Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 3. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Zapadnorimski car Konstantin Veliki je 323. godine u bitci kod Hadrianopolisa pobijedio svog 'kolegu', istočnorimskog cara Licinija. 324. godine Konstantin je progoneći vizigotske… više »

EHHH...

Hrvatski europski poučak: letjeti ispod radara

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Na velikoj proslavi povodom pristupanja Hrvatske u punopravno članstvo Europske Unije tadašnji hrvatski premijer Zoran Milanović je dobro birao što će reći na središnjem… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Dvadeset milja od obale Kube 53 pobunjena afrička roba predvođeni Josephom Cinqueom 1839. godine zauzeli su brod za prijevoz roblja Amistad. Afrički robovi, oteti iz svojih sela, utrpani na… više »

BRAVO

Australija trajno zabranila plastične vrećice

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Australija je povukla potez koji nije razveselio ljude - najveći australski trgovački lanci suočeni su od nedjelje s bijesom potrošača frustriranih zbog trajne zabrane upotrebe… više »

POLITIKA

Dvije minute su do dvanaest!

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Büchel, malo mjesto između Koblenza i Triera, nitko ne bi ni primjetio, da ono nije povijesni anakronizam: tamo se, naime, nalaze posljednje atomske bombe iz kontingenta koji je ostao u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Pokraj američkog gradića Gettysburga u Pennsylvaniji 1863. godine započela je najkrvavija bitka Američkog građanskog rata. Nakon više od dvije godine krvavog sukoba južnjačka vojska… više »

TRGOVINSKI RAT?

Kanada uvela carine na američke proizvode

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Nakon što je čekala više od mjesec dana, uzaludno se nadajući da će Bijela kuća popustiti u pogledu carina na kanadski čelik i aluminij, Ottawa je u petak, "tužna, ali ne i… više »

ANALIZA

Koliko su Albanija i Makedonija zrele za EU?

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Ako EU želi da mu se približe balkanske zemlje, onda je potrebno stvari bar malo gledati s geopolitičke strane. Jer Bruxellesu nije u interesu da se te zemlje orijentiraju u smjeru Rusije,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Francuski kralj Henry II. 1559. godine tijekom viteškog turnira smrtno je ranjen zbog čega je deset dana kasnije i umro. Njegovim stupanjem na prijestolje dolazi do personalne unije… više »

ČUPAVO

Presudni summit za Angelu Merkel

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Savezna kancelarka Angela Merkel je u svojih 12,5 godina na toj funkciji bila na najmanje 60 summita EU-a. Ona je daleko najstarija po dužnosti šefica vlade u EU-u. No, današnji… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Albanski junak Skenderbeg, pravog imena Gjergj Kastrioti, 1444. godine pobijedio je otomansku vojsku u bitci kod Torviolla, poznatoj i kao bitka kod Valikardija. Skenderbeg je nakon bitke kod… više »

ZANIMLJIVO

Mačke tamane gmazove u Australiji

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Mačke u Australiji ubijaju 650 milijuna gmazova na godinu, prema istraživanju objavljenome u znanstvenom časopisu Istraživanje divljeg života. Rezultati se temelje na istraživanju prehrane… više »

SAD-MEKSIKO

Dobre ograde - dobri susjedi?

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

„I za gradnju ograde prema Meksiku su potrebni radnici iz Meksika", rekao je najbogatiji čovjek Meksika Carlos Slim komentirajući politički uspon Donalda Trumpa. No ovaj opušteni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Na današnji dan 1838. okrunjena je u Westminsterskoj opatiji britanska kraljica Viktorija. Ujedinjenim Kraljevstvom je vladala 63 godine i sedam mjeseci, a doba njene vladavine poznato… više »

AKCIJA

Virtualna klaonica u centru Zagreba

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Paul McCartney davno je izjavio: „Kada bi klaonice imale staklene zidove, svi bismo prestali jesti meso". Klaonice i farme, naravno, nastavile su skrivati brutalne prizore iza debelih… više »

skrolaj na vrh