Svijet
KOMENTAR

Nema više ugljena iz Ruhra

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Svaki put kad se govori o kraju vađenja ugljena u Rurskoj oblasti i području uz rijeku Emscher ne može se zaobići spomenuti i pojam „strukturna promjena". Netko tko je kao ja… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Kako se približava Božić, ljudi kite kuće i stanove lampicama raznih boja. Prvi takav lanac lampica napravio je veliki izumitelj Thomas Alva Edison, 1882 godine, što se pokazalo jednim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

U američkim novinama New York World na današnji dan 1913. godine objavljena je prva svjetska križaljka u obliku kakvom ju danas poznajemo. Autor ove prve premetalice slova koja se… više »

SAVJETI :)

Top 5 savjeta kako provesti blagdane na suosjećajan način

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Ako za ovogodišnje blagdane tražite brze, jednostavne i ukusne recepte veganskih jela koja ćete poslužiti na ručku ili večeri, donosimo vam vrhunskih pet jako dobrih savjeta. Bilo da… više »

KOMENTAR

Najava nasilnog kraja Viktora Orbána?

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

O mađarskom premijeru Viktoru Orbánu može se čuti da ima briljantan osjećaj za teme, u kombinaciji s iznimnim instinktom za moć. I doista, u godinama iza nas doista se može pronaći… više »

20. PROSINCA

Dogodilo se na današnji dan - 20. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Rusi su 1699. na današnji dan odlučili da Novu godinu više neće slaviti 1. rujna nego 1. siječnja. Novogodišnji praznici u Rusiji traju deset dana, što se poklapa… više »

NAPOKON!

Dogovor EU oko smanjenja plastike

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Nakon nekoliko mjeseci intenzivnih pregovora, EU je postigla dogovor o dugo očekivanoj direktivi za smanjenje jednokratne plastike. Dogovoreni tekst značajan je korak naprijed u… više »

WWF

WWF Adria i BIOM obilježili „Godinu čigre“

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Dvije nevladine organizacije WWF Adria i BIOM kroz dva EU projekta „DRAVA LIFE" i Intereg Slovenija-Hrvatska „Očuvanje populacija čigri u porječju Save i Drave" od siječnja do… više »

TUŽNO

Reporteri bez granica: novinari su i dalje meta

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Ove godine je zabilježeno 15 ubijenih novinara više nego prošle godine, kaže se u godišnjem izvješću nevladine organizacije Reporteri bez granica. Više od… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Početak rata za neovisnost SAD donio je i jednu kulturnu notu, pa je na današnji dan 1776. godine Thomas Paine objavio svoj prvi esej, u kojem je zapisao čuvenu izreku „Ovo su… više »

BUNT

Građani se bune diljem Europe

objavljeno prije 2 mjeseca

Nije lako naći crvenu nit koja bi povezala prosvjede koji su se ovog vikenda održali od Pariza do Beograda, od Rima preko Beča do Budimpešte. Prosvjedi su to protiv socijalnih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. prosinca

objavljeno prije 2 mjeseca

Američkom je Ustavu trebalo prilično vremena da zaživi, jer su ratifikacije u pojedinim državama trajale vrlo dugo, pretežno zbog njegove jednostavnosti i kratkoće, koja je nekim parlamentima… više »

WWF

WWF zabrinut zbog nedostatka ambicije za rješavanjem problema klimatskih promjena

objavljeno prije 2 mjeseca

WWF, svjetska organizacija za zaštitu prirode, podržava usvajanje pravilnika o primjeni Pariškog sporazuma na konferenciji Ujedinjenih Nacija o klimatskim promjenama (COP24),… više »

ANALIZA

(Jugo)istok Europe nestaje

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Njemačka treba radnu snagu - i to ne samo kada je riječ o sektoru njege bolesnika i zdravstvenom sektoru. Što je logičnije nego potražiti radnu snagu u obližnjem inozemstvu? Potpuno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. prosinca

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Dan ne baš previše bogat velikim događanjima, ipak je iznjedrio nekoliko zanimljivih crtica u povijesti. U godini lijepog broja, 1777., Francuska je veselo i brzo priznala… više »

skrolaj na vrh