Svijet
UŽAS

Zlostavljanje životinja na tržnicama

objavljeno prije 27 dana i 14 sati

Kokoš zavezana nogom visi s kaveza, papige koje vise nad smećem, zadihani štenci bez vode i hrane nagurani u kavez samo su neke od grozomornih slika primitivizma na tržnicama.… više »

DILEMA

Mlijeko boci - bolje od tetrapaka ili ipak ne?

objavljeno prije 27 dana i 15 sati

Ako ste ekološki osviješten potrošač, možda ste se zapitali jesu li sve te kutije u koje se pakira mlijeko loše za okoliš i bi li se trebalo 'prebaciti' na… više »

MOJA EUROPA

Jedno ljeto, jedno politikanstvo

objavljeno prije 27 dana i 18 sati

Jesmo li svi mi postali gluplji ili sunce stvarno toliko jako žeže da ne mogu jasno razmišljati, zašto vidim tmurnu budućnost Europe? Poznati poljski protivnici Europe sjede u… više »

29. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 29. srpnja

objavljeno prije 28 dana i 2 sata

Bizantski car Bazilije II., poznat i kao Bugaroubojica, za čije vladavine je Bizant bio na jednom od vrhunaca moći, 1014. godine nanio je katastrofalan poraz bugarskoj vojsci cara Samuila u… više »

WTF?!

Trump gradi svoj zid novcem - Pentagona?!

objavljeno prije 28 dana i 18 sati

Vrhovni sud SAD-a u petak je administraciji predsjednika Donaldu Trumpa omogućio da 2,5 milijardi dolara novca koji je Kongres odobrio za Pentagon preusmjeri za izgradnju zida duž… više »

28. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 28. srpnja

objavljeno prije 29 dana i 2 sata

U Zagrebu je 1867. godine svečano otvorena Jugoslavenska, odnosno današnja Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Hrvati su već u 16. stoljeću imali… više »

OPASNO...

Prijeti rekordno otapanje leda na Grenlandu

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Visoke temperature u petak polako jenjaju širom Europe, nakon što su dan prije zbog toplinskog vala dosegle rekordne visine, no vrući zrak premješta se prema Grenlandu i… više »

ANALIZA

Podzemne vode u Njemačkoj među najzagađenijima

objavljeno prije 29 dana i 13 sati

U prijeporu oko pretjeranog gnojenja poljoprivrednih površina Europska unija je Njemačkoj zaprijetila novom tužbom. Dala joj je posljednji rok od dva mjeseca za predstavljanje… više »

27. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 27. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec

Francuski kralj Filip II. 1214. godine u bitvi kod Bouvinesa, koji je bio u tadašnjoj Flandriji, pobijedio je engleskog kralja Johna I. koji je na prijestolju naslijedio mlađeg brata… više »

STVARNO?

Gorile stvaraju složene zajednice poput ljudi

objavljeno prije 1 mjesec

Gorile većinu vremena u divljini provode u dubokim i gustim šumama što znanstvenicima otežava nastojanja da ih bihevioralno proučavaju. Uglavnom se smatralo da žive u malim… više »

NELAGODA

EU čeka na signal iz Londona

objavljeno prije 1 mjesec

Novi britanski premijer Boris Johnson je uoči izbora za predsjednika konzervativne stranke dao jasno obećanje: "Nakon dvije godine i dva propuštena termina moramo napustiti EU 31.… više »

Dogodilo se na današnji dan – 26. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Prva nezavisna država u Africi je Liberija čija je nezavisnost proglašena na današnji dan 1847. godine. Liberiju je početkom 19. stoljeća osnovalo Američko društvo za… više »

Globalno zatopljenje
STVARNO?

Ovo je prvo globalno zatopljenje nove ere

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Brzina i obuhvat sadašnjeg globalnog zatopljenja premašuje slične događaje u proteklih 2000 godina, navode znanstvenici i njihovi radovi trebaju razuvjeriti i najtvrdokornije… više »

STANJE

Egzodus iz Jugoistočne Europe – regija će iskrvariti

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

„Brojni žitelji jugoistočne Europe odlaze u zemlje kao što su Njemačka, Italija i Španjolska. Plaće u njihovim domovinama se povećavaju, ali samo neznatno. Cijela… više »

25. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 25. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

25. srpnja je 206. dan godine po gregorijanskom kalendaru (207. u prijestupnoj godini). Od događaja koji su se dogodili na ovaj dan vrijedi izdvojiti sljedeće: 285. godine… više »

skrolaj na vrh