Zdravlje
JAKO!

Koliko je plastika stvarno opasna za zdravlje?

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

Plastični pribor za jelo i plastične čaše sve češće su u upotrebi, no korištenje plastičnih boca može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme. Ukoliko nekoliko dana… više »

STRAŠNO!!

Johnson & Johnson dječji puder oduvijek pun azbesta?

objavljeno prije 11 mjeseci i 2 dana

Tvrtka Johnson & Johnson desetljećima je znala da njezin dječji puder sadrži azbest, tvrdi agencija Reuters na temelju analize dokumenata iz kojih proizlazi i da je tvrtka… više »

ZNATE LI?

Helicobacter Pylori ima preko 60% populacije zemalja centralne i jugoistočne Europe

objavljeno prije 11 mjeseci i 5 dana

Imate li neke od ovih simptoma: gastritis, žgaravica, podrigivanje, nadutost,osjećaj gorenja, bolovi u trbuhu, kronični umor, anemije, glavobolje, poremećaj probave, dispepsije....… više »

saRNA

Cjepiva ćemo raditi po - mjeri

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Globalna udruga osnovana kako bi se znanstvenicima omogućilo da se što uspješnije suoče s epidemijama raznih bolesti, investirat će 8,4 milijarde dolara u razvoj sustava… više »

PRIPAZITE

Evo zašto treba oprezno s antibioticima

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

Od posljedica zaraze superbakterijama otpornim na brojne poznate antibiotike svake godine umre oko 33.000 Europljana, podaci su Europskoga centra za prevenciju i kontrolu bolesti… više »

TUŽNO

Dijagnoza karcinoma pogubna za psihu

objavljeno prije 11 mjeseci i 16 dana

Unatoč povećanoj stopi preživljavanja od mnogih vrsta raka ta dijagnoza može biti vrlo stresna i povećati rizik od samoubojstva kod pacijenata, utvrdili su znanstvenici. Tim je ispitao… više »

BRAVO

Ružičasti listopad u 28 škola

objavljeno prije 11 mjeseci i 19 dana

Tijekom mjeseca listopada školska dvorišta poslužila su kao mjesto snimanja zajedničke fotografije. Simbolično je time obilježen Ružičasti listopad na 25 lokacija u svim… više »

UPOZORENJE

Uskoro će nam nedostajati inzulina?

objavljeno prije 11 mjeseci i 22 dana

Dijabetes ili šećerna bolest postala je prava globalna epidemija koja je utjecala na rekordnu potražnju za inzulinom, no deseci milijuna oboljelih neće ga uspjeti dobiti u prijeko… više »

ZAPAMTITE!

Važno je prijavljivati nuspojave lijekova

objavljeno prije 11 mjeseci i 24 dana

Kampanja, koju HALMED i HFD provode drugu godinu zaredom, odvijat će se putem društvenih mreža do 23. studenog, u sklopu Europskog tjedna svjesnosti o važnosti prijava sumnji na… više »

SAZNAJEMO

Tko četka, taj i dočetka

objavljeno prije 11 mjeseci i 28 dana

Oral-B predstavlja svoju posljednju inovaciju: Oral-B GENIUS, prvu inteligentnu četkicu koja postavlja novi standard oralne njege. Nova Oral-B GENIUS četkica donosi naprednu tehnologiju… više »

ZANIMLJIVO

Umjetnom inteligencijom protiv Alzheimera?

objavljeno prije 1 godinu

Alzheimerova bolest može se donekle ublažiti ako se otkrije na vrijeme, no simptome nije lako prepoznati, što bi se sada trebalo drastično promijeniti. U istraživanju znanstvenika s… više »

AKCIJA

'Sve za njega' - akcija posvećena zdravlju prostate

objavljeno prije 1 godinu

Rak prostate drugi je najzloćudniji tumor u muškaraca u Hrvatskoj, od kojeg godišnje umre njih 800, a bolest se dijagnosticira kod 1800, pa je cilj ovogodišnje… više »

SRAMOTNO

Hrvate se trpa jeftinim lijekovima protiv depresije

objavljeno prije 1 godinu

Depresija je prerasla u epidemiju, što u Hrvatskoj niti ne čudi previše kad se uzme u obzir stanje države i gospodarstva te općeg nepovjerenja u mogućnost rješenja svih… više »

PRIKLJUČITE SE!

Započela javna rasprava o Nacionalnom planu protiv raka

objavljeno prije 1 godinu

Pozivamo Vas da sudjelujete i medijski najavite početak javne rasprave o Nacionalnom planu protiv raka (NPPR),koji je u cijelosti dostupan na mrežnoj stranici www.nppr.hr. Cilj… više »

ZDRAVLJE

Cijepljenje protiv gripe počinje 7. studenoga

objavljeno prije 1 godinu

Cijepljenje protiv gripe u Hrvatskoj počinje iduće srijede, 7. studenoga, a za ovu sezonu osigurano je 320.000 doza trovalentnog cjepiva, najavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh