Svijet
STRAŠNO!!

Preko 200 tisuća tona plastike dospije u Sredozemlje

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Novo izvješće IUCN-a, „Mediteran: Mare plasticum", temeljeno na terenskim studijama i korištenju metodologije otiska plastičnog materijala u moru, procjenjuje da 33… više »

Dogodilo se na današnji dan – 28. listopada

objavljeno prije 29 dana i 19 sati

Prva europska nacija koja je počela aktivno tražiti put do Azije bio je Portugal. Portugalci su već bili počeli istraživati Afriku 1400., a 1415. su otkrili sjevernu Afriku i zaposjeli… više »

NAPOKON

EU i Velika Britanija napokon sjeli za stol

objavljeno prije 1 mjesec

"Obje strane intenzivno pregovaraju ne bi li se postigao dogovor", rekao je glasnogovornik na redovitom briefingu za novinare, ne komentirajući detaljnije same pregovore. Glavni europski… više »

GROZNO

Trumpova kandidatkinja prošla u Senatu

objavljeno prije 1 mjesec

Senat je glasovao po stranačkoj dužnosti za potvrđivanje Barrette na doživotni položaj, nadvladavši tako demokrate i stvorivši konzervativnu većinu u odnosu 6:3 u Vrhovnom sudu.… više »

Dogodilo se na današnji dan – 27. listopada

objavljeno prije 1 mjesec

Amsterdam je glavni grad i važno gospodarsko i kulturno središte Nizozemske. Smješten je na ušću rijeke Amstel u IJseelmeer. Stariji dijelovi grada ispresjecani su… više »

AKCIJA

Nevladine organizacije pozivaju EU

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Izgradnja novih hidroelektrana u potpunoj je suprotnosti s ciljevima očuvanja biološke raznolikosti postavljenima u Europskom zelenom planu, posebno kada se uzme u obzir mali doprinos… više »

BANANA

Europu čeka turobna zima uslijed pandemije

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Sve je više zemalja u Europi i svijetu koje obaraju rekorde u broju zaraženih u jednom danu. Na vrhu ljestvice su i dalje Sjedinjene Američke Države s gotovo 60.000 novozaraženih u… više »

BORBA

WHO i Wikipedia za točne informacije

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Svjetska zdravstvena organizacija udružila se s internetskom enciklopedijom Wikipedijom da bi zajedno širili pouzdane informacije o Covidu-19 diljem globusa.  Najposjećenija… više »

PITANJE

Hoće li izbori u SAD doista biti pošteni?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Kad je riječ o izborima, Sjedinjene Države nisu baš uzor demokracije na djelu. Predsjednik Donald Trump već godinama upozorava kako prijeti masovna prijevara iako jedan… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Današnji dan pun je obljetnica vrijednih bilježenja, a čak su se dvije stvari koje trenutno određuju različite aspekte života gotovo jednako snažno dogodile iste godine. 1863. godine u… više »

STRAŠNO!!

Onečišćenje zraka ubilo pola milijuna beba prošle godine

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Onečišćenje zraka prošle godine uzrokovalo je preranu smrt gotovo pola milijuna beba u prvom mjesecu njihova života. Podaci pokazuju kako se većinom radi o bebama u zemljama u… više »

EHHH...

Ipak su ljudi krivi za globalno zagrijavanje?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Globalno zagrijavanje utječe i na najdublje dijelove oceana. Znanstvenici američke Nacionalne uprave za oceane i atmosferu (NOAA) su, zahvaljujući termometrima postavljenim… više »

WOW!

Tisuću satova kraljice Elizabete se mijenjaju

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Pred kraljičinim timom horoloških konzervatora težak je posao - promjena kazaljki na 450 satova u dvorcu Windsor, 600 u Buckinghamskoj palači i 50 u palači Holyroodhouse. Ne zaboravite… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Oktobarska revolucija ili Listopadska revolucija je revolucija u Rusiji koja je dovela do raspada Ruskog Carstva i stvaranja Saveza Socijalističkih Sovjetskih Republika. 7. studenog (25.… više »

WOW!

Najveća izlaznost u 110 godina?

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Iznenađujuća brojka znak je velikog interesa za natjecanje između republikanskog predsjednika DonaldaTrumpa i demokratskog izazivača Joea Bidena kao i želje Amerikanaca da… više »

skrolaj na vrh