Svijet
MARAKEŠKII (NE)SPORAZUM

Tko je uopće pročitao Globalni sporazum o migraciji?

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Ovog ponedjeljka su ipak 164 države u Marakešu prihvatile Globalni sporazum o migraciji. Iz Njemačke je tamo otišla kancelarka Merkel, a i mnoge druge zemlje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Ljubitelji jedrenja bilježe ovaj dan velikim slovima u svoje kalendare, jer je 1866. godine počela prva utrka jedrilica preko Atlantskog oceana. Trideset i pet godina kasnije nešto… više »

SJAJNO!

Green&More predstavio kvalitetu bez kompromisa u zagrebačkoj Makronovi

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Iz Green and more proizvođačke tvrtke specijalizirane hrane i dodataka prehrani, dolazi nam potpuno nova i proširena linija proizvoda čija je beskompromisna kvaliteta potkrepljenja… više »

ANNEGRET

Mediji o izboru nove čelnice CDU

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

„Kieler Nachrichten" „Tijesan ishod pokazuje koliko malo povjerenja stranka ima u sposobnosti Kramp-Karrenbauer pomiriti sve frakcije u CDU-u i povratiti izgubljeno na izborima.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Prvi teritorij u SAD koji je ženama omogućio pravo glasa i obavljanje službenih dužnosti bila je današnja savezna država Wyoming, koja je takav zakon donijela na današnji dan… više »

DOBRO PITANJE

Zašto Hrvatska nije ambicioznija u smanjenju emisije ugljičnog dioksida?

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Prilagodba obnovljivim izvorima enerije (OIE) i energetskoj učinkovitosti pokazuje prve ozbiljnije znakove posustajanja, objavila je krajem prošlog mjeseca Europska agencija za… više »

PROSVJEDI

Francuz koji se sjetio žutog prsluka

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Ghislain Coutard je jedna od rijetkih osoba čiji se lik povezuje sa takozvanim Pokretom žutih prsluka kojim su Francuzi još od studenog počeli prosvjedovati zbog novih poreza na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Nakon japanske okupacije Mandžurije u Kini je došlo do stvaranja pokreta otpora koji je polako preuzimao kontrolu nad ostatkom zemlje. 1941. godine kineske su vlasti službeno objavile… više »

LOŠE...

Topljenje permafrosta oslobađa i zaboravljene viruse

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Globalno zatopljenje potiče topljenje perfmafrosta i taj proces prijeti oslobađanjem milijarda tona stakleničkih plinova, ali i virusa zaboravljenih tisućama godina koji mogu postati… više »

KOMENTAR

Merkel ostaje kancelarka

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Svjetsku javnost malo ili nimalo zanima tko je na čelu neke njemačke stranke. Ali ovo je drukčije. Veliki listovi poput New York Timesa su prethodnih dana intenzivnije… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Pape često spominjemo u ovoj rubrici, pa je tako 1854. godine Pio IX proklamirao dogmu o bezgrešnom začeću, kako bi stao na kraj spekulacijama koje su stalno dolazile iz raznih… više »

POLITIKA

Naslijeđe Angele Merkel

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

CDU početkom 2000. Bila je to stranka kojom su dominirali muškarci, umjereno konzervativna narodna stranka, pomalo dosadna, ali s jasnim načelima. Na popisu prioriteta je visoko bila… više »

Dogodilo se na današnji dan – 7. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Marko Tulije Ciceron bio je odvjetnik, politički teoretičar, državnik, filozof i najveći rimski govornik. Poslije Cezarove smrti dolazi na čelo republikanske senatske stranke i govori tzv.… više »

DOĐITE

U subotu Marš za životinje

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Međunarodni dan prava životinja diljem svijeta obilježava se 10. 12., na isti dan kad i Međunarodni dan prava ljudi, kako bi se ukazalo na činjenicu da životinje, kao i ljudi, imaju prava… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Enciklopedija Britanika (engl. Encyclopædia Britannica) je sveobuhvatna enciklopedija nastala na engleskom jeziku. Vlasnik enciklopedije je „Korporacija Britanika". Prvo izdanje… više »

skrolaj na vrh