Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 4. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Bitka kod Wabasha dogodila se 4.11. 1791. na Sjeverozapadnom teritoriju između konfederacije američkih Indijanaca i Američke vojske. Spada u najveću pobjedu Indijanaca nad vojskom. Vodio ih… više »

NAPOKON

Velika Britanija ukida fracking

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Velika Britanija uvest će odmah moratorij na hidrauličko frakturiranje stijena, objavila je vlada u subotu, te dodala da kontroverzna metoda dobivanja plina ugrožava lokalne zajednice zbog… više »

EHHH...

Opet je seljak kriv za sve

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Još prošlog tjedna je održana veliki prosvjed poljoprivrednika u Njemačkoj; kolone traktora su se uputile u München i u Bonn gdje je još uvijek njemačko… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Carska i kraljevska dvojna monarhija Austro-Ugarska (1867. - 1918.) bila je višenacionalna država u Srednjoj Europi s vladarima iz kuće Habsburg. U njoj su živjeli Nijemci, Talijani,… više »

NARAVNO!

Udvostručen broj tužbi protiv Bayera zbog pesticida Roundup

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Njemački kemijski i farmaceutski div Bayer izvijestio je u srijedu o većim prihodima u trećem tromjesečju zahvaljujući dobrim rezultatima u odjelu lijekova i prodaji imovine, a istaknuli su i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Navijačice ili ''cheerleadersice'' privlače pozornost na svakom sportskom događaju. Navijanje kao posebna disciplina definira se kao sport u kojem se koriste elementi plesa, navijanja i… više »

OPREZNO

Planinarenje postaje sve opasnije zbog klimatskih promjena

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Planinarenje u nekim dijelovima svijeta postalo je opasnije zbog klimatskih promjena, upozoravaju znanstvenici i stručnjaci. Globalno zagrijavanje na Alpama stanjilo je ledeni i snježni… više »

UPS!

More raste brže i jače od očekivanog

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Porast razine mora i oceana pogodit će u ovom stoljeću trostruko veći broj ljudi nego što se ranije vjerovalo i milijuni će biti ugroženi plavljenjem mora potaknutim klimatskim… više »

KOMENTAR

Novi izbori kao jedina šansa za Veliku Britaniju

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Svu tu neizvjesnost više se jednostavno nije moglo gledati. Iz dana u dan su politički dopisnici u Westminsteru čekali na to što će se dogoditi i izvještavali o onome… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Prije 18. stoljeća, Lisabon je pogodilo nekoliko većih potresa. S procijenjenim stanovništvom od 200 000 do 275 000, Lisabon je 1755. bio jedan od najvećih gradova Europe. Između… više »

COOL

Umjetni list pretvara CO2 u energiju

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Posljednjih nekoliko godina postigli smo velik napredak što se tiče tehnologije održive energije, prosječne temperature i dalje rastu, a ne smanjuju se emisije stakleničkih plinova pa… više »

Dogodilo se na današnji dan - 31. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Reformacija je vjerski i društveni pokret koji je nastao u Europi tijekom 16. stoljeća. Bio je to pokušaj unošenja duhovnih i strukturalnih promjena u Crkvu što je… više »

COOL

Bik Jerry slavi Svjetski dan veganstva

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Već danima javnost se ujedinila u zahtjevu da se poštedi život trenutačno najtraženijeg bjegunca u Hrvatskoj - bika Jerryja koji je prošloga petka pobjegao iz klaonice u… više »

EKO?

Golem i unosan posao dizelaše učiniti „čišćim“

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U Njemačkoj je oko pet milijuna osobnih vozila na dizel koji ispunjavaju normu Euro 5 i na zahtjev zaštitara okoliša, u sve više njemačkih gradova su… više »

LUDILO

Britanski parlament prihvatio izvanredne izbore

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Zastupnici u britanskom parlamentu prihvatili su u utorak navečer plan premijera Borisa Johnsona da se 12. prosinca u Ujedinjenoj Kraljevini održe prijevremeni izbori.  Za… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh