Svijet
POLITIKA

Prvo pravna država, onda novac iz EU-a

objavljeno prije 24 dana i 2 sata

Prvo je u listopadu francusko odbijanje otvaranja pregovora o pristupu Europskoj uniji za Sjevernu Makedoniju i Albaniju izazvalo negodovanje u Bruxellesu i Berlinu, a sada i sljedeći… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. studenoga

objavljeno prije 24 dana i 10 sati

Povelja o pravima, poznati Bill of Rights, jedan je od temeljnih dokumenata na kojima su se gradile Sjedinjene Američke Države. Povijesni dokument prolazio je ratifikaciju parlamenata svih… više »

Globalno zatopljenje
OPASNO?

Klimatske promjene najveća su prijetnja zdravlju djece

objavljeno prije 24 dana i 22 sata

Djeca širom svijeta žive sve dulje i zdravije ali su suočena s novim prijetnjama, poput promjene klime, konstatira UNICEF u izvješću objavljenom u ponedjeljak povodom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. studenoga

objavljeno prije 25 dana i 10 sati

Zagonetni Čovjek sa željeznom maskom umro je na današnji dan u Bastilli. Pravi identitet osobe koja je život provela okovana u željeznu masku nikad nije službeno utvrđen, a brojne… više »

ANALIZA

Gdje su "žuti prsluci" godinu dana poslije?

objavljeno prije 26 dana i 2 sata

Sve je krenulo prije godinu dana poskupljenjem goriva. No pretvorilo se u nešto mnogo veće, u bunt protiv Pariza, protiv politike predsjednika Emmanuela Macrona koju mnogi "na ulici"… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. studenoga

objavljeno prije 26 dana i 10 sati

Na današnji dan 1820. dogodilo se posljednje veliko geografsko otkriće kada je kapetan Nathaniel Palmer otkrio Antarktiku. Kao neustrašiv lovac na tuljane, Palmer je u svom… više »

OPASNO

Stari lijekovi ubijaju okoliš

objavljeno prije 26 dana i 18 sati

Ostaci milijarda doza antibiotika, lijekova protiv bolova i antidepresiva predstavljaju veliki rizik za slatkovodne ekosustave i globalne prehrambene lance, pokazala je nova analiza čiji su… više »

UPS!

Trumpov predugački jezik na Twitteru

objavljeno prije 27 dana i 2 sata

Još dok je bivša američka veleposlanica u Ukrajini, Marie Yovanovitch svjedočila pred povjerenstvom Kongresa o okolnostima pod kojima ju je Trump na koncu opozvao sa te… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. studenoga

objavljeno prije 27 dana i 10 sati

Nakon smrti kraljice Mary, na engleski se tron popela njena sestra, kraljica Elizabeta I. Dugogodišnja uspješna vladavina ušla je u povijest kao elizabetinsko razdoblje,… više »

KOMENTAR

Politički krimić bez kraja u Washingtonu

objavljeno prije 28 dana i 2 sata

Američki Demokrati i Republikanci jasno su podijeljeni oko pitanja opoziva Donalda Trumpa. Ta podjela bila je posebno vidljiva u prvom otvorenom saslušanju ove srijede. Demokrat… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. studenoga

objavljeno prije 28 dana i 10 sati

Hrvatsko-ugarski kralj Bela IV. 1242. godine izdao je Zlatnu bulu, dokument kojim je Zagreb, preciznije zagrebački Gradec, dobio status slobodnoga kraljevskog grada, zbog čega se… više »

Globalno zatopljenje
STRAŠNO!!

Kako klimatske promjene utječu na najmlađe

objavljeno prije 28 dana i 22 sata

Djeca rođena danas suočena su s raznim i doživotnim zdravstvenim posljedicama zbog klimatskih promjena - odrastanjem u toplijem svijetu uz rizike nestašica hrane, zaraznih bolesti,… više »

DOBRO PITANJE

Postoji li još Šengenski prostor?

objavljeno prije 29 dana i 2 sata

Dok su u drugim krajevima svijeta otvorene granice između država i nisu baš uobičajena slika, unutar šengenskog prostora robe i ljudi se mogu slobodno kretati. Dogovor 26… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. studenoga

objavljeno prije 29 dana i 10 sati

Manuel Deodoro da Fonseca bio je prvi predsjednik Brazila. Vojnu karijeru započeo je rano, brzo je napredovao i isticao se kao sposoban vojnik. Blizak republikanskim intelektualcima i… više »

DOĐITE

Prijatelji životinja zovu na vegansko kolinje

objavljeno prije 29 dana i 19 sati

Dok u Hrvatskoj počinje sezona kolinja, udruga Prijatelji životinja nudi etičnu alternativu tradicionalno krvavim proizvodima - kobasice, pogačice s čvarcima, salenjake i svinjsku mast, i to… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh