Svijet
NAPOKON?

IKEA prestaje s prodajom jednokratne plastike

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

IKEA, švedski maloprodajni div najavio je da će do 2020. godine prestati prodavati plastične proizvode za jednokratnu upotrebu, prenose britanski mediji. Prodaja će biti obustavljena u… više »

KOMENTAR

Njemačku u Vijeću sigurnosti čekaju oluje

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Prije samo nekoliko tjedana je šef njemačke diplomacije još jednom snažno vrbovao za mjesto u Vijeću sigurnosti. Tijekom svoje dvije posjete SAD-u, njemački ministar vanjskih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Rimski car Neron je 53. godine oženio svoju polusestru Klaudiju Oktaviju koja je na isti dan 62. godine ubijena po njegovom nalogu, a i sam car je na isti dan 68. godine presudio sebi, iako… više »

STRAŠNO

Sredozemlje postaje more plastike?

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

U povodu Svjetskog dana oceana, novo izvješće WWF-a upozorava na rekordnu razinu onečišćenja od mikroplastike koja prijeti morskim vrstama i ljudskom zdravlju, te poziva vlade,… više »

POLITIKA

Migracije: EU braniti izvan granica EU-a

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Sve veći broj migranata u BiH - od početka lipnja ih je ušlo više od 500 - ali i porast slučajeva krijumčarenja ljudima i ilegalnog prelaska granica, odnosno sigurnosni, ali i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Opatiju Lindisfarne u britanskoj Northumbriji 793. godine napali su, opljačkali i uništili Vikinzi što povjesničari označavaju kao početak skandinavske invazije britanskog… više »

KOMENTAR

Merkel izlazi u susret Macronu

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Već je i njihov stil vrlo različit. Mladi dinamični francuski predsjednik je svoje predodžbe o Europi iznio u više javnih, često vatrenih govora na sveučilištu Sorbonne ili u… više »

Dogodilo se na današnji dan – 7. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Hrvati su u područje današnje Hrvatske doselili tijekom 7. stoljeća. Tijekom seobe su se dijelili na nekoliko plemena. Kad su došli u novu domovinu bili su mnogobošci, no… više »

SKANDALOZNO

SAD potiče podjelu Europe

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Njemačka je ogorčena. Samo nekoliko sati nakon objavljivanja intervjua američkog veleposlanika u Njemačkoj Richarda Grenella, čuli su se prvi glasovi koji zahtijevaju da se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Sunčano popodne 6. lipnja 1889. godine ostalo je u pamćenju Seattlea kao dan kada je gotovo cijeli grad izgorio. Radnik u stolarskoj radioni grijao je ljepilo na vatri i zanio se u neke druge… više »

IZBORI

Avanti diletanti!

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Pri formiranju talijanske Vlade prevagnuo je princip bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Mateo Salvini, promućurni strateg desničarske Lege, dugo je oklijevao i nadao se novim izborima.… više »

5. LIPANJ

Dogodilo se na današnji dan - 5. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Rimska vojska predvođena budućim carem Titom Flavijem Vespazijanom 70. godine je tijekom opsade Jeruzalema uspjela probiti središnji gradski zid što im je omogućilo kasnije… više »

KOMENTAR

Što može spasiti Europu

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

U studenom 2011. je Radoslaw Sikorski, tada poljski šef diplomacije, izrekao nešto na što su svi "naćulili" uši. U svom poznatom berlinskom govoru rekao je da se,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Braća Joseph Michel i Jacques Étienne Montgolfier 1783. godine javnosti su predstavili svoj montgolfière (balon na vrući zrak). Prvi baloni pojavili su se u Kini još… više »

NAPOKON?

Australija ulaže milijune u spas koala

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Australska savezna država Novi Južni Wales objavila je da će uložiti 45 milijuna australskih dolara (210 milijuna kuna) kako bi se povećala populacija koala koja je u Australiji u rapidnom… više »

skrolaj na vrh
= { id: "a2f08c266", // ENGAGEMENT ZONE format: "0x0" };