Svijet
BAĆUŠKA

Učiniti svijet nesigurnijim - 20 godina Vladimira Putina

objavljeno prije 15 dana i 19 sati

U početku je bio „anti-Jeljcin": mnogo mlađi od tadašnjeg predsjednika, pun energije, brz i samouvjeren na javnim nastupima, nesklon votki. Prije dvadeset godina tadašnji… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. kolovoza

objavljeno prije 16 dana i 3 sata

Uz pomoć Medejaca, Elamaca i Skita, Babilonci su 612. godine pr.n.e. razorili glavni grad Asirskog carstva, veličanstveni Nineveh (Ninua, Ninive) koji je kroz cijelu asirsku povijest, uz… više »

SOLAR

Finci napravili hranu iz zraka!

objavljeno prije 16 dana i 13 sati

Solar Foods, finska tvrtka za razvoj novih tehnologija, planira uskoro na tržište plasirati novu vrstu proteinskog brašna, Solein, koje je napravljeno od CO2, vode i solarne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. kolovoza

objavljeno prije 17 dana i 3 sata

 Godine 480. Prije Krista na današnji dan perzijska vojska predvođena Kserksom u svojim je pohodima naišla na malen, ali odlučan otpor spartanskih junaka kralja Leonide kod… više »

COOL

Pustinjski kaktus spašava od jednokratne plastike

objavljeno prije 17 dana i 15 sati

Pustinjski kaktus, nacionalni simbol Meksika koji se u toj zemlji može pronaći na brojnim predmetima, uskoro bi se mogao početi koristiti u proizvodnji biorazgradive plastike, što bi… više »

HMMM...

Hoće li kraljica uskoro vladati "Malom Britanijom"?

objavljeno prije 17 dana i 19 sati

Koliko će tvrdi Brexit bez prijelazne faze, kojeg namjerava provesti novi britanski premijer Boris Johnson, promijeniti stanje u Uniji? Pri tom se ne misli na stanje u Europskoj… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. kolovoza

objavljeno prije 18 dana i 3 sata

Prvi teleskop po konstrukciji istovjetan dalekozoru načinio je Galileo Galilei početkom 17. stoljeća: 1609. godine na današnji dan i predstavio ga venecijanskom Senatu. Već početkom… više »

7. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 7. kolovoza

objavljeno prije 19 dana i 3 sata

Makedonski namjesnik u Grčkoj, Antipater, potpomognut vojskovođom Kraterom, 322. godine pr.Kr. pobijedili su pobunjeničku atensku vojsku u bitci kod Kranona čime je završen grčki… više »

AKCIJA

Flora VTC poručuje da se ljubav ne kupuje

objavljeno prije 19 dana i 11 sati

Kampanjom „Ljubav se ne kupuje" Mreža za zaštitu životinja poručuje da životinje nisu predmeti i ne trebaju služiti kao poklon ili kao objekt trgovanja. Cilj kampanje… više »

UPS!

Frontex tolerira nasilne ispade na vanjskim granicama EU-a

objavljeno prije 19 dana i 16 sati

Optužbe se, po navodima televizijske emisije "report München", političkog magazina ARD-a, mogu dokazati na osnovi stotina dokumenata Frontexa (Agencije za europsku graničnu i… više »

KOMENTAR

Polu-životinja polu-čovjek kao skladište organa?

objavljeno prije 19 dana i 19 sati

Što je sad s tim satirima današnjeg doba? Tim mješancima životinje i čovjeka kakve Japanac Hiromitsu Nakauchi sad smije uzgojiti? I time se bavi mnogo dalje nego… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. kolovoza

objavljeno prije 20 dana i 3 sata

Prvi Venecijanski Filmski Festival (Italian Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica di Venezia), ujedno i najstariji filmski festival na svijetu, otvoren je 1932. godine. Od tada se… više »

5. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 5. kolovoza

objavljeno prije 21 dan i 3 sata

Legendarni škotski odmetnik, nacionalni junak i vođa Škota u Ratovima za škotsku nezavisnost William Wallace, 1305. godine zarobljen je od strane svojih ljutih protivnika… više »

OPASNO

Na Grenlandu se samo u četvrtak otopilo 11 milijardi tona leda

objavljeno prije 21 dan i 9 sati

Mjeseci rekordno visokih temperatura odnijeli su danak, ledeni pokrov Grenlanda u četvrtak je pretrpio najveće otapanje ovoga ljeta, pri čemu se 11 milijardi tona površinskog leda… više »

TUŽNO

Kalifornijska pliskavica gotovo je izumrla

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Kalifornijska pliskavica ili morska panda najugroženiji je sisavac na svijetu - populacija im se od 2011. godine se smanjila za 98,6 posto, a danas ih je u svijetu manje od 10, upozoravaju… više »

skrolaj na vrh