Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 1. prosinca

objavljeno prije 13 dana i 11 sati

Predsjednički izbori u SAD nekad su bili bitka više osoba, pa su tako 1824. godine na današnji dan članovi Predstavničkog doma Kongresa morali birati predsjednika između Johna… više »

KATASTROFA

Zemlja je devastirana, a pravo tek počinje...

objavljeno prije 13 dana i 19 sati

Rekordne vrućine, sve učestalije meteorološke katastrofe, otapanje ledenjaka i rast razine mora, dokazi su razornog djelovanja čovjeka na planet koji se množe, zvone na uzbunu i traže… više »

KOMENTAR

Obama i Trump – dobar i loš populist

objavljeno prije 14 dana i 3 sata

Postoji jedan opći problem u vezi s populistima: budući da oni obično ne naprave ništa bitno, kada odu s vlasti frustracija političkim sustavom i demokracijom veća je nego što… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. studenoga

objavljeno prije 14 dana i 11 sati

Na današnji dan 30. godina prije Krista samoubojstvo je počinila egipatska kraljica Kleopatra. Bila je grčkog podrijetla i dolazila iz dinastije Ptolomejevića, a poznata je po svojim… više »

KOMENTAR

Ambiciozni ciljevi Europske komisije

objavljeno prije 15 dana i 3 sata

Ursula von der Leyen je brojnim ustupcima svim stran(k)ama u Europskom parlamentu uspjela zadobiti povjerenje za svoju Komisiju. Ona je mnogima mnogo toga obećala i sad će se morati… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. studenoga

objavljeno prije 15 dana i 11 sati

Na današnji dan davne 1877. godine Thomas Edison demonstrirao je  prvi ručno pokretani fonograf - uređaj za snimanje i reprodukciju zvučnih zapisa. Zvuk je bio zabilježen na… više »

AKCIJA

SEA SHEPHERD ogranak započinje djelovanje u Hrvatskoj

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Uz Brigitte Bardot, Linda Blair, Sean Connery, Pierce Brosnan, Diane Warren, Pamela Anderson i ostala imena koja se mogu podičiti titulom Sea Shepherd global ambasadora, sada je tu… više »

KOMISIJA

Start „Ursulinog tima“

objavljeno prije 16 dana i 3 sata

Nije to bio nimalo lak start za tim Ursule von der Leyen. Europski parlament je nakon saslušanja odbio dvije kandidatkinje iz Francuske i Rumunjske i jednog kandidata iz Mađarske.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. studenoga

objavljeno prije 16 dana i 11 sati

Na današnji dan 1520. godine portugalski je moreplovac Ferdinand Magellan prošao kroz prolaz koji danas nosi njegovo ime. Tjesnac na samom jugu južnoameričkog kontinenta tražili… više »

AKTIVIZAM

Globalni prosvjed za klimu

objavljeno prije 16 dana i 21 sat

U sklopu svjetskog dana prosvjeda, u petak 29. studenog 2019., inicijativa mladih FridaysForFuture Hrvatska (FFF Hrvatska) organizira prosvjede u 2 hrvatska grada:… više »

UN

Treba utrostručiti napore smanjenja emisije stakleničkih plinova

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

Vlade svih zemalja svijeta moraju barem utrostručiti trenutačne planove čiji je cilj smanjenje emisije stakleničkih plinova da bi postigle dogovoreni cilj ograničenja globalnog porasta… više »

VEZE

Njemačka i SAD: pragmatični partneri

objavljeno prije 17 dana i 3 sata

Optimizam u SAD-u, pesimizam u Njemačkoj: tako bi se mogao sažeti rezultat nedavno objavljene studije vašingtonskog istraživačkog centra PEW koja se bavila odnosom dviju država. Tako,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. studenoga

objavljeno prije 17 dana i 11 sati

Na današji dan umrla je kći velikog britanskog pjesnika Lorda Byrona, Ada. Iako se to dogodilo još 1852. godine, do danas je ostala upamćena kao asistentica matematičara… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. studenoga

objavljeno prije 18 dana i 11 sati

Dan zahvalnosti, jedan od najvećih praznika u SAD, prvi je puta obilježen na današnji dan 1789. godine, nakon što ga je prvi američki predsjednik George Washington proglasio… više »

TIK, TAK...

Rekordne vrijednosti stakleničkih plinova u atmosferi

objavljeno prije 18 dana i 22 sata

Količina plinova koji zadržavaju toplinu u atmosferi tijekom prošle godine dosegnula je novi rekord, izvijestila je u ponedjeljak Svjetska meteorološka organizacija (WMO) sa… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh