Svijet
BRAVO

Tele2 proslavio rođendan u šumi

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Ne možda, već sasvim sigurno oko 150 zaposlenika Tele2 danas je bilo u šumi. I to zato što su uobičajeni radni dan zamijenili sadnjom više od tri tisuće sadnica smreke… više »

AKTIVIZAM

Svjetski dan hrane: zahtjev Saboru

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

16. listopada 2019. godine obilježava se Svjetski dan hrane kojemu je cilj podizanje globalne svijesti o problemima krajnjeg siromaštva, nestašice hrane i zagađenja vode kroz… više »

SJAJNO!

Naša dobra hrana 3 – pozitivni utjecaji ekoloških modela hrane

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Treća Konferencija o održivosti prehrambenog sustava pod nazivom Naša dobra hrana održat će se u subotu, 19. listopada 2019. godine na Agronomskom fakultetu u… više »

MEDIJI

Izolacija Turske zbog invazije u Siriju

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Savezna kancelarka Angela Merkel je u telefonskom razgovoru u nedjelju zahtijevala od turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana da odmah obustavi intervenciju na sjeveru Sirije. Na to se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Bizantski vojskovođa Belizar, jedan od najvećih vojnih stratega u povijesti, 533. godine trijumfalno je ušao u Kartagu. Mjesec dana ranije Belizar je s bizantskom vojskom izvojevao… više »

EKOSFERA

Ozonska rupa je manja, ali...

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Oporavak ozonskog omotača iznad Antarktike ne smijemo shvaćati zdravo za gotovo te i dalje moramo biti oprezni, poruka je dr. Jonathana Shanklina, jednog od znanstvenika koji je prvi,… više »

PROBLEMI

Skoro prazna blagajna - Ujedinjenim narodima nedostaje novca

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres kaže da se UN nalaze u „najgoroj financijskoj krizi u posljednjem desetljeću". Šef UN-a je upozorio da bi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Normani pod vodstvom Williama Osvajača 1066. godine porazili su Anglo-Saksonce pod vodstvom kralja Harolda II. koji je tom prilikom i poginuo. Haroldova vojska od oko 5 tisuća ljudi je pred… više »

OPASNO?

Turska invazija i džihadisti

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Na sjeveru Sirije, gdje Turska želi uspostaviti svoju "sigurnosnu zonu", se nalaze kampovi i zatvori u kojima su zatvoreni džihadisti. Oni bi mogli iskoristiti ovaj napad za bijeg - u Europu.… više »

DIVERZITET

Prvi cjelovit popis slatkovodnih riba

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Slatke vode u Hrvatskoj nastanjuje 137 vrsta riba i paklara što predstavlja izuzetno visoku raznolikost na relativno malom području, a više od trećine njih živi na ograničenom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Agripina Mlađa, sestra cara Kaligule, 54. godine otrovala je muža Klaudija, tadašnjeg rimskog cara, kako bi na njegovo mjesto sjeo njezin sin Neron koji je ujedno bio posljednji… više »

NAGRADE

Nobelova nagrada za mir 2019.

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Dobitnik Nobelove nagrade za mir za 2019. godinu etiopski je premijer Abij Ahmed Ali zbog mirotvorstva u odnosima sa susjednom Eritrejom, objavio je u Oslu Norveški odbor za dodjelu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Veliki kralj iz iranske dinastije Ahemenida, vojskovođa, zakonodavac i osnivač Perzijskog Carstva Kir Veliki, 539. godine pr.n.e. osvojio je drevni Babilon bez većeg otpora. Herodot… više »

EH, DA...

U srcu klimatske krize nalazi se industrija fosilnih goriva

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Podaci koje je prikupio američki Institut za klimatsku odgovornost i koje je objavio Guardian, potvrđuju ono što mnogi već znaju: u srcu klimatske krize nalazi se industrija fosilnih… više »

KRIZA?

EU bez utjecaja u sirijskom konfliktu

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Nakon početka turske vojne ofanzive na kurdska područja na sjeveru Sirije čelnici EU su se suzdržali od službenih izjava. Satima nakon što je turski predsjednik Rejep Tayyib Erdogan… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh