Svijet
KOMENTAR

Licemjerje aktivizma za „zaštitu“ klime

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Zapravo Njemačka nikad nije bila predvodnica u zaštiti klime, kao što se uvijek ponavlja. A niti Angela Merkel nikad nije bila „klima-kancelarka". Vjerojatno slučajno je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

U bitci kod Formignya Francuzi su pod vodstvom Karla VII. 1450. godine nanijeli težak poraz Englezima u jednoj od poslijednjih velikih bitaka Stogodišnjeg rata. Francuzi su s oko 4.500… više »

LUKAVO?

Opasne infiltracije Kine

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Nema par dana kako su Europska unija i Kina na samo sedam stranica zapečatile svoju ekonomsku suradnju. Ona bi trebala biti proširena i be bi smjelo biti diskriminacije. Kina se želi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Konfederaciji sklon glumac John Wilkes Booth, koji je ujedno bio i špijun, 1865. godine, neposredno nakon završetka Američkog građanskog rata, u kazalištu Ford… više »

AKTIVIZAM

Održan treći Marš za životinje

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ove subote, 13. travnja 2019., Prijatelji životinja i Udruga Pobjede organizirali su treći, dosad najveći Marš za životinje! Transparentima sa snažnim porukama, zastavama,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Unatoč opetovanim papinskim prijetnjama ekskomunikacijom križari su 1204. godine tijekom četvrtog križarskog rata, osvojili i opljačkali Carigrad, glavni grad Bizantskog carstva. Loše… više »

STRAŠNO!!

Alpe ostaju bez ledenjaka do kraja stoljeća?

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Do kraja stoljeća globalno zatopljenje otopit će većinu leda koji oblikuje izgled i ekosistem današnjih Alpa, predviđaju švicarski znanstvenici.  Ako svijet i… više »

TOČNO

Uhićenje Assangea je opasan presedan

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Dogodilo se. Često se o tome špekuliralo. Sada su ekvadorske vlasti britanskoj policiji zaista otvorile vrata svog veleposlanstva u Londonu i Julian Assange je uhićen. To je ruganje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Američki građanski rat vodio se između sjevernih saveznih država (Unije) i južnih robovlasničkih država (Konfederacije). Odvajanje južnih država počinje nakon predsjedničkih izbora 1860.,… više »

SRAMOTA

Julien Assange je uhićen

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Julian Assange uhićen je nakon što mu je Ekvador ukinuo azil u londonskom veleposlanstvu. Tamo je proveo zadnjih sedam godina. "Assange je uhićen danas u ekvadorskoj ambasadi u… više »

EHHH...

Brexit odgođen do 31. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Brexit iliti izlazak Velike Britanije iz EU odgađa se do 31. listopada, odlučili su čelnici 27 zemalja članica na izvanrednom summitu. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk poručio je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Bela IV. (1206.-1270.) hrvatsko-ugarski kralj, vladao je 1235. - 1270. godine. Mongolska plemena ujedinio je početkom 13. stoljeća Džingis kan i započeo osvajanja. Njegov nasljednik kan… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Vulkan Tambora na indonezijskom otoku Sumbawa 1815. godine ušao je u najjaču fazu erupcije koja je trajala puna tri mjeseca. U 7 sati ujutro erupcija se intenzivirala, a svjedoci su… više »

BREXIT

Gdje je taj prokleti plan?

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

U nedjelju poslijepodne je Theresa May, nogometnim žargonom govoreći, prikupila snagu i prešla u presing na protivničkoj polovini. Na seoskom imanju Chequers, gdje je sjedište… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Najveći vojskovođa Američkog građanskog rata, južnjački general Robert E. Lee predao se 1865. godine s vojskom Sjeverne Virginije generalu Ulyssesu S. Grantu kod Appomattox Courthousea.… više »

skrolaj na vrh