Zdravlje
PRIKLJUČITE SE!

Dan ružičaste vrpce obilježava se danas

objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana

Humanitarna akcija Dan ružičaste vrpce, čiji je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, u Hrvatskoj se obilježava prve subote u listopadu. Obilježavanje počinje… više »

Alkohol
DOBRO

Mladi Europljani piju sve manje

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Konzumacija alkohola, rano započinjanje pijenja i pijanstvo se općenito smanjuju, međutim 28% mladih i dalje pije u ranoj dobi. Stoga je ključno nastaviti ulagati napore u prevenciju… više »

PIKICE

Novo cjepivo za bebe od sljedeće godine

objavljeno prije 10 mjeseci i 27 dana

Od iduće godine u obvezni kalendar cijepljenja u Hrvatskoj ulazi cijepljenje djece protiv bakterije pneumokoka, pa Hrvatsko pedijatrijsko društvo, uoči natječaja za odabir cjepiva,… više »

PODACI

Pada smrtnost od karcinoma u Europi

objavljeno prije 11 mjeseci i 8 dana

Broj oboljelih od karcinoma u Europi nastavlja redovito rasti ali je smrtnost vezana uz tu bolest u padu, istaknula je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u "Izvješću o zdravlju u… više »

STANJE

Europljani su pretili i previše piju

objavljeno prije 11 mjeseci i 12 dana

Ljudi u Europi žive dulje, rekla je u srijedu u izvješću Europska zdravstvena agencija, ali i upozorila da napredak ugrožavaju čimbenici rizika među kojima pušenje i sve veća… više »

DOĐITE

Besplatne provjere vida u Knjižnicama grada Zagreba

objavljeno prije 11 mjeseci i 13 dana

Problemi s vidom mogu se pojaviti bilo kada, bez obzira na godine. Zato su redoviti pregledi od izuzetne koristi. Essilor kao lider u optičkoj industriji ulaže iznimno velike napore kako bi… više »

SPAS?

Kombinacije antibiotika spašavaju svijet?

objavljeno prije 11 mjeseci i 15 dana

Superbakterije polako dobivaju bitku protiv klasičnih antibiotika i stručnjaci već godinama panično traže nove, jer postoji realna mogućnost da ostanemo bez ikakvog saveznika u borbi protiv… više »

AHA!

Kako odabrati školsku torbu da sačuva zdravlje djeteta?

objavljeno prije 11 mjeseci i 23 dana

Školske torbe svake godine su jednako nevjerojatno teške i prepune bespotrebnih knjiga koje služe jedino za zaradu izdavačima, a mala i nejaka leđa trebaju ih tegliti svakoga… više »

ZAPAMTITE!

Krvne grupe i darivanje krvi

objavljeno prije 11 mjeseci i 28 dana

Krvne grupe su nasljedne i nepromjenjive karakteristike našeg organizma. Krvna grupa 0 je "univerzalni donor" jer nema antigena na svojim staničnim membranama. Odnosno, u eritrocitima… više »

OPREZ

Što napraviti kad srce udara kao ludo?

objavljeno prije 11 mjeseci i 29 dana

Srce ima prilično nezahvalan posao - mora neprestano raditi da bi vas održavalo živim, ali najčešće ga niste svjesni. Osim, naravno, ako vas netko ne pokuša opljačkati ili ste… više »

WOW!

Enzimi mogu promijeniti krvnu grupu?

objavljeno prije 1 godinu

Znanstvenici vjeruju da su u laboratorijskim testiranjima otkrili siguran način promjene krvne grupe darivatelja u univerzalni tip "0" koji je često potreban u hitnim transfuzijskim… više »

PAZITE SE!

Rekordan broj oboljelih od ospica u Europi

objavljeno prije 1 godinu

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da je broj oboljelih od ospica u Europi dosegnuo rekordnu razinu. Više od 41 tisuće ljudi oboljelo je od ospica u prvih šest… više »

dijete roditelj cigareta pu
EH, DA...

Djeci stvarno šteti pasivno pušenje

objavljeno prije 1 godinu

Izgledi da odrasli nepušači umru od posljedica teške plućne bolesti veći su ako su odrastali uz roditelje pušače, pokazali su rezultati američkog istraživanja. Članovi… više »

STVARNO?

Šetnja u kolicima i nije baš zdrava...

objavljeno prije 1 godinu

Vožnja u kolicima smatra se sjajnom idejom, jer će dijete biti "na zraku"... no izgleda da ni to više ne vrijedi, jer je britanska studija pokazala da su dojenčad i ostala djeca koje… više »

ZAPAMTITE!

Bezglutenski proizvodi nisu za djecu

objavljeno prije 1 godinu

Premda su police supermarketa pune bezglutenskih proizvoda, djeca bi ih trebala konzumirati samo ako pate od intolerancije na gluten, preciznije od autoimune bolesti celijakije, ističu… više »

skrolaj na vrh