Svijet
KOMENTAR

Prekrajanje granica na Balkanu je loša ideja

objavljeno prije 19 dana i 3 sata

Američka diplomacija na Balkanu, od Dejtonskog sporazuma u Bosni 1995. do proglašenja kosovske neovisnosti 2008. godine nikada nije slijedila ideju prekrajanja međunarodnih granica… više »

Dogodilo se na današnji dan – 6. rujna

objavljeno prije 19 dana i 11 sati

Poznati brod Mayflower isplovio je iz engleske luke na današnji dan 1620. Brod je prevozio Pilgrime, engleske separatiste, iz Engleske do mjesta Plymouth u SAD-u. Brod je inače trebao… više »

EKOLOGIJA

Green Sail potiče pozitivne prakse u nautičkom turizmu

objavljeno prije 20 dana

Green Sail, inicijativa koja potiče ekološke prakse unutar nautičkog sektora, s ciljem doprinosa razvoju održivog turizma u Hrvatskoj, snimila je video o pozitivnoj praksi… više »

STVARNO?

Američki saveznici s ruskim oružjem?

objavljeno prije 20 dana i 3 sata

Od 2015. godine Rusija je ušla na Bliski istok na način koji je do tada malo tko mogao zamisliti. Premda je vojna intervencija Moskve u Siriji služila kao podrška režimu… više »

5. RUJNA

Dogodilo se na današnji dan - 5. rujna

objavljeno prije 20 dana i 11 sati

Nacionalna asocijacija profesionalnih bejzbolskih liga formirana je 1901. kao krovna organizacija manjih liga. Na današnji dan potpisan je ugovor između većih i manjih liga; njime se… više »

BANGKOK

Počela konferencija UN-a o klimatskim promjenama

objavljeno prije 20 dana i 21 sat

U Bangkoku je u utorak započela konferencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama uslijed poziva razvijenim zemljama na veći napredak i povećanu odgovornost u zaštiti klime.… više »

PROBLEMI?

Je li se Emmanuel Macron preračunao?

objavljeno prije 21 dan i 3 sata

Slatko i letargično ljeto je prošlo. Francuzi se vraćaju s godišnjih odmora. Mnoge prodavaonice su nakon dužeg vremena ponovo otvorene. Metroi su puni, a učenicima je počela… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. rujna

objavljeno prije 21 dan i 11 sati

Moreplovac Henry Hudson istraživajući sjeveroistočnu obalu Amerike dospio je do ušća široke rijeke u blizini današnjeg New Yorka. Nadao se da će mu upravo ta rijeka… više »

3. RUJNA

Dogodilo se na današnji dan - 3. rujna

objavljeno prije 22 dana i 11 sati

Malo je onih koji nisu čuli za engleskog kralja Richarda I. Dobro, vjerojatno je poznatiji kao Richard the Lionheart, odnosno Richard Lavlje Srce. Nadimak je dobio po iznimnoj hrabrosti i… više »

SLOGA

Italija i Mađarska složno u borbu protiv migranata

objavljeno prije 23 dana i 3 sata

"On je moj heroj", oduševljeno je tijekom ovotjednog posjeta Italiji govorio mađarski premijer o talijanskom ministru unutarnjih poslova. Matteo Salvini je, s druge strane, Viktora… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. rujna

objavljeno prije 23 dana i 11 sati

Legendarna pomorska bitka kod Akcija s još legendarnijim učesnicima, poznatim ljubavnicima Markom Antonijem i Kleopatrom, odigrala se na današnji dan 31. godine prije Krista.… više »

KATASTROFA

Globalno zagrijavanje natjerat će gladne kukce na uništavanje usjeva

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Apokaliptičnih scenarija sve je više - američki znanstvenici upozoravaju da će globalno zagrijavanje rezultirati još jednom lošom posljedicom za naš planet i… više »

ZANIMLJIVO

Sve više žena simpatizira s desničarima

objavljeno prije 24 dana i 3 sata

Chemnitz krajem ljeta 2018. Razbjesnjela rulja na ulici poziva na oštrije djelovanje prema migrantima. Posebno su muškarci ti koji vikanjem privlače pozornost. Ali i sve… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. rujna

objavljeno prije 24 dana i 11 sati

Broj Zvijeri, iliti broj 666 kojeg sadržava godina 1666., mnogima je objašnjenje uzroka Velikog londonskog požara iste godine. Izuzme li se kršćanska mistika, stvarni uzrok nije… više »

BRAVO

Francuska zabranila pesticide koji ubijaju pčele

objavljeno prije 24 dana i 21 sat

Francuska je preuzela vodeće mjesto u borbi protiv kemikalija koje se smatraju odgovornima za dramatično smanjenje broja pčela - u subotu na snagu stupa zabrana pet vrsta neonikotinoidnih… više »

skrolaj na vrh