Svijet
21. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 21. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Nakon turskog poraza u četverogodišnjem ratu, između Austrije, Mletačke Republike i Osmanskog carstva 1718. godine sklopljen je Požarevački mir. Od 1714. do 1716. Turci su… više »

BRAVO

WWF Adria i Art park ponovno okupili brojne posjetitelje Za more puno ribe

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

U petak, 19. srpnja, u Art parku na Ribnjaku održano je popodnevno druženje pod imenom Za more puno ribe! Već treću godinu zaredom u sklopu projekta Fish Forward koji provodi WWF Adria, Art… više »

ZANIMLJIVO

Porez tjera vjernike iz crkava

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Katolička i Protestantska crkva, dvije najveće u Njemačkoj, objavile su u petak da bilježe rekordan broj odlazaka vjernika. "Katoličku Crkvu u Njemačkoj je 2018. napustilo 216.000 članova,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

U Viškom kanalu se 1866. godine odigrala poznata Viška bitka u kojoj su se sukobile mornarice Habsburške Monarhije i Kraljevine Italije. Bitka je bila dio austro-pruskog… više »

OPASNO?

Najtopliji lipanj u svijetu od početka mjerenja

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Podaci koje su u četvrtak objavili američki znanstvenici za lipanj pokazuju ono što ljudi u Europi, te u dijelovima Afrike i Južne Amerike već znaju: Temperature širom svijeta… više »

STRAŠNO!!

Proizvodnja palmina ulja uništava orangutane

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Broj orangutana na malezijskom otoku Borneu na područjima na kojima se krče šume zbog sadnje palmi radi proizvodnje palmina ulja u proteklih 15 godina smanjio se 30 posto za razliku od… više »

KOMENTAR

Dobar izbor u teškim vremenima

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

U ovim vremenima Interneta postoje momenti u kojima je izgovorena riječ odlučujuća i pokazuje pravac. To je ovoga utorka (16.07.) u Europskom parlamentu pokazala Ursula von der Leyen. Iako bi… više »

19. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 19. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

19. srpnja točno je 200. dan u godini (201. u prijestupnim godinama) u Gregorijanskom kalendaru. 64. poslije Krista na ovaj je dan započeo požar u dijelu starog Rima u kojem su bili… više »

STVARNO?

Udruge na udaru veterinarske inspekcije

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Udruge za zaštitu životinja koje volonterski brinu o napuštenim, ranjenim životinjama ovih su se dana našle na udaru veterinarske inspekcije koja ih prekršajno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Pape kroz povijest nisu uvijek opravdavali svoje mjesto među vjernicima, no nepogrešivost pape uvedena je tek na Prvom vatikanskom koncilu na današnji dan 1868. godine. Koncil… više »

PROMJENE

Porezi na potrošnju energije trebaju se mijenjati

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Njemačka bi trebala sveobuhvatno izmijeniti poreze na potrošnju energije, preporučuju savjetnici ministru gospodarstva Peteru Altmaieru, u jeku javne rasprave o naplati ugljičnih… više »

KOMENTAR

Palikuća iz Bijele kuće

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Kod 45. predsjednika SAD-a smo se već navikli na neke stvari. No ono što je Donald Trump u nedjelju utipkao u svoj iPhone bilo je neuobičajeno i za političara kome su vrijeđanja i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Sudionici Četvrtog križarskog rata 1203. godine započeli su s opsadom Carigrada. Nakon neuspješnog Trećeg križarskog rata i raspada kršćanske vladavine na području Svete zemlje… više »

ZNATE LI?

Što radi Europska komisija?

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Političke rovovske borbe oko raspodjele vodećih pozicija u Europskoj uniji vode se već tjednima. Otkako su šefovi država i vlada nominirali njemačku ministrica obrane Ursulu von… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Islamski prorok Muhamed je 622. godine sa svojim sljedbenicima, uslijed progona i pritisaka koje su nad njima vršili mekanski idolopoklonici, krenuo na hidžru (preseljenje) iz Meke u… više »

skrolaj na vrh