Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 28. travnja

objavljeno prije 26 dana i 11 sati

Fletcher Christian pokrenuo je 1789. godine vjerojatno najpoznatiju pobunu u povijesti pomorstva, onu na britanskom brodu Bounty. Brok Kraljevske ratne mornarice bio je na petomjesečnoj… više »

GROZNO

Strašne brojke o uništenju prašuma

objavljeno prije 26 dana i 17 sati

Prošle su godine stanovnici Zemlje uništili goleme površine tropskih šuma koje se mogu usporediti s veličinom Engleske ili Belgije, što je četvrti najveći… više »

DRUŽENJE...

Putinova pomoć Sjevernoj Koreji

objavljeno prije 27 dana i 3 sata

Predsjednik Rusije je poznat u čitavom svijetu po svom kroničnom kašnjenju. Putin je i njemačku kancelarku već više puta puštao da ga čeka, čak i sastanak s papom je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. travnja

objavljeno prije 27 dana i 11 sati

Filipinski domoroci pod vodstvom Lapu-Lapua 1521. godine ubili su portugalskog istraživača Ferdinanda Magellana u bitki kod Mactana. Prema povijesnim zapisima Magellan je na stjenovitu… više »

MA DA?

I Ministarstvo zdravstva za zabranu petardi

objavljeno prije 27 dana i 21 sat

Korištenje pirotehničkih sredstava, unatoč teškim ozljeđivanjima ljudi i životinja koje se nastavlja iz godine u godinu, još uvijek je dozvoljeno od 27. prosinca do 1.… više »

KANDIDATURE

Joe Biden za predsjednika SAD-a?

objavljeno prije 28 dana i 3 sata

„U borbi smo za dušu ove nacije. Ako damo (predsjedniku SAD-a) Donaldu Trumpu osam godina u Bijeloj kući, on će zauvijek i iz temelja promijeniti karakter ove nacije. Ja ne mogu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. travnja

objavljeno prije 28 dana i 11 sati

Na današnji se dan davne 1564. krstio jedan od najvećih dramatičara i književnih genijalaca uopće William Shakespeare. Moskva je dobila obrazovni primat u Rusiji; naime, u 16. stoljeću… više »

BALKANSKA RUTA

Preko Plješevice do Europske unije

objavljeno prije 29 dana i 3 sata

U ranu i vedru travanjsku zoru Mohamad Naser iz Sirije nabacio je ogroman ruksak na leđa sa zalihama hrane, vode i nešto odjeće, te s grupom prijatelja napustio Bihać. Krenuo je u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. travnja

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Francuska giljotina jedno je od najokrutnijih oruđa egzekucije koje je u jednom trenutku postalo vrlo popularno u svijetu, a dolazak na pogubljenje bio je svojevrsni društveni događaj… više »

BRAVO

P&G Fabric Care brendovi smanjuju udio plastike za trećinu u pet godina

objavljeno prije 29 dana i 19 sati

Na današnjoj konferenciji o održivim robnim markama, Virginie Helias, direktorica Odjela za održivost u kompaniji P&G, objavila je da Ariel, Lenor i drugi P&G Fabric Care… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. travnja

objavljeno prije 1 mjesec

Nakon desetogodišnjeg rata i opsade naizgled neosvojivog grada Grci su, prema legendi, 1184. godine pr.n.e. uz pomoć lukavstva ušli u Troju. U vrijeme Trojanskog rata živjela je… više »

EKOLOŠKI

Zabranimo lagane plastične vrećice!

objavljeno prije 1 mjesec

Udruga Prijatelji životinja već više od desetljeća poziva na zabranu prodaje jednokratnih plastičnih vrećica. Povodom Dana planeta Zemlje, iz Udruge su uputili dopis Ministarstvu… više »

KOMENTAR

Ukrajina je izabrala novi početak s komičarem

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Na pozornici komičar ima lak posao: kao šarmer i provokator lako pridobiva ljude za sebe. Njegovo najvažnije obećanje publici: dobra zabava. Uspjeh mu je zajamčen, predizborno obećanje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Jurjevski noćni ustanak (estonski - Jüriöö ülestous), pobuna estonskih seljaka protiv tuđinske vlasti feudalnih gospodara, izbio je 1343. godine. Estoniju su početkom 13.… više »

EKOLOŠKI

Kako izgledaju zabave i svakodnevica bez plastičnih slamki?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Europska unija postigla je dogovor o zabrani korištenja plastike za jednokratnu upotrebu, a sudbina zabrane dostigla je i popularne jednokratne plastične slamke bez kojih je… više »

skrolaj na vrh