno prije 10 mjeseci

Svaki deseti lijek prodan u zemljama u razvoju je krivotvoren ili je ispod potrebnog standarda radi čega umiru deseci tisuća ljudi, a mnogi među njima su djeca u Africi kojima se daju… više »

Isprobajte đumbir za postizanje savršene figure / Pixabay
Savjeti

Đumbirova vodica za mršavljenje

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Svaka dijeta uvijek je lakša uz nekoliko trikova iz prirode. Ako se još niste upoznali s blagodatima đumbira, sada je pravo vrijeme. Đumbir ubrzava mršavljenje, i topi… više »

OPREZ

Pripazite na korištenje antibiotika

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

S hladnijim vremenom počinje sezona najčešće zarazne bolesti u ljudi - prehlade. Važno je znati da je to akutna virusna infekcija, da ju, kao uostalom i gripu, uzrokuju virusi pa… više »

WOW!

Računalnim avatarima liječi se shizofrenija?

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Eksperimentalno liječenje osobe koja boluje od shizofrenije suočavanjem s računalnim avatarom koji predstavlja glasove koje čuje u glavi pokazalo je obećavajuće rezultate u ranim fazama… više »

EH, DA...

Hrvati su bolesni - i to ne samo u glavi...

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Hrvatska je sa 1.241 eurom po stanovniku i 7,4 posto izdvajanja iz BDP-a na samom dnu ljestvice država EU po izdvajanjima za zdravstvo. Unatoč problematičnom gospodarskom kontekstu i velikim… više »

Slijedite savjete stomatologa / Pixabay
SAVJETI

Kako na prirodan način izbijeliti zube

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Svakodnevno nam se nude savjeti za korištenje najboljih proizvoda za izbjeljivanje zubi, a ako želimo vrhunske rezultate u najkraćem roku, za to ćemo morati izdvojiti… više »

BRAVO

Poznati u kampanji Nauči, primjeni, podijeli

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Brojne poznate i utjecajne osobe priključile su se kampanji Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pod… više »

OPREZ

Piletina jedan od glavnih uzročnika zaraze

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Piletina je jedan od glavnih uzroka zaraze vrstom bakterije koja uzrokuje upalu tankog crijeva, a najčešće je prate dijareja, trbobolja, glavobolja, povraćanje i visoka temperatura.… više »

skrolaj na vrh