Svijet
ZELENO

VegeSajam vraća u život

objavljeno prije 26 dana i 20 sati

Prijatelji životinja sretni su da nakon brojnih crnih vijesti koje već mjesecima dominiraju hrvatskom javnošću mogu najaviti nešto pozitivno, što će sigurno obradovati i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. lipnja

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Engleski kralj Ivan 'Bez Zemlje' 1215. godine potpisao je glasoviti dokument Magna Cartu Libertatum. Mir koji je engleski kralj sklopio s papom Inocentom III., prema kojem je Engleska postala… više »

MUKE

Izbjeglice kreću u novi val?

objavljeno prije 27 dana i 11 sati

U svibnju je bilo gotovo 4300 nedopuštenih prelazaka granica na glavnim europskim migracijskim rutama, gotovo tri puta više nego u travnju, navodi se na internetskim stranicama… više »

WOW!

Drevni krokodil koji - hoda na nogama

objavljeno prije 27 dana i 15 sati

Gotovo stotinu tragova dugih između 18 i 24 cm očuvano je u blatnom sedimentu oko jezera koje datira iz rane krede, posljednjeg dijela mezozoika, odnosno iz razdoblja 110 do 120 milijuna… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. lipnja

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

Današnji dan posebno je zanimljiv Amerikancima, jer je 14. lipnja 1775. osnovana Američka kopnena vojska (US Army), a dvije godine kasnije se službeno počela koristiti prepoznatljiva… više »

KOMENTAR

Pleksiglas i velike demonstracije

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

Ujutro se kroz Berlin vozim vlakom na posao. Prije nekoliko tjedana jedva da je netko bio u vlaku. Gotovo svi nose zaštitne maske, ali se više ne govori o držanju razmaka. Stopa… više »

RASIZAM

Europa nije nevina

objavljeno prije 28 dana i 19 sati

U zadatke potpredsjednika Europske komisije Margaritisa Schinasa spada i promicanje „europskog načina života". Ovaj grčki političar sebe smatra nadležnim i za pitanje rasizma.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. lipnja

objavljeno prije 29 dana i 6 sati

Martin Luther, začetnik reformacije koji je 1517. godine objavio svojih 95 teza, što je za sobom povuklo svađu s papom i ekskomunikaciju iz Katoličke crkve četiri godine kasnije, na… više »

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Transport živih životinja – strava na cestama

objavljeno prije 29 dana i 17 sati

Prijatelji životinja povodom Međunarodnog dana za zabranu transporta živih životinja, koji se obilježava 14. lipnja, ukazuju na svakodnevnu okrutnost i smrt životinja u transportu. Sve… više »

EHHH...

Balkanskoj tranziciji nema kraja

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

Srbija će 21. lipnja glasati na parlamentarnim izborima. Kada je Crna Gora objavila da je, na osnovu epidemiološke analize, odlučila nekim zemljama otvoriti granice, predsjednica vlade… više »

PAŽLJIVO

EU pažljivo o turizmu

objavljeno prije 29 dana i 21 sat

Slobodu kretanja i obnovu turističkih putovanja u Europskoj uniji treba provoditi "postupno" i "oprezno" kako ne bi došlo do porasta broja zaraženih koronavirsuom, suglasili su se u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec

Francuska povijesna junakinja i svetica Ivana Orleanska je 1429. povela francusku vojsku u svoju prvu opsadu pod gradić Jargeau. Mlada seljanka koja je francuske vojne zapovjednike uvjerila… više »

SUPER

Zelenih morskih kornjača gotovo dvaput više

objavljeno prije 1 mjesec

Australski su znanstvenici ustanovili da se na otoku Raine, blizu vanjskog luka Velikoga koraljnog grebna oko 64.000 zelenih morskih kornjača priprema položiti jaja, što je znatno… više »

STVARNO?

Pripremite za buduću pandemiju?!

objavljeno prije 1 mjesec

Dok se diljem svijeta popuštaju epidemiološke mjere, europski čelnici su u utorak zatražili da se EU bolje pripremi za buduću pandemiju, ocijenivši da nije bio na visini… više »

BIG BROTHER

EU preporučuje usklađene aplikacij

objavljeno prije 1 mjesec

„Moramo osigurati brzo i učinkovito prekogranično praćenje kontakata, što zahtijeva i blisku koordinaciju", istaknula je Stella Kyriakides u ponedjeljak na videokonferenciji… više »

skrolaj na vrh