Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 5. listopada

objavljeno prije 25 dana i 16 sati

Na današnji je dan 1582. godine u Italiji uveden Gregorijanski kalendar. Osim Španjolske, Portugala te Italije, ostale katoličke zemlje nisu ga koristile sve do 1584.… više »

EKO

Javorima treba ozbiljna zaštita

objavljeno prije 26 dana i 2 sata

Javor je najljepši ujesen kad njegovo lišće dobije krasne boje, no u prirodnim staništima suočeni su s nizom prijetnji među kojima su neodrživa sječa, klimatske promjene,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. listopada

objavljeno prije 26 dana i 16 sati

Grgur VII. bio je jedan od velikih obnoviteljskih papa. U njegovo doba Hrvatskom je najprije vladao Petar Krešimir IV., a potom Dmitar Zvonimir. U vrijeme slabljenja Bizanta, Zvonimir… više »

ZNATE LI?

Nepotrebni mailovi uništavaju planet

objavljeno prije 27 dana i 5 sati

Svakog dana se samo u Velikoj Britaniji pošalje više od 64 milijuna nepotrebnih e-mailova. Stanite! Nemojte poslati e-mail. Nemojte zahvaliti ili poslati šaljivu… više »

UPS!

Donald Trump u bolnici

objavljeno prije 27 dana i 8 sati

Donald Trump, američki predsjednk, nakon što mu je potvrđena zaraza koronavirusom počela mu je rasti temperatura. Nakon što je hospitaliziran u vojnoj bolnici Walter Reed zbog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. listopada

objavljeno prije 27 dana i 16 sati

Prema legendi, Koreju je 3. listopada 2333. pr.Kr. utemeljio Tangun, sin boga neba i žene koja je pripadala medvjeđem klanu. Korejska plemena naseljavala su područje Mandžurije i sjever… više »

EHHH... ;)

Trump je najveći pokretač neistinitosti o covidu

objavljeno prije 28 dana i 1 sat

Tim s Cornella, jednog od najuglednijih američkih sveučilišta, analizirao je 38 milijuna članaka objavljenih na engleskom jeziku u tradicionalnim medijima diljem svijeta od 1. siječnja… više »

KOMISIJA

EK želi modernizirati obrazovanje

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

U cilju ostvarenja europskog prostora obrazovanja do 2025., Komisija predlaže nove inicijative, veća ulaganja i više suradnje država članica kako bi se svim Europljanima, svih dobnih… više »

KATASTROFA

Najsramotnija nagrada za okoliš

objavljeno prije 28 dana i 8 sati

Otopljena voda s grenlandskog glečera transportira se 9.600 kilometara do Švicarske. S obzirom na topljenje leda u polarnim područjima, ovo se doima posebno ciničnim", rekla je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. listopada

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

2. listopada 1608. nizozemski znanstvenik Hans Lippershey izumio je prvi teleskop. Njegovo dvoje djece igralo se sa staklenim lećama te su opazili da je slika jasnija kad se leće stave jedna… više »

ZG ZOO

Svjetski dan zaštite životinja i Međunarodni dan timaritelja

objavljeno prije 29 dana i 1 sat

Budućnost divljih životinjskih vrsta najviše ovisi o čovjeku! Poručeno je to iz Zoološkog vrta grada Zagreba uoči Svjetskog dana zaštite životinja. Na taj dan, u nedjelju… više »

NAJAVE

Danas dvodnevni summit EU

objavljeno prije 29 dana i 3 sata

Sastanak počinje u četvrtak popodne raspravom o odnosima s Kinom, a nakon toga o stanju u Bjelorusiji, trovanju ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog i eskalaciji sukoba u… više »

EK

Postoji li u Hrvatskoj vladavina prava?

objavljeno prije 29 dana i 8 sati

Komisija ističe da će objavljivanje godišnjeg izvješća o vladavini prava imati preventivnu ulogu i pomoći u ranom otkrivanju i sprečavanju problema koji se pojavljuju. "To bi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. listopada

objavljeno prije 29 dana i 16 sati

Na današnji dan 331. pr. Kr. Aleksandar Veliki porazio je perzijsku vojsku u bitci kod Gaugamele. Makedonski generali htjeli su noću zateći Perzijance nespremne, no Aleksandar je… više »

PERFORMANS

Performans povodom Dana zaštite životinja

objavljeno prije 1 mjesec

Na Svjetski dan životinja s farma koji se obilježava 2. listopada i povodom Međunarodnog dana zaštite životinja koji se obilježava 4. listopada, udruga Prijatelji životinja na… više »

skrolaj na vrh