Zdravlje nema prethodne stranice
STVARNO?

Biološki sat pomaže u liječenju

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

"U tijelu postoji skup satova koji optimiziraju njegovo funkcioniranje - riječ je o cirkadijalnom sustavu", pojašnjava Claude Gronfier, istraživač s Nacionalnog instituta za zdravlje i… više »

SAVJETI

Ženama vegetarijstvo nije baš najbolji odabir

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Vegetarijanska prehrana je uvijek praćena mnogim pitanjima na koje ponekad nema odgovora, no jedno je sada sigurno -  takva prehrana često prati manji unos hranjivih tvari koje su… više »

BRAVO

Bruno Šimleša nastavlja najveći izazov do sada

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Nakon vrlo zahtjevnih i intenzivnih priprema na stazi u Coloradu, Bruno Šimleša nastavlja pješačiti najvećim planinama duž hrvatske obale s ciljem prikupljanja pola… više »

PETICIJE

Peticija edukacijskih rehabilitatora

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Edukacijskim rehabilitatorima je dosta i mole da ih podržimo, pa ćemo to naravno i učiniti! Evo što su nam napisali: Molimo Vas da podržite ovu peticiju svojim potpisom i priključite… više »

COOL

Dr.hr, vaš online doktor

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Hrvatski start-up projekt Dr.hr, vaš online doktor, okupio je vrsne liječnike i stručnjake iz cijele Hrvatske, koji na online platformi pokrivaju više od dvadeset zdravstvenih… više »

BRAVO

SVE za NJU osvojila EU Health Award

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Nagrada Europske komisije EU Health Award od 2015. odaje priznanje organizacijama iz cijele Europe za njihove uspješne inovativne inicijative u javnom zdravstvu. Prvobitno usmjerena na… više »

EHHH...

Najčešće bolesti Hrvata

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Gotovo trećina hrvatskog stanovništva boluje od hipertenzije, a taj se udio znatno povećava kod starije populacije - kod osam od deset osoba starijih od 65 godina zabilježena je neka… više »

PRIPAZITE

Rak debelog crijeva sve je češći u Hrvatskoj

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Zabrinjavajući trend porasta pojavnosti i smrtnosti od raka debelog crijeva (kolorektalnog karcinoma) u Republici Hrvatskoj te stalno praćenje aktualnih statistika kao i suradnja s… više »

PRIPAZITE

Prepoznajte na vrijeme disfagiju

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Tijekom jednog dana čovjek 900 puta proguta hranu, piće ili vlastitu slinu i pritom upotrebljava čak 26 mišića. Zamislite život u kojem je ta radnja izrazito bolna i često nemoguća.… više »

ZDRAVLJE

Kako izgleda život osoba sa sindromom kratkog crijeva?

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Kako možemo uistinu razumjeti život osoba s kroničnim bolestima, ako nikad nismo ''hodali u njihovim cipelama"? Odgovor na ovo pitanje daje inovativna simulacija In Their Shoes, koju je… više »

MA DA?

Viagra znatno umanjuje rizik od od Alzheimera

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Prema istraživanju Clevelandske klinike, korisnici sildenafila imaju gotovo 70 posto manje rizika za oboljevanje od Alzheimerove bolesti od onih koji ga ne koriste. Istraživanje se temelji na… više »

EHHH...

Omikron je pokupio djeliće gena virus prehlade

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Taj genetski slijed ne pojavljuje se ni u jednoj ranijoj verziji koronavirusa, nazvanog SARS-CoV-2, ali je sveprisutan u mnogim drugim virusima, uključujući one koji uzrokuju prehladu, a… više »

LABELLO

Labello Original Ski - štiti vaše usne poput toplog kaputa

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Zima je mnogima omiljeno godišnje doba. Bez obzira na niske temperature, volimo šetnje okićenim gradom, isprobavanje kuhanog vina, klizanje i grijanje s bližnjima u kućnoj… više »

ZANIMLJIVO

Kako detektirati virus u zraku?

objavljeno prije 11 mjeseci i 27 dana

Metoda uzorkovanja zraka znači da bi "rano upozoravanje na rizik od infekcije" moglo biti moguće na bolničkim odjelima i u umirovljeničkim domovima, a mogla bi se i povećati sposobnosti… više »

ZAPAMTITE!

Međunarodni dan rijetke Gaucherove bolesti

objavljeno prije 1 godinu

Danas se obilježava Međunarodni dan Gaucherove bolesti. Prvi dan mjeseca listopada već je tradicionalno rezerviran za podizanje svijesti o ovoj rijetkoj metaboličkoj bolesti, od koje u… više »

skrolaj na vrh