Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 18. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Američkom je Ustavu trebalo prilično vremena da zaživi, jer su ratifikacije u pojedinim državama trajale vrlo dugo, pretežno zbog njegove jednostavnosti i kratkoće, koja je nekim parlamentima… više »

WWF

WWF zabrinut zbog nedostatka ambicije za rješavanjem problema klimatskih promjena

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

WWF, svjetska organizacija za zaštitu prirode, podržava usvajanje pravilnika o primjeni Pariškog sporazuma na konferenciji Ujedinjenih Nacija o klimatskim promjenama (COP24),… više »

ANALIZA

(Jugo)istok Europe nestaje

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Njemačka treba radnu snagu - i to ne samo kada je riječ o sektoru njege bolesnika i zdravstvenom sektoru. Što je logičnije nego potražiti radnu snagu u obližnjem inozemstvu? Potpuno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Dan ne baš previše bogat velikim događanjima, ipak je iznjedrio nekoliko zanimljivih crtica u povijesti. U godini lijepog broja, 1777., Francuska je veselo i brzo priznala… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Nakon dugogodišnjeg rata i previranja, Oliver Cromwell postao je lord zaštitnik Engleske, Škotske i Irske na današnji dan 1653. godine, udarivši na taj… više »

ZNATE LI?

Tko je odgovoran za odgovorno ribarstvo u Hrvatskoj?

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

U hotelu Esplanade jučer je u organizaciji WWF Adrije održan okrugli stol naziva "Tko je odgovoran za odgovorno ribarstvo". Cilj ovog skupa bio je potaknuti dijalog među različitim dionicima… više »

MA DA?

Njemačka uvodi treći spol

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

U Njemačkoj se do sada u matičnim knjigama rođenih u rubriku "spol" moglo upisati "muško", "žensko" ili "bez navoda". Sada će se za interseksualne osobe pod spol moći navesti i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Povelja o pravima čovjeka, famozni Bill of Rights, postao je pravovaljan ratifikacijom u zadnjoj potrebnoj državi, Virginiji na današnji dan 1791. Inače, ovaj je dan prepun tužnih… više »

KOMENTAR

Što je previše, previše je!

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Draga Britanijo, stvarno? Stvarno imaš vremena za sve ovo? Kako sad stvari stoje, ti ćeš za nekoliko tjedana „izletjeti" iz Europske unije - bez deala. Bez obzira… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Zbog nedostatka kvalificiranih časnika u austrijskoj vojsci i stalne potrebe za kvalitetnim časnicima za ratove protiv pruskog kralja Fridrika II. kraljica Marija Terezija je 14. prosinca… više »

IDEJA

Zaljubite se u promatranje ptica i boravak u prirodi!

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Čujete li ptičji pjev i znate li kad ga čujete o kojoj se ptici radi? Možda je vrijeme da isprobate promatranje ptica, aktivnost koja privlači sve više ljudi i pruža… više »

STVARNO?

Oni su europski prvaci u teorijama zavjera - a nisu Hrvati

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Deutsche Welle: Teorije zavjere nisu dobro istraženo područje, to je ustvari niša u znanstvenim istraživanjima. Kako ste uopće došli na ideju da se pozabavite njome?… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Tridentski sabor je devetnaesti ekumenski sabor Katoličke crkve kojeg je 13. prosinca 1545. otvorio papa Pavao III. u Tridentu (današnjem Trentu u Italiji). Sabor je bio odgovor na… više »

ZANIMLJIVO

Njemački ustavni sud: Marakeški sporazum ne obvezuje

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Globalni kompakt o sigurnim, uređenim i regularnim migracijama, tzv. Marakeški sporazum, nije obvezujući međunarodno-pravni ugovor nego sadrži samo političko samoobvezivanje na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Američki je Ustav morao proći ratifikaciju svih konstitutivnih država, pa je tako na današnji dan 1787. godine Pennsylvania postala druga država koja ga je prihvatila. Samo trinaest… više »

skrolaj na vrh