Svijet
WWF ADRIA

Usvojena je Uredba o obnovi prirode

objavljeno prije 29 dana i 13 sati

Sofija Babić iz WWF Adrije pojašnjava: „Uredba obvezuje države članice da će obnoviti narušene ekosustave, doprinijeti postizanju ciljeva EU-a u području klime i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. veljače

objavljeno prije 29 dana i 21 sat

John Wesley, svećenik engleske crkve na današnji je dan 1784. godine donio osnovne postulate Metodističke crkve, inspirirane idejama Jacobusa Arminiusa o potrebi čovjeka da Isusa… više »

ZAPAMTITE

Svjetski dan kastracije pasa i mačaka je danas

objavljeno prije 1 mjesec

Danas se diljem svijeta obilježava Svjetski dan kastracije pasa i mačaka. Tim povodom, iz udruge Prijatelji životinja pisali su jedinicama lokalne samouprave ukazujući im na važnost… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. veljače

objavljeno prije 1 mjesec

U Križevcima je 1397. godine održan tzv. Krvavi sabor na kojemu su pristaše Žigmunda Luksemburškog podmuklo ubile hrvatskog bana Stjepana II. Lackovića i velik broj hrvatskih… više »

NARAVNO!

Zabraniti skrbniku staforda iz Zadra nabavu novoga psa

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Nakon nedavne tragedije u Zadru, kada je staricu nasmrt izgrizao pas pasmine američki staford, udruga Prijatelji životinja uputila je dopis Državnom inspektoratu kojim traži da se skrbniku… više »

HMMM...

Sve manje zemlje pod žitaricama

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Ukupno zasijana površina u jesenskoj sjetvi iznosila je 239 tisuće hektara, što je 8,8 posto manje nego u 2022., od čega se na žitarice odnosi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Napoleon Bonaparte 1815. godine pobjegao je s otoka Elbe na kojem je bio zatočen manje od godinu dana. Nakon bijega Napoleon se vratio na vlast, ali je već u lipnju 1815. godine poražen u… više »

EH, DA...

Trump i Biden: starci u borbi za glasove mladih birača

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Ako sve bude išlo kako je krenulo, predsjednička utrka u SAD-u 2024. će biti repriza 2020. godine: Joseph Biden protiv Donalda Trumpa. To znači da će birači 5. studenog 2024. imati… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Samuel Colt je 1836. godine patentirao svoj revolver, prvi pištolj s rotacijskim bubnjem. Godine 1901. J.P.Morgan i Elbert H. Gary osnovali su United States Steel Corporation koji je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

303. godine u Istočnom Rimskom carstvu izdan je edikt kojime je započeo poslijednji veliki progon kršćana, a u kojem je sudjelovao i tadašnji car zapadnog dijela carstva,… više »

COOL

Max Mara, odbaci krzno!

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Na početku tjedna mode u Milanu i uoči nadolazećeg tjedna mode u Parizu, udružile su se organizacije za zaštitu životinja Humane Society International, LAV i Fur Free Alliance, među… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Gutenbergova Biblija 1455. godine postala je prva knjiga zapadne civilizacije štampana na pokretnom tiskarskom stroju. 1836. godine u San Antaniju u Teksasu počela je opsada Alama.… više »

BRAVO

Schneider Electric nadmašio ciljeve održivosti za 2023.

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, objavio je svoj učinak utjecaja na održivost (eng. Schneider Sustainability Impact -… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Galilejeva knjiga Dijalog o dvama glavnim sustavima svijeta, u kojoj su uspoređeni kopernikanski i ptolomejski sustav, objavljena je 1632. godine. 1797. godine dogodila se posljednja vojna… više »

EHHH...

Sudbonosni dani Juliana Assangea

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

1776 dana. Toliko je Julian Assange već proveo u britanskom zatvoru Belmarsh na današnji dan (20. veljače) kada je počelo možda posljednje ročište u natezanju oko… više »

skrolaj na vrh