Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 13. svibnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Britanski kapetan Arthur Phillip isplovio je iz Portsmoutha s brodovima punim osuđenika kako bi osnovao prvu kažnjeničku koloniju u Australiji. Flota, simbolično nazvana 'Prva flota',… više »

STVARNO?

Oživjela nova izbjeglička ruta, ali nema izbjegličkog vala

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Nova balkanska izbjeglička ruta, koju su neki novinari prozvali i južnom balkanskom rutom, u funkciji je već nekoliko mjeseci, iako je u ovom trenutku još uvijek neopravdano govoriti o… više »

INTERVJU

Macron - Europa mora biti samouvjerena

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

"Žalim zbog odluke američkog predsjednika", izjavio je Emmanuel Macron u razgovoru za njemačke medijske kuće DW i ARD, komentirajući odluku Donalda Trumpa o povlačenju iz nuklearnog sporazuma… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. svibnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Bitka kod Lewesa koja je bila dio tzv. II. barunskog rata, a odvila se 1264. godine u britanskom Sussexu. Glavni razlog bitke u kojoj su se sukobile vojske kralja Henryja III. i Simona de… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. svibnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Novi glavni grad Rimskog carstva Konstantinopol, posvećen je 330. godine. Najstarije ime za ovaj grad, ono koje su mu dodijelili grčki kolonisti iz Megare jest Bizantion. Jedno kratko vrijeme… više »

STVARNO?

Vlažne maramice odlaze u povijest

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Britanska vlada, piše BBC, planira u iduća dva desetljeća iskorijeniti plastični otpad, uključujući i "proizvode za jednokratnu upotrebu, poput vlažnih maramica". Vlažne… više »

POMOZITE

Humanitarna akcija UNICEF-a za pomoć djeci Rohindža

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

UNICEF je u četvrtak pozvao hrvatske građane da se uključe u humanitarnu akciju i donacijama pomognu djeci naroda Rohindža, koja su bila prisiljena pobjeći iz svojih domova u Mjanmaru, a… više »

KOMENTAR

Predvidljiv potez, nepredvidljive posljedice

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

U čudo više nitko nije vjerovao. Uoči odluke Donalda Trumpa bilo je još samo spekulacija o tome koliko će drastičan biti njegov zaokret. Hoće li možda negdje ostati otvorena… više »

Dogodilo se na današnji dan – 10. svibnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Amerigo Vespucci, talijanski moreplovac, na današnji je dan 1497. krenuo na prvo putovanje u Novi svijet koji će kasnije dobiti njegovo ime. On je, za razliku od Kolumba, bio uvjeren… više »

LOŠE?

Trump povukao SAD iz nukearnog sporazuma s Iranom

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Donald Trump objavio je da se Sjedinjene Države povlače iz međunarodnog nuklearnog sporazuma kako bi spriječio Iran da razvije nuklearnu bombu i da će odmah ponovno uvesti gospodarske… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. svibnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Kristofor Kolumbo bio je španjolski istraživač i trgovac koji je preplovio Atlantski ocean i doplovio do Amerike. Upravo na današnji dan 1502., Kolumbo se otisnuo na četvrto i… više »

RUSKA POSLA

Putin, četvrta verzija

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Ceremonija je bila ista kao i prethodne tri u skoro dva desetljeća: dvorana u Kremlju, s puno zlata, jedna vrata se otvaraju i Vladimir Putin prolazi odlučnim korakom po crvenom tepihu. Od… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. svibnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Francuski kemičar Antoine Lavoisier 1794. godine, u jednom je danu proglažen izdajnikom, osuđen i poguljen na giljotini. Lavoisiera smatraju osnivačem moderne kemije koji je… više »

KOREJE

Rušenje režima USB stickom

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Park Jeong-oh svojim malim teretnjakom dolazi preko blatnjavog puta do najsjevernije točke južnokorejskog otoka Seongmodo. Odavde pa do morske granice sa Sjevernom Korejom je svega nekoliko… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. svibnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Francuska heroina Ivana Orleanska 1429. godine postigla je jednu od svojih najvažnijih pobjeda koja je označila prekretnicu u englesko-francuskom 'Stogodišnjem ratu'. Razbijanje opsade… više »

skrolaj na vrh
= { id: "a2f08c266", // ENGAGEMENT ZONE format: "0x0" };