Svijet
ANALIZA

EU se pouzdavala u Tursku - i sada nema plan B

objavljeno prije 1 mjesec

Četiri godine se EU pouzdavala u Tursku kao čuvara ulaznih vrata pred kojima stoje izbjeglice i drugi migranti. Sada je turski predsednik Rejep Tayyip Erdogan ispunio staru… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Francuska i Velika Britanija 1856. godine objavom rata Kini započele su Drugi opijumski rat tijekom kojega se europskim, a poglavito engleskim trgovcima, pokušalo osigurati nesmetan… više »

STRAŠNO!!

Polarni medvjedi postaju kanibali

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Ruski znanstvenici koji prate život polarnih medvjeda na Arktiku, među tim su životinjama zamijetili porast kanibalizma, za što odgovornima smatraju ljude. Uočili su i češće… više »

PROMJENE

Ljeta u Australiji dulja za 50 posto zbog klimatskih promjena

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Ljeta u Australiji traju dvostruko dulje nego zime zbog klimatskih promjena i rasta temperature, pokazuje studija objavljena u jeku sezone šumskih požara, do danas neviđenih na tom… više »

STANJE

Situacija na granicama - Grčka odolijeva, Bugarska mirna

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Turski ministar unutarnjih poslova Sulejman Sojlu napisao je na Twitteru da je do nedjelje ujutro 78.358 izbjeglica napustilo Edirne u Turskoj. Ta pokrajina na sjeverozapadu Turske graniči s… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

U Engleskoj je 1717. godine izveden prvi balet, The Loves of Mars and Venus. 1791. godine u Parizu je predstavljen komunikacijski sustav nazvan semafor. Radilo se o svojevrsnom 'optičkom… više »

FRKA?

Od Hrvatske se traži sazivanje hitnog sastanaka EU ministara

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Margaritis Schinas se obratio hrvatskom ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću kako bi zatražio hitni sastanak ministara unutarnjih poslova, napisao je Schinas na… više »

SUPER

Koronavirus očistio zrak iznad Kine

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Sateliti NASA-e i Europske svemirske agencije koji prate zagađenje registrirali su značajno smanjenje zagađenja dušičnim dioksidom (NO2) nad Kinom. Američka svemirska… više »

STVARNO?

E-romobili i nisu tako zeleni

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Električni romobili koji su se razmnožili po ulicama gradova malo pridonose ekološkom prijevozu u gradovima, ocijenila je Njemačka agencija za zaštitu okoliša (UBA) za… više »

PROBLEMI?

Opsadno stanje na tursko-grčkoj granici

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Prizori kaosa na tursko-grčkom graničnom prijelazu Pazarkule: tisuće izbjeglica koje su turski graničari pustili da iziđu iz Turske su se sukobile s grčkim policijskim snagama koje ih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Pokoljem 23 hugenota u francuskom Wassyju 1562. godine započeli su francuski vjerski ratovi koji su trajali do 1598. kada je kralj Henry IV izdao Nantski edikt kojime je protestantima… više »

BRAVO

Head&Shoulders i RokOtok u jedinstvenom otočnom izazovu

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Ovoga ljeta najljepše otočne plaže će biti one na koje će doplivati hrvatski bloger, novinar i putopisac Domagoj Jakopović Ribafish u sklopu projekta RokOtok. Posebnost… više »

APEL

Ne otvarajte zoološki vrt!

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Dok napredne zapadne zemlje, potaknute sve učestalijim i brojnijim kritikama, napuštaju koncept zooloških vrtova, gradonačelnik grada Varaždina najavio je gradnju mini… više »

ANALIZA

Kolika je opasnost od koronavirusa u Europi?

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

DW: Otkako je broj slučajeva zaraze koronavirusom u Italiji tako brzo porastao, pokrajina Lombardija, koja je posebno teško pogođena infekcijom, u medijima je prozvana… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Prijestupni dan u godini, pa još i pomrčina Mjeseca svakako su dan koji donosi čudne stvari. Upravo je na takav dan, preciznije noć, 1504. godine Kristofor Kolumbo uspio obmanom… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh