Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 22. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Portugalski moreplovac Pedro Álvares Cabral 1500. godine postao je prvi Europljanin koji je stigao do obala Brazila, te se smatra otkrivačem tog dijela južnoameričkog teritorija.… više »

EHHH...

Budi muško na Balkanu

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Zašto su utrošeni milijuni eura kako bi se mladima kazalo da nije "normalno" udariti djevojku, nekoga psihički maltretirati, ponižavati i izrugivati se LGBT osobama, probleme… više »

SOLIDARNOST

Podrška srcu Europe

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Refleks je razumljiv. Kada se u svega nekoliko dana doniraju stotine milijuna eura za ponovnu izgradnju jednog zdanja, dopušteno je postaviti pitanje: Zašto je tako brzo toliko… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Prema antičkoj legendi, Romul, sin Reje Silvije i boga Marsa, 753. godine pr.K. osnovao je grad Rim. Prema legendi, svrgnuvši s prijestolja brata Numitora, Amulije je postao kralj… više »

STRAŠNO!!

Pas s lanca koji je napao mladića ne zaslužuje smrt

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Javnost je zadovoljna odlukom veterinarske inspekcije da se psu Ottu, koji je nedavno napao petero ljudi na Ksaveru, prije konačne odluke o usmrćivanju omogući u zagrebačkom skloništu… više »

COLUMBINE

Dan koji je sve promijenio

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Bio je to "dan koji nas je sve promijenio", rekao je na desetoj godišnjici obilježavanja masakra u srednjoj školi Culumbine u američkoj državi Colorado tadašnji američki… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

1775. godine započela je opsada grada Bostona, početna faza Američkog rata za nezavisnost. Milicije New Englanda tom su prilikom u gradu okružile i zadržale britansku vojsku punih 11 mjeseci… više »

EKOLOŠKI

Uoči Dana planeta Zemlje: Imamo jedan planet, sačuvajmo ga

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Dan planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja, podsjetnik je o važnosti očuvanja našeg zajedničkog doma. WWF Adria poziva građanke i građane da se na ovogodišnji Dan… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

U Zagrebu je 19. travnja 1273. održan prvi poznati sabor, sa sačuvanim zapisnikom i zaključcima. Tada je utvrđen i naziv sabora: Opći sabor čitave kraljevine Slavonije (Congregatio Regni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Na današnji dan 1506. godine položen je kamen temeljac za izgradnju bazilike Sv. Petra u Vatikanu. Prema predaji, na tom se mjestu nalazi grob Sv. Petra, jednog od dvanaest Isusovih… više »

PRIKLJUČITE SE!

Poziv na drukčiji Uskrs

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

68 milijuna tona u svijetu, sedam milijuna tona u Europskoj uniji, 750 milijuna u Hrvatskoj... broj je jaja koja se godišnje prodaju, od čega se u Hrvatskoj samo u vrijeme uskrsnih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Geoffrey Chaucer 1397. godine po prvi je put na dvoru engleskog kralja Richarda II. ispričao priče iz Canterburya. Pjesnik, filozof, dvorjanik i diplomat, Chaucer je najpoznatiji upravo po… više »

STRAŠNO!!

Plastika se nemilosrdno širi

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Čestice plastike zrakom mogu putovati i do stotinu kilometara od njihova izvora, ustanovili su znanstvenici pošto su ih otkrili na najvišim planinskim vrhovima, poput francuskih… više »

MIGRACIJE

Kakva je situacija na Balkanskoj ruti?

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Početkom travnja grčka policija je u blizini Soluna upotrijebila suzavac kako bi spriječila migrante da stignu do granice sa Sjevernom Makedonijom. Cilj migranata: srednja i zapadna Europa.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Masada, Hebrejska riječ za tvrđavu, strateška utvrda u današnjem istočnom Izraelu koja dominira ravnicom kraj Mrtvog mora, 73. godine pala je u rimske ruke nakon nekoliko… više »

skrolaj na vrh