Svijet
ALTERNATIVE

EU razmatra novi oblik pomoći

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

Zemlje Europske unije usvojile su izdašne poticaje za gospodarstvo kako bi ublažile posljedice pandemije koronavirusa i mjera uvedenih kako bi se zaustavilo širenje bolesti.… više »

KOMENTAR

Pobjeda za slobodu medija i ljudska prava

objavljeno prije 12 dana i 22 sata

Posljednjeg dana 2016. ostvario se san njemačke obavještajne službe za inozemstvo (BND): tog dana na snagu je stupio izmijenjeni zakon o BND-u. Od tada, ta državna institucija koja je… više »

WWF

Zeleni plan Europske komisije je dobar, ali...

objavljeno prije 12 dana i 23 sata

Plan Europske komisije za paket mjera vezanih uz održive politike za bioraznolikost, hranu i poljoprivredu tijekom sljedećih 10 godina, objavljen 20. svibnja, nije mogao stići u boljem… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. svibnja

objavljeno prije 13 dana i 10 sati

Aleksandar Makedonski 334. godine p.n.e. pobijedio je u bitci kod Granika perzijsku vojsku, što je bila prva od njegove tri velike pobjede nad Darijem III. Poslije smrti svog oca… više »

KAMPANJA

Ne lajem, ali želim živjeti

objavljeno prije 13 dana i 22 sata

Udruga Prijatelji životinja postavila je diljem Hrvatske 60 jumbo plakata koji svojim simpatičnim i živopisnim vizualima i snažnim porukama izazivaju sve koji vole životinje da to i pokažu.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. svibnja

objavljeno prije 14 dana i 10 sati

Papa Ivan VIII. 879. godine na misi je blagoslovio kneza Branimira, hrvatski narod i zemlju, što je kasnije potvrdio u pismu koje se smatra prvim međunarodnim priznanjem hrvatske… više »

ČOVJEK

Dunav se skratio i promijenio oblik

objavljeno prije 14 dana i 17 sati

Međunarodna studija riječnih sedimenata je pokazala da je Dunav postao uži i do 40 posto od sredine 19. stoljeća, rekao je Bavarski ured za zaštitu okoliša. Izvješće kaže… više »

NOVOSTI

HMD global ima novog product managera

objavljeno prije 14 dana i 19 sati

HMD Global, dom Nokia telefona, imenuje Adama Fergusona direktorom product marketinga. Kao dosadašnji direktor marketinga za tvrtku OnePlus u Europi, Adam donosi bogato iskustvo u FMCG… više »

STVARNO?

Europska unija zabranila cigarete s mentolom

objavljeno prije 14 dana i 22 sata

Zabrana aromatiziranih cigareta i duhanskih proizvoda stupila je na snagu 2016. godine, no proizvodi s tržišnim udjelom većim od 3 posto - poput cigareta s okusom mentola - bili su… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. svibnja

objavljeno prije 15 dana i 10 sati

Godine 325. u Niceji u Bitiniji (današnja Turska), održan je prvi nicejski, odnosno ekumenski crkveni sabor. Sazvan je od strane rimskog cara Konstantina I. Velikog kako bi… više »

KRONA

Proslava ljetnog solsticija u Stonehengeu ide uživo ove godine

objavljeno prije 15 dana i 18 sati

Proslava ljetnog solsticija u Stonehengeu ove se godine neće održati zbog zabrane velikih okupljanja usljed pandemije koronavirusa, no organizacija English Heritage, koja upravlja lokalitetom… više »

STVARNO?

Španjolska najavljuje temeljni dohodak do kraja svibnja

objavljeno prije 15 dana i 20 sati

Temeljni dohodak isplaćivat će se oko 100.000 kućanstava neposredno nakon donošenja uredbe a srednjoročno i dugoročno moglo bi ga dobivati oko milijun kućanstava, rekao je ministar u… više »

SAVJETI

EP traži veći višegodišnji proračun

objavljeno prije 15 dana i 22 sata

Europski parlament donio je u petak rezoluciju u kojoj traži da se poveća višegodišnji proračun EU-a i osnuje fond za opravak od najmanje dva bilijuna eura (dvije tisuće… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. svibnja

objavljeno prije 16 dana i 10 sati

Francuska vojska pod zapovjedništvom Luisa d'Enghiena 1643. godine porazila je u bitci kod Rocroia španjolske trupe koje je vodio Francisco de Melo. Bitka je bila dio… više »

PROJEKT

Cyberbulling ne prestaje biti problem

objavljeno prije 16 dana i 19 sati

„Jedan lik mi se javio na Instagram i napisao da me voli i da želi da se slikam gola; ja sam rekla ne i blokirala ga. No, nekako se opet javio te sam ga prijavila. To ništa nije… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh