Zdravlje nema prethodne stranice
EHHH...

Imunitet na koronu traje najmanje šest mjeseci

objavljeno prije 5 dana i 12 sati

Stručnjaci iz Sjedinjenih Država i Švicarske proučavali su stanice desetaka ljudi koji su bili zaraženi koronavirusom i otkrili da im je, premda su im se antitijela s vremenom… više »

DOBRO...

Island genetski sekvencirao sve slučajeve covida

objavljeno prije 6 dana i 13 sati

Svjetska zdravstvena organizacija pozvala je nedavno sve zemlje da ubrzaju genetsko sekvenciranje virusa kako bi se olakšala borba s novim, zaraznijim sojevima. Islanđanima to ne treba… više »

SAVJETI

Šest zdravstvenih inovacija koje treba pratiti u 2021. godini

objavljeno prije 9 dana i 13 sati

Nocturiglow - svijetleća noćna posuda Hrvatska inovacija: Nocturiglow je proizvod startupa mladog Riječanina Ivana Babića koji je bio i polufinalist natjecanja InnoStars Awards Europskog… više »

DOBRO JE?

Cjepivo je sigurno?

objavljeno prije 14 dana i 7 sati

Pfizerova studija, koja još nije prošla znanstvenu recenziju, i koja je provedena u suradnji sa znanstvenicima teksaškog sveučilišta pokazala je da je cjepivo… više »

CIJEPIVA

WHO izdao prvu hitnu dozvolu za cjepivo Pfizera i BioNTecha

objavljeno prije 23 dana i 9 sati

"Ovo je iznimno pozitivan korak u jamčenju univerzalnog pristupa cjepivima protiv covid-19", rekla je Mariangela Simao, direktorica zadužena za pristup lijekovima u WHO-u. Ovaj postupak, koji… više »

PROBLEMI

Nedaće ostavljaju posljedice...

objavljeno prije 24 dana i 7 sati

"Ništa nije bilo povoljno ove godine koju su obilježila dva vala korone i razarajući potresi. Takva akumulacija vanjskih stresora vrlo negativno utječe na mentalno stanje pojedinaca,… više »

BROJKE

Kako izračunati da ćete dobiti covid?

objavljeno prije 29 dana i 7 sati

Liječnica Megan Ranney u suradnji s kolegicom Brown-Lifespan Elizabeth Goldberg razvila je MyCOVIDRisk, jednostavnu web-aplikaciju temeljenu na upitniku koja korisnicima omogućuje da… više »

STVARNO?

Kakao može biti opasan?

objavljeno prije 1 mjesec

Kakao prirodni sastojak koji se dobiva iz sjemena, a toksična svojstva može imati zbog tla u kojem se uzgaja. Većina drveća kakaa na svijetu nalazi se u Latinskoj Americi. Ta tla mogu imati… više »

MASKE

Maske smanjuju zarazu, definitivno

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Žena u uspravnom položaju udaljena dva metra od muškarca koji kašlje bez maske izložena je 10.000 puta više širenju kapljica koje potencijalno nose virus,… više »

ZAPAMTITE!

Koliko su maske korisne?

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Nova troslojna maska ima učinkovitost od 65% u filtriranju čestica u zraku, ali ako je već korištena učinkovitost joj opada na 25%, navodi se u studiji objavljenoj u… više »

AIDS

1. prosinca – Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Ove je 2020., pandemija bolesti COVID-19 svjetsku pozornost usmjerila na zdravlje i na to kako pandemije utječu na živote i egzistenciju, pokazuje kako je zdravlje povezano s drugim… više »

HMMM...

Koliko treba biti procijepljenost covida?

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Stopa je određena na temelju nekoliko studija, rekla je u petak na konferenciji za novinare u Ženevi Katherine O'Brian, šefica WHO-ovog odjela za cijepljenje, prenosi agencija… više »

LOGIČNO

Restorani su leglo zaraze?

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

U SAD-u raste broj novozaraženih pa otvaranje restorana predstavlja najveći rizik od širenja virusa, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Nature. Istraživači su pratili… više »

UPS!

Covid-19 može utjecati na plodnost ?

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Muškarci koji se zaraze koronavirusom imaju možda i novu potencijalnu brigu, jer je novo istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu World Journal of Men's Health pokazalo da se… više »

MA DA?

I Aspirin kao lijeko protiv covida?

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

U pacijenata zaraženih novim koronavirusom povećana je prijetnja stvaranja krvnih ugrušaka zbog hiper-reaktivnih trombocita, krvnih pločica važnih u zaustavljanju krvarenja. Aspirin je… više »

skrolaj na vrh