Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 25. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Doba renesanse označilo je i malo veće slobode u razvoju znanosti i istraživanju svijeta oko nas, no i dalje su ostale neke granice koje je bilo prilično teško prijeći. Galileo Galilei… više »

24. 8.

Dan roda - 24. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Dan roda u Hrvatskoj se obilježava 24. kolovoza kako bi se upozorilo na opadanje broja roda zbog nestanka njihovog prirodnih staništa. Bijela roda je dio identitet hrvatskog sela i… više »

O, DA!

Novinari ne smiju šutjeti na prijetnje

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

„I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se", poruka je koju je primio televizijski satiričar Domagoj Zovak nakon emisije koja se ovom gledatelju, očito, nije svidjela. Slučaj je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Na današnji dan početkom naše ere, preciznije 79. godine dogodila se jedna od najstrašnijih prirodnih katastrofa u povijesti, ako gledamo u razmjerima svijeta poznatog u… više »

BUDUĆNOST

Futurolog Dromi predviđa: potencijal pametnih gradova budućnosti je u Africi i Južnoj Americi

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Futurolog Aric Dromi predviđa da će gradovi budućnosti biti više digitalni nego fizički, a pitanje budućnosti gradova smatra krajnje filozofskim. Na temu pametnih gradova govorit će na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

  Na današnji je dan davne 1305. pogubljen William Wallace, škotski patriot, nakon što ga je Kralj Edward I od Engleske optužio za izdaju. Wallace je jedan od… više »

22. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 22. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

22. kolovoza 234. je dan u godini po Gregorijanskom kalendaru. Do kraja godine još je 131 dan. 476. godine Odoakar je proglašen kraljem Italije od strane svojih trupa. Početak… više »

ZEGEVEGE

Igor Barberic muti veganske kolace na ZeGeVegeu

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Ako ste među onima koji se pronalaze u izreci: „Na možeš kupiti sreću, ali možeš kupiti sastojke za cupcake, a to je gotovo ista stvar" i među onima kojima savršeni… više »

KOMENTAR

Brexit u slijepoj ulici

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Pregovori Velike Britanije i Europske unije o Brexitu su zapali u slijepu ulicu. To ne kaže bilo tko, nego britanska premijerka Theresa May. U pismu vlastitoj i duboko podijeljenoj… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Današnji dan u povijesti ima priličnu količinu zanimljivih događaja, a najdavniji od njih mogao bi biti 1831. godine, kada je bivši rob Nat Turner podigao bunu u Virgniji.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Jedina osoba u SSSR-u koja se suprotstavila Staljinu i barem malo poživjela je Leon Trocki, no niti njegova sudbina nije bila sjajna. Nakon sukoba sa gruzijskim diktatorom morao je pobjeći… više »

MEKA

Počeo hadž u Meki

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Oko dva milijuna muslimana iz cijeloga svijeta očekuje se tijekom idućeg tjedna na hodočašću u najsvetije mjesto islama Meku i u obližnje gradove, a počinje u nedjelju.  Hadž,… više »

KOMENTAR

Privatne autoceste lošije od državnih?

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

U ovim navodno najljepšim tjednima u godini je pola Njemačke na putu. Na plaže Italije, u Provansu na jug Francuske ili u planine Austrije. Nijemci na ta odredišta često i rado… više »

19. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 19. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Jedna od stvari kojom je moderna civilizacija pretjerano okupirana, izbori ljepote, slave upravo današnji dan kao rođendan. Ne zna se tko je bio inicijator, no na današnji dan… više »

BILATERALA

Što možemo očekivati od susreta Merkel-Putin?

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Nakon posjeta Angele Merkel u svibnju u Sočiju ovo je već treći susret njemačke kancelarke Angele Merkel i ruskog predsjednika Vladimira Putina u roku od tri mjeseca. Sabine Fischer iz… više »

skrolaj na vrh