Svijet
WOW!

Vrućine i požari poharali Europu

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

totine vatrogasaca u subotu se borilo protiv požara u južnoj Francuskoj, što je povezano s toplinskim valom koji je prouzročio rekordne temperature u dijelovima Europe, zbog čega je… više »

POLITIKA

Summit G20: Speeddating s Trumpom

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Njemačka kancelarka Angela Merkel zna da je nakon ponovljenog drhtanja u javnosti, u četvrtak u Berlinu, pod prismotrom. I međunarodni mediji i ostali sudionici Summita G-20 u Osaki… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Albanski junak Skenderbeg, pravog imena Gjergj Kastrioti, 1444. godine pobijedio je otomansku vojsku u bitci kod Torviolla, poznatoj i kao bitka kod Valikardija. Skenderbeg je nakon bitke kod… više »

WOW!

Pronađeni ostaci najveće ptice

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Ruski znanstvenici su u pećini blizu obale Crnog mora našli ostatke divovske prethistorijske ptice koja je moguće živjela pored prvih ljudi na tom području. Procjenjuje se da je ptica… više »

NAJAVE

Slavko Sobin i udomljene njuske na Cvjetnom

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Već 17. godinu zaredom, udruga Prijatelji životinja predstavlja svoju poznatu ljetnu kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?!", ove godine pod geslom „Odgovornost kroz sva… više »

NAPOKON

Katolički biskupi protiv desnog populizma

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Stručnjaci su mjesecima raspravljali i formulirali, sad se i jedna radna preporuka katoličkih biskupa u Njemačkoj o "ophođenju u Crkvi s desnopopulističkim tendencijama" prilično dobro… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Na današnji dan 1838. okrunjena je u Westminsterskoj opatiji britanska kraljica Viktorija. Ujedinjenim Kraljevstvom je vladala 63 godine i sedam mjeseci, a doba njene vladavine poznato… više »

DA?!

Drugi model za Balkan umjesto ulaska u EU?

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

„'Europska perspektiva' koja je obećana regiji 2003. u Solunu ostaje točno to: perspektiva. Nakon pristupanja Slovenije 2004. i Hrvatske 2013. o pristupu pregovaraju samo Srbija i Crna… više »

GOTOVI SMO?

Klimatske promjene su stigle

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Toplinski val koji je pogodio Europu s temperaturama do 40 stupnjeva Celzija jasan je dokaz klimatskih promjena, poručila je čileanska ministrica zaštite okoliša Carolina… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Na današnji dan 1358. osnovana je Dubrovačka Republika. Venecija je Zadarskim mirom izgubila otoke i gradove od Kvarnera do Drača, a Dubrovnik je priznao vlast hrvatsko-ugarskog kralja… više »

SJAJNO!

Slavko Sobin u kampanji Odgovornost kroz sva godišnja doba

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Dok mnogi planiraju godišnje odmore i odlaze na ljetovanje, udruga Prijatelji životinja 17. godinu zaredom, kroz svoju poznatu ljetnu kampanju „Obitelj na more, a pas na… više »

EH, DA...

Obnova crkve Notre Dame: Olako obećana brzina?

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Pariški nadbiskup Michel Aupetit nosi bijelu kacigu na glavi dok poziva na molitvu. Pomoćnici na misi i nekolicina vjernika također imaju kacige. Scenu obasjavaju reflektori… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Prema srednjevjekovnoj legendi Čarobni frulaš je 1284. godine odveo djecu iz njemačkog grada Hamelina. Priča govori kako su grad Hamelin opsjedali štakori zbog čega su građani… više »

IPAK?

Demokracija u Turskoj još uvijek je živa

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Ekrem Imamoglu iz oporbene stranke CHP dobio je znatno više glasova od svog protivnika iz AKP-a Binalija Yildirima. Više od devet posto, a i odaziv birača je u odnosu na31.… više »

OPASNO

Pošast elektro-romobila Parižanima ide na živce

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Za Huga Roëlsa je sve počelo kasno poslije podne koncem travnja. Kao i svakog dana 28-godišnji stručnjak za marketing je izlazio sa svog radnog mjesta na jugu Pariza kad mu… više »

skrolaj na vrh