Svijet
PROBLEMI?

Pada li Merkel na temi izbjeglica?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Izvanredno stanje u Bundestagu: sjednica se prekida. Prvo je riječ od dva sata ali pauza se produžuje na četiri. Razlog: najveći zastupnički klub u Bundestagu, onaj Unije CDU/CSU, je zakazao… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Bitkom kod Stoke Fielda u 1487. godine završili su engleski 'Ratovi ruža'. Vođeni između 1455. i 1485. Ratovi ruža su u načelu bili isprekidani građanski rat koji se vodio oko… više »

KOMENTAR

Svjetsko prvenstvo u sterilnoj Rusiji

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Zaposlenici Centra za higijenu i Službe za epidemiologiju u okružnoj upravi Jekaterinburga javljaju da su uspješno izveli postupak „obrade" gradskih jezera protiv ličinki… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Engleski kralj Ivan 'Bez Zemlje' 1215. godine potpisao je glasoviti dokument Magna Cartu Libertatum. Mir koji je engleski kralj sklopio s papom Inocentom III., prema kojem je Engleska postala… više »

ČESTITAMO

Uručena nagrada DW-a za slobodu govora

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Kad je intendant DW-a Peter Limbourg predao nagradu Sadegu Zibakalamu, taj iranski politolog je tek kratko mogao uživati u posebnom trenutku. Jer, dobitniku DW-ove nagrade "Freedom of… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Današnji dan posebno je zanimljiv Amerikancima, jer je 14. lipnja 1775. osnovana Američka kopnena vojska (US Army), a dvije godine kasnije se službeno počela koristiti prepoznatljiva… više »

STANJE? ČUDNO...

Trump i Kim: Ostavimo prošlost za nama

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Nakon više razgovora američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Una u Singapuru, kako u društvu savjetnika tako i u „četiri oka" i uz… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Martin Luther, začetnik reformacije koji je 1517. godine objavio svojih 95 teza, što je za sobom povuklo svađu s papom i ekskomunikaciju iz Katoličke crkve četiri godine kasnije, na… više »

OČEKIVANJA

Trump i Kim na povijesnom sastanku

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Kim Jong-un i Donald Trump sastali su se u Singapuru nakon dugog natezanja, otkazivanja pa ponovnog zakazivanja i svih ostalih cirkusa koji uobičajeno prate ovu dvojicu državnika. Trump je na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Francuska povijesna junakinja i svetica Ivana Orleanska je 1429. povela francusku vojsku u svoju prvu opsadu pod gradić Jargeau. Mlada seljanka koja je francuske vojne zapovjednike uvjerila… više »

VEĆ VIĐENO

Trump opet bojkotira

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Ponekad je dobro naglo otrgnuti flaster. A povlačenjem iz očito već dogovorene zajedničke izjave na završetku sastanka G7 u posljednjem trenutku - i to preko Twittera iz zrakoplova na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Prema izračunima grčkog matematičara, astronoma i oca geografije Eratostena, 1184. godine p.n.e. osvojena je, opljačkana i spaljena Troja. Jedini povijesni izvor u kojem se opisuje… više »

SJAJNO!

Francuski učenici bez mobitela u školama

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Mobiteli, djeca i ovisnost tri su riječi koje se sve češće nalaze u istoj rečenici, a Francuzi su vjerojatno prvi na svijetu odlučili poduzeti neke konkretne mjere - francuski učenici… više »

NUDIZAM

Je li njemačka "kultura golog tijela" u krizi?

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Djeca se praćakaju u vodi, maslac se maže na kruh i kriške dodaju naokolo, parovi leže na suncu. Na prvi pogled - scena kao i svaka druga na nekoj jezerskoj ili morskoj plaži. No, kada… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Njemački kralj i car Svetog Rimskog Carstva Frederick I. Barbarossa, utopio se 1190. godine u rijeci Saleph u Anatoliji (današnji Göksu u Turskoj) čime su ozbiljno poremećeni… više »

skrolaj na vrh
= { id: "a2f08c266", // ENGAGEMENT ZONE format: "0x0" };