Zdravlje
SJAJNO!

Umjetna inteligencija bolja od liječnika u dijagnostici karcinoma dojke

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

Umjetna inteligencija (AI) preciznija je od liječnika u dijagnosticiranju karcinoma dojke pri očitavanju mamograma, objavljeno je u stručnom časopisu "Nature". Međunarodni tim, uključujući… više »

STVARNO?

SAD najavile zabrane okusa e-cigareta

objavljeno prije 8 mjeseci i 26 dana

Sjedinjene Američke Države najavile su zabranu diljem zemlje pojedinih okusa e-cigareta uslijed zabrinutosti zbog sve veće upotrebe među tinejdžerima. Zabrana se odnosi na okuse mente i… više »

ISPROBAJTE

Imate li zdravo srce? Evo jednostavnog testa

objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana

Zdravo srce jedna je od većih blagodati u ovo doba brze hrane i nezdravog života, a ako niste sigurni u kakvom je stanju vaše, evo jednostavnog testa. Radi se o testu koji možete… više »

PRIPAZITE

Djeca su čest uzrok zdravstvenih problema u avionu

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Svaki šesti zdravstveni problem tijekom leta zrakoplovom odnosi se na djecu, a mnogi su predvidivi, pokazuju rezultati nove studije. Broj zdravstvenih teškoća tijekom leta… više »

MA DA?

Brade su prljavije od psećeg krzna?

objavljeno prije 9 mjeseci i 3 dana

Zabrinjavajuće vijesti uslijedile su nakon rezultata studije po kojoj su u baš svakoj bradi koja je poslužila kao uzorak otkrivene bakterije, a gotovo polovina ih je imala… više »

PRIPAZITE

Sindrom božićnog drvca

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Postavljanje božićnog drvca u domu može predstavljati opasnost za osobe koje imaju astmu ili alergije. Kod njih se nerijetko javlja sindrom božićnog drvca, a uzrokuje ga plijesan s bora ili… više »

NAPOKON

Muškarci sve manje puše

objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana

Potrošnja cigareta i duhanskih proizvoda među muškarcima prvi je put u opadanju, što označava pozitivan pomak u globalnoj epidemiji uživanja u duhanskim proizvodima,… više »

PAZITE LI?

Miješanje lijekova i alkohola je opasno

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Planirate 'ludi' večernji provod s društvom, ali imate užasnu glavobolju. Nasreću, pri ruci su vam lijekovi protiv bolova - uzet ćete jednu ili dvije tablete, a nekoliko vam alkoholnih… više »

BRAVO

Kongres podigao granicu za kupovinu cigareta na 21 godinu

objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana

Američki kongres prihvatio je u četvrtak zakon kojim dobnu granicu za kupnju cigareta i elektroničkih cigareta podiže s 18 na 21 godinu na cijelom području Sjedinjenih Država. Time… više »

STRAŠNO!!

Najsiromašnije zemlje svijeta suočene i s pretilošću i pothranjenošću

objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana

Trećina najsiromašnijih zemalja svijeta suočena je s velikim brojem pretilih osoba, ali i onih koje su pothranjene, podaci su objavljeni u zadnjem broju časopisa Lancet. U… više »

gripa prehlada bolest mu
ZAPAMTITE!

Gripa i prehlada ne mogu udariti zajedno

objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana

Gripa i prehlada ne dolaze zajedno, zaključak je studije provedene na 44.000 ispitanika u Glasgowu u Škotskoj, koje su znanstvenici pratili između 2005. i 2013. godine, čiji su… više »

redovno pranje zuba spasit će vas brojnih bolesti
ZDRAVI

Pranjem zuba do zdravog srca

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Pranje zuba tri ili više puta dnevno za 10 posto smanjuje rizik od fibrilacije atrija i za 12 posto rizik od zatajenja srca, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u stručnome… više »

depresija ljubav problemi mu
MA DA?

Što rade mladi Hrvati? Bolje vam je da ne znate...

objavljeno prije 9 mjeseci i 16 dana

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu predstavio je u petak rezultate opsežnog istraživanja koji su dobri pokazatelji što se zbiva s mladima, a podaci s područja mentalnog… više »

BROJKE

Živimo tri godine kraće od prosjeka EU-a

objavljeno prije 9 mjeseci i 23 dana

Očekivani životni vijek u Hrvatskoj sve je dulji, ali i dalje zaostaje za prosjekom EU-a za oko tri godine, pokazuje izvješće o stanju zdravlja u EU-u u 2019. godini, koje pokazuje da… više »

STVARNO?

Ospice i dalje ubijaju

objavljeno prije 9 mjeseci i 24 dana

Nakon više desetljeća bitnog napretka, borba protiv ospica stagnira i broj smrtnih slučajeva se 2018. povisio, upozorile su u četvrtak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i… više »

skrolaj na vrh