Varilux banner
Svijet
BRAVO

Francuska zabranila pesticide koji ubijaju pčele

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Francuska je preuzela vodeće mjesto u borbi protiv kemikalija koje se smatraju odgovornima za dramatično smanjenje broja pčela - u subotu na snagu stupa zabrana pet vrsta neonikotinoidnih… više »

STVARNO?

Trauma nakon "homo-izlječenja"

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Mathew plače, suze teku niz njegovo lice. Upravo je svom ocu rekao nešto što o njemu nitko drugi nije znao. Jer se bojao bilo kome pričati o tome. Ali ove je subote došao… više »

Dogodilo se na današnji dan - 31. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Čovjek opjevan u mnogim djelima kao tiranin i hladnokrvni ubojica, engleski kralj Henry VIII. stvarao je neprijatelje na svakom koraku. Na današnji dan svađa koju je godinama vodio s… više »

KOMENTAR

Lažljiva talijanska vlada

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Populistička vlada u Italiji čini oni što populisti rade najbolje: izokreću činjenice, potpiruju emocije, slave pobjede uz pomoć lažnih optužbi i jednostavnih parola - i na tome… više »

30. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 30. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Na današnji dan 1974. dogodila se strašna željeznička nesreća u Zagrebu. U 22 sata i 40 minuta vlak Atena-Dortmund uletio je brzinom od 103 km/h u splet tračnica i skretnica na… više »

JEEE!

Europljani ne žele zimsko radno vrijeme

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Preko 80 posto Europljana koji su sudjelovali u internetskoj anketi želi ukinuti pomicanje satova na proljeće i jesen, objavio je u srijedu njemački list Westfalenpost. Anketa, koju je… više »

CHEMNITZ

Glasine na internetu, nasilje na ulici

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

U sukobima desničarskih i ljevičarskih prosvjednika u centru saskog grada Chemnitza u ponedjeljak je navečer ozlijeđeno najmanje šest osoba. Policija ne isključuje mogućnost da će… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Nakon pada Beograda 1521. pod tursku vlast, jugoistočne granice Ugarske ostale su nezaštićene. Kako bi ojačao svoj položaj nasuprot Turcima Ludovik II. Jagelović, hrvatsko-ugarski… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Nakon što je patentiran fotoaparat, prirodne pojave postale su jedna od omiljenih tema prvih kroničara svog doba na olovnim pločama. Vesterni su opjevali likove koji obavijeni dimom… više »

PROMJENE

Koliko katolička je Irska još?

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Irska je u papinskoj groznici jer je papa Franjo stigao u posjet tom katoličkom otoku. Stotine tisuća ljudi su pristigli u Dublin zbog misnog slavlja u Phoenix parku, najvećem gradskom parku… više »

SRAMOTA!

Pitka voda nije dostupna u - polovici škola u svijetu

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Gotovo polovica škola na svijetu nema pitku vodu, toalete i umivaonike za pranje ruku, stavljajući tako milijune djece u opasnost od raznih bolesti, priopćili su stručnjaci iz Svjetske… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Francuska revolucija počela je u krvi, kotrljale su se glave, revolucija je jela svoju djecu, no pad Bastille je svejedno jedno od općih mjesta u povijesti čovječanstva. Na današnji… više »

PRIPAZITE

Kontakte leće - opasni zagađivači oceana

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Kontaktne leće bačene u zahodsku školjku ili u umivaonik značajno pridonose zagađenju oceana plastičnim česticama, upozorili su u američki znanstvenici. Svake godine u Sjedinjenim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Rimsko se Carstvo prostiralo duž obala Mediterana, kao najmoćnija sila tadašnjeg zapadnog svijeta. No, jednom od careva ni to nije bilo dovoljno, pa je krenuo u pokoravanje kontinenta.… više »

AFERE

Slabe šanse za opoziv Trumpa

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

DW: Od početka mandata nijedan skandal nije naškodio Donaldu Trumpu. Sada je njegov bivši odvjetnik Michael Cohen pod prisegom tvrdio da mu je Trump… više »

Varilux banner
skrolaj na vrh