Zdravlje nema prethodne stranice
ZANIMLJIVO

Umjetnom inteligencijom protiv Alzheimera?

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Alzheimerova bolest može se donekle ublažiti ako se otkrije na vrijeme, no simptome nije lako prepoznati, što bi se sada trebalo drastično promijeniti. U istraživanju znanstvenika s… više »

AKCIJA

'Sve za njega' - akcija posvećena zdravlju prostate

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Rak prostate drugi je najzloćudniji tumor u muškaraca u Hrvatskoj, od kojeg godišnje umre njih 800, a bolest se dijagnosticira kod 1800, pa je cilj ovogodišnje… više »

SRAMOTNO

Hrvate se trpa jeftinim lijekovima protiv depresije

objavljeno prije 9 dana i 19 sati

Depresija je prerasla u epidemiju, što u Hrvatskoj niti ne čudi previše kad se uzme u obzir stanje države i gospodarstva te općeg nepovjerenja u mogućnost rješenja svih… više »

PRIKLJUČITE SE!

Započela javna rasprava o Nacionalnom planu protiv raka

objavljeno prije 11 dana i 22 sata

Pozivamo Vas da sudjelujete i medijski najavite početak javne rasprave o Nacionalnom planu protiv raka (NPPR),koji je u cijelosti dostupan na mrežnoj stranici www.nppr.hr. Cilj… više »

ZDRAVLJE

Cijepljenje protiv gripe počinje 7. studenoga

objavljeno prije 12 dana i 20 sati

Cijepljenje protiv gripe u Hrvatskoj počinje iduće srijede, 7. studenoga, a za ovu sezonu osigurano je 320.000 doza trovalentnog cjepiva, najavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.… više »

BRAVO

„Oživi me“ diploma spašava ljudski život

objavljeno prije 13 dana i 23 sata

Zaklada "Hrvatska kuća srca" u suradnji sa Studentskom udrugom StePP i Gradskim uredom za zdravstvo u sklopu akcije "Oživi me" organizira besplatne radionice o oživljavanju 3.11., 17.11.,… više »

gripa prehlada bolest mu
DOBRO?

Odobren novi lijek za gripu

objavljeno prije 15 dana

Sezona gripe je počela, a u skladu s tim počinje i borba protiv nje, pa je američka FDA odobrila novi lijek za njezino liječenje generičkog naziva baloxavir marboxil, prvi u gotovo dva… više »

MA DA?

Znate li da su cigarete pune - šećera?

objavljeno prije 15 dana i 20 sati

Malo je pušača koji znaju da se u cigarete dodaje i šećer, pokazalo je novo američko istraživanje, a još manje ih je svjesno toga da dodavanje šećera duhanu… više »

PRIJAVITE SE :)

Škola nepušenja - počinje novi ciklus

objavljeno prije 16 dana i 18 sati

Škola nepušenja zasniva se na primjeni psihoterapijsko-edukativnog modela odvikavanja od pušenja. Temeljni program škole traje pet dana, a u okviru uvodnog… više »

LOŠE

Kordiceps - tibetanska viagra nestaje zbog klimatskih promjena

objavljeno prije 17 dana i 19 sati

Kordiceps iliti Ophiocordyceps sinensis, tibetanska gljivica koju često nazivaju himalajskom viagrom, a diljem Azije koristi se za liječenje svega - od impotencije do karcinoma. Jačargumba,… više »

STVARNO?

Povezanost bojanja kose i raka

objavljeno prije 23 dana i 18 sati

Učestalo bojenje kose može povećati rizik od raka. Žene koje često mijenjaju boju kose imaju 60% više šansi da obole od leukemije. Uočili su to liječnici koji upozoravaju da… više »

SAVJETI

S antibioticima - umjereno

objavljeno prije 24 dana i 19 sati

Uporaba antibiotika u svijetu porasla je za 65 posto između 2000. i 2015., posebno u nerazvijenim i u srednje razvijenim zemljama, što prijeti svjetskom zdravlju, upozoravaju… više »

STVARNO?

Objave na društvenim mrežama ukazuju na depresiju

objavljeno prije 26 dana i 18 sati

Analiza objava na društvenim mrežama može otkriti znakove depresije mjesecima prije kliničkih testiranja, pokazalo je istraživanje provedeno na Stony Brook University u New Yorku… više »

BRAVO

Kanada legalizirala marihuanu

objavljeno prije 27 dana i 19 sati

Kanada je legalizirala marihuanu, pa će je veseljaci moći koristiti i u rekreativne svrhe bez straha. Inače, korištenje marihuane u medicinske svrhe je u Kanadi legalno od 2001.… više »

PRIPAZITE

Još jedan dokaz povezanosti srca i mozga

objavljeno prije 29 dana i 23 sata

Srce i mozak neraskidivo su vezani, a još jedan dokaz su i problemi koje srce može uzrokovati. Naime, osobe koje pate od poremećaja srčanog ritma poznatog kao atrijska fibrilacija mogu… više »

skrolaj na vrh