Zdravlje nema prethodne stranice
SAVJETI

Zašto trebamo uzimati magnezij svaki dan

objavljeno prije 10 dana i 15 sati

Magnezij je samo jedan mineral koji bi vam mogao nedostajati, pogotovo ako vaša prehrana ne uključuje mnogo zelenog lisnatog povrća, orašastih plodova, sjemenki ili cjelovitih… više »

STVARNO?

Imate problema sa zdravljem... a kad je to počelo?

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Redoslijed u kojem ljudi obolijevaju od tih stanja uvelike utječe na njihov očekivani životni vijek. Oni koji su prvo oboljeli od dijabetesa, potom psihoze i na kraju kongestivnog zatajenja… više »

ZANIMLJIVO

Što nam rade ekstremne vrućine?

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Brojna istraživanja su povezala visoke temperature sa smanjenom kognitivnom funkcijom, što rezultira smanjenom produktivnošću, pogreškama u procjeni, negativnim utjecajem… više »

STVARNO?

Postoji li detoks čajevima i sokovima?

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Kopriva, metvica, goji bobice, voćni i povrtni ekstrakti... sve se to navodno koristi kako se uspješno provela detoksikacija tijela... a zapravo, izgleda da je to samo mit. Naime,… više »

SAVJETI

5 suptilnih simptoma Alzheimerove bolesti

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Alzheimerova bolest je poremećaj mozga koji se s vremenom pogoršava i općenito uzrokuje pad pamćenja, učenja, razmišljanja i organizacije. Ovo stanje najčešće pogađa… više »

SAVJETI

Sunčanica je opasna, pazite se!

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Visoke temperature koje se kreću iznad 35 stupnjeva mogu otežati održavanje tjelesne temperature na uobičajenom nivou. Savjet je da isporite svoj tempo, a u slučaju da vas udari sunčanica… više »

ZDRAVLJE

Vodite brigu za svoje zdravlje

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Briga za zdravlje čini svaka stvar koju radimo svjesno kako bismo se pobrinuli za mentalno, emocionalno ili fizičko zdravlje. Kako znati da o sebi ne brinemo koliko bismo trebali? Kako… više »

UPS!

Umjetna inteligencija može biti opasna

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Golemi potencijal umjetne inteligencije koja može biti jako korisna ima i drugu, tamniju stranu - upozorava se da uvođenje postupaka liječenja AI-ja u zdravstveni sustav nosi… više »

ODLIČNO

Demenciju smanjuje - slušni aparat?

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Demencija je sve češća u svijetu i pokušava se riješiti taj problem lijekovima, no izgleda da je dobar način zapravo već poznat - slušni aparat? Prema istraživanju… više »

ZNATE LI?

Pregled madeža - što kada se madeži počnu mijenjati

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Madeži su tamne mrlje na koži koje su posljedica nakupljanja stanica pigmenta kože. Oni mogu biti prisutni na koži od rođenja ili se mogu razviti tijekom vremena. Većina madeža je… više »

SAVJETI

Opasna dijeta koja vam ne treba

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

Ozempic je postao udarna vijest u svjetskim medijima, što je vjerojatno čudno jer se ne radi o nekom lijeku za covid ili rak, nego za - dijabetes. Svi ga uzimaju tiho, da ne bi drugi… više »

SAVJETI

Visok tlak i kava - idu li zajedno?

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Jutarnja kava je obavezna, druga ide brzo iza nje, pa onda i treće i... na kraju ste popili priličnu količinu kava, a ako imate visok tlak pitate se možete li imati problema zbog toga? E pa,… više »

EHHH...

Kontracepcijski atlas 2023

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Kontracepcijski atlas je publikacija o dostupnosti pobačaja u europskim zemljama, a izdaje ju Europski parlamentarni forum za seksualna i reproduktivna prava.… više »

STVARNO?

Hrvati ne misle na zdravlje

objavljeno prije 8 mjeseci

Hrvatska ima divnu obalu i unutrašnjost, krasne planine, dobre i radišne ljude... koji ne paze na svoje zdravlje i to je već alarmantno... Naime, Hrvatska je 2019.… više »

SAVJETI

AppGallery pomaže u fitness i zdravlju

objavljeno prije 8 mjeseci i 16 dana

Pitate se kako se držati svojih novogodišnjih fitness odluka? Onima koji se bore da postignu svoje ciljeve nakon što se početni entuzijazam izlizao, možda će biti lakše… više »

skrolaj na vrh