Svijet
PITANJA...

Može li Erdogan ipak izgubiti na izborima?

objavljeno prije 26 dana i 6 sati

U Turskoj se 24. lipnja održavaju parlamentarni i predsjednički izbori. Prema rezultatima ispitivanja javnog mnjenja, između 45 i 55 ispitanih će glasati za Recepa Tayyipa Erdogana. Ipak, u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. lipnja

objavljeno prije 26 dana i 14 sati

Bitka kod Siska odigrala se 22. lipnja 1593. oko sisačke renesansne utvrde, danas poznate pod nazivom Stari grad, što ga je, na ušću Kupe u Savu, 1544. počeo graditi Zagrebački… više »

EU POLITIKA

Macronova podrška Angeli Merkel

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Kao da kancelarki Angeli Merkel trenutno nije dovoljno teško s rješavanjem krize između dvije stranke demokršćanske Unije CDU i CSU: dan nakon što je odložen spor… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. lipnja

objavljeno prije 27 dana i 14 sati

Na današnji je dan davne 1633. godine legendarni Galileo Galilei bio prisiljen od strane Inkvizicije da prokle, prezre i da se odrekne svojih kopernikansko heliocentričnih… više »

ODLIČNO!

P&G postavio nove ciljeve održivog razvoja

objavljeno prije 28 dana i 2 sata

Kompanija Procter & Gamble (NYSE:PG) objavila je kako je postigla većinu ciljeva održivog razvoja postavljenih za 2020. godinu, planira ostatak premašiti do kraja godine, te je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. lipnja

objavljeno prije 28 dana i 14 sati

Na današnji dan 1819. godine u englesku luku Liverpool uplovio je SS Savannah, prvi parobrod koji je preplovio Atlantski ocean. Brod je krenuo iz istoimene američke luke u saveznoj… više »

SIPRI

Nastavlja se utrka u nuklearnom naoružanju

objavljeno prije 29 dana i 6 sati

2017. je bila posebna godina za protivnike nuklearnog oružja: 122 zemlje članice Ujedinjenih naroda su se obvezale da ne žele proizvoditi i posjedovati atomsko oružje. To nas ipak nije… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. lipnja

objavljeno prije 29 dana i 14 sati

Nadvojvoda Ferdinand Maximilian Joseph von Österreich, član austrijske Habsburško-Lotarinške vladarske obitelji i meksički car, strijeljan je u Meksiku 1867. godine.… više »

GOTOVO JE?

Povijesni dogovor Grčke i Makedonije

objavljeno prije 1 mjesec

"Potpisivanjem dogovora o rješavanju spora koji je trajao skoro tri desetljća i o strateškom partnerstvu, zaista smo napravili ogroman posao. Danas privodimo kraju… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec

Francuska vojska je 1429. nanijela je težak poraz Englezima u bitci kod Pataya. Bitka je bila kulminacija kampanje čišćenja doline rijeke Loire od engleske prisutnosti. Iako se pobjeda… više »

SJAJNO!

Izvlačenje CO2 iz zraka pojeftinjuje?

objavljeno prije 1 mjesec

Visoki troškovi izvlačenja plinova s učinkom staklenika iz zraka mogli bi se smanjiti s novim tehnologijama koje mogu pomoći u borbi protiv klimatskih promjena, izjavili su u četvrtak… više »

Dogodilo se na dana�nji dan - 17. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Mumtaz Mahal, �ena vladara Mogulskog carstva šaha D�ahana I., 1631. godine umrla je pri porodu njihovog 14. djeteta, Gauhara Beguma. Prije smrti zamolila je supruga da joj izgradi… više »

KATASTROFA

Mikroplastika se nalazi i na Antarktici

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Antarktika je, baš kao i ostatak zemaljske kugle, zagađena mikroplastikom i štetnim kemikalijama, otkrili su aktivisti Greenpeacea. U sedam od osam uzoraka koje je uzela ta… više »

ŽICE... U GLAVAMA

Hrvatska i susjedstvo kao kolateralne žrtve njemačke svađe oko zatvaranja granica?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović našao se u Berlinu u trenutku kada njegov domaćin, ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer prolazi kroz vrlo kompliciranu… više »

STRAŠNO

Najstariji baobabi polako nestaju

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Velika većina najstarijih baobaba u Africi sasušila se djelomično ili potpuno u posljednjih desetak godina, upozoravaju stručnjaci koji tu pojavu pripisuju klimatskim promjenama.… više »

skrolaj na vrh
= { id: "a2f08c266", // ENGAGEMENT ZONE format: "0x0" };