Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 21. svibnja

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

Papa Ivan VIII. 879. godine na misi je blagoslovio kneza Branimira, hrvatski narod i zemlju, što je kasnije potvrdio u pismu koje se smatra prvim međunarodnim priznanjem hrvatske… više »

ČOVJEK

Dunav se skratio i promijenio oblik

objavljeno prije 5 dana i 1 sat

Međunarodna studija riječnih sedimenata je pokazala da je Dunav postao uži i do 40 posto od sredine 19. stoljeća, rekao je Bavarski ured za zaštitu okoliša. Izvješće kaže… više »

NOVOSTI

HMD global ima novog product managera

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

HMD Global, dom Nokia telefona, imenuje Adama Fergusona direktorom product marketinga. Kao dosadašnji direktor marketinga za tvrtku OnePlus u Europi, Adam donosi bogato iskustvo u FMCG… više »

STVARNO?

Europska unija zabranila cigarete s mentolom

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

Zabrana aromatiziranih cigareta i duhanskih proizvoda stupila je na snagu 2016. godine, no proizvodi s tržišnim udjelom većim od 3 posto - poput cigareta s okusom mentola - bili su… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. svibnja

objavljeno prije 5 dana i 18 sati

Godine 325. u Niceji u Bitiniji (današnja Turska), održan je prvi nicejski, odnosno ekumenski crkveni sabor. Sazvan je od strane rimskog cara Konstantina I. Velikog kako bi… više »

KRONA

Proslava ljetnog solsticija u Stonehengeu ide uživo ove godine

objavljeno prije 6 dana i 2 sata

Proslava ljetnog solsticija u Stonehengeu ove se godine neće održati zbog zabrane velikih okupljanja usljed pandemije koronavirusa, no organizacija English Heritage, koja upravlja lokalitetom… više »

STVARNO?

Španjolska najavljuje temeljni dohodak do kraja svibnja

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Temeljni dohodak isplaćivat će se oko 100.000 kućanstava neposredno nakon donošenja uredbe a srednjoročno i dugoročno moglo bi ga dobivati oko milijun kućanstava, rekao je ministar u… više »

SAVJETI

EP traži veći višegodišnji proračun

objavljeno prije 6 dana i 6 sati

Europski parlament donio je u petak rezoluciju u kojoj traži da se poveća višegodišnji proračun EU-a i osnuje fond za opravak od najmanje dva bilijuna eura (dvije tisuće… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. svibnja

objavljeno prije 6 dana i 18 sati

Francuska vojska pod zapovjedništvom Luisa d'Enghiena 1643. godine porazila je u bitci kod Rocroia španjolske trupe koje je vodio Francisco de Melo. Bitka je bila dio… više »

PROJEKT

Cyberbulling ne prestaje biti problem

objavljeno prije 7 dana i 3 sata

„Jedan lik mi se javio na Instagram i napisao da me voli i da želi da se slikam gola; ja sam rekla ne i blokirala ga. No, nekako se opet javio te sam ga prijavila. To ništa nije… više »

PUTEŠESTVIJE

Evo kako se putuje iz Njemačke u Hrvatsku

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

Još prije nekoliko mjeseci smo planirali drugu polovicu travnja provesti u svojoj vikendici u Ližnjanu u Istri. No onda nam je, kao i mnogima drugima, sve planove pomrsila korona. Kad… više »

BEZ RIJEČI

Zagrebački sastanak na vrhu EU-a bez riječi o zelenom planu

objavljeno prije 7 dana i 10 sati

Deklaracija, koja je 6. svibnja proizašla kao zaključak Zagrebačkog sastanka na vrhu EU-a i zapadnog Balkana, izostavila je pitanje tranzicije prema pravednoj i održivoj budućnosti, a… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. svibnja

objavljeno prije 7 dana i 18 sati

Mamelučki sultan Baibars 1268. godine uništio je križarsku kneževinu Antiohiju. Mameluci su 1250. srušili dinastiju Ajubida, preuzeli vlast u Egiptu i vladali njime gotovo tri… više »

LOŠE...

I klima je protiv nas

objavljeno prije 8 dana i 4 sata

Na sjevernoj Zemljinoj polutci i tropskim područjima u svibnju i lipnju će zbog toplih mora temperature biti više od prosjeka, najavila je Svjetska… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. svibnja

objavljeno prije 8 dana i 18 sati

Na današnji dan 1756. Velika Britanija je proglasila rat Francuskoj koji je u povijest ušao kao Sedmogodišnji rat (Pomeranski rat ili Francusko-indijanski rat).… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh