Svijet

Torijevcima i Laburistima se ne može ugoditi

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Nakon dugog oklijevanja je prije nekoliko dana šef britanskih laburista Jeremy Corbyn ipak prihvatio zahtjev iz redova svoje stranke o održavanju novog referenduma o Brexitu.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Posada na čelu s portugalskim istraživačem Ferdinandom Magellanom 1521. godine postaje prva europska ekspedicija koja je stigla do Guama u Marijanskim otocima. Tijekom opskrbe za nastavak… više »

PETICIJA

Onečišćenje plastikom nije samo ružno, ono je i opasno

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Onečišćenje plastičnim otpadom kriza je globalnih razmjera koja će se ubrzano pogoršavati ukoliko svi akteri, unutar cijelog vrijednosnog lanca plastike, ne preuzmu odgovornost… više »

EHHH...

(Be)smisao ljetnog i zimskog računanja vremena

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

S odlukom odbora za promet i turizam Europskog parlamenta o tome hoće li se ukinuti podjela na ljetno i zimsko računanje vremena sada tek počinje dugotrajni proces izglasavanja u Europskoj… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

1770. godine u Bostonu je negodovanje grupe građana protiv britanskih kraljevskih vojnika iz gađanja grudama snijega preraslo u sukob prilikom kojega su vojnici ubili pet civila. Tragični… više »

MA DA?

Baki kazna zbog rakije, a uzgajivači pasa netaknuti?

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Aktualna vijest o kažnjavanju bake koja je pekla rakiju bez dobivene dozvole, i njoj sličnih, sablažnjava osobito kada se usporedi s tržištem prodaje pasa koje je bez kontrole, bez… više »

ZMAG

Velika razmjena sjemena u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

U subotu, 9. ožujka od 10 do 14 sati u coworking prostoru HUB385 (Petračićeva ul. 6) u Zagrebu održat će se velika ZMAG-ova razmjena sjemena koja će okupiti više od deset… više »

WWF

Bliži se korizma: ovog Uskrsa «oživimo» more

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Nadolazeća Pepelnica označava početak korizme. Konzumacija ribe umjesto mesa vrlo je popularna tijekom šest tjedana posta, sve do proslave Uskrsa. Razdoblje korizme povećava potražnju… više »

FRKA?!

Zalihe zbog Brexita

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Još uvijek se u halama londonskog proizvođača sklopivih bicikala Brompton naveliko vari, sklapa i ručno pričvršćuje. Zasad. Jer sve je samo ne sigurno da će dijelova biti i ako… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Knez Trpimir je 852. godine izdao povelju u kojoj se naziva "vladarom Hrvata po Božjoj milosti" što je prva hrvatska isprava u kojoj se spominje hrvatsko ime. Kristofer Kolumbo na svom… više »

KOMENTAR

Dani tužne istine u Vatikanu

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Navala novinara, pogotovo iz SAD-a, ogromna je. Mnogi ovu napetost uspoređuju s danom izbora novog pape. No prošloga tjedna u Vatikanu je glavna tema rasvjetljavanje seksualnog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Francuska i Velika Britanija 1856. godine objavom rata Kini započele su Drugi opijumski rat tijekom kojega se europskim, a poglavito engleskim trgovcima, pokušalo osigurati nesmetan… više »

EHHH...

Snove o velikim etničkim carstvima ostaviti prošlosti

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

DW: Albanski premijer Rama u posljednje vrijeme stalno spominje stvaranje Albanske unije. Što pod tim podrazumijevate kao njemački promatrač - i s kakvim osjećajima?… više »

STVARNO?

Prodaja EU putovnica jača populiste

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Europska unija slijedi primjer Rimskog carstva, koje je strancima davalo državljanstva kako bi preko njih vršilo utjecaj na susjedne narode. Obećanje o proširenju je dugi niz… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

U Engleskoj je 1717. godine izveden prvi balet, The Loves of Mars and Venus. 1791. godine u Parizu je predstavljen komunikacijski sustav nazvan semafor. Radilo se o svojevrsnom 'optičkom… više »

skrolaj na vrh