Svijet
WWF

Temeljna uloga zaštićenih područja je zaštita prirode, a ne turizam

objavljeno prije 6 dana i 8 sati

Temeljna uloga zaštićenih područja je zaštita prirode, a ne turizam - složni su predstavnici sektora zaštite prirode koji su se okupili u Zagrebu na dvodnevnoj radionici… više »

KOMENTAR

Trumpovo usamljeno oduševljenje Orbanom

objavljeno prije 6 dana i 12 sati

Niti jedan premijer neke od članice Europske unije nije do to mjere laskao Donaldu Trumpu kao mađarski premijer Viktor Orban. Još tijekom predizborne kampanje Orban je otvoreno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. svibnja

objavljeno prije 6 dana i 20 sati

Las Vegas, najveći svjetski centar kocke, a s više od pola milijuna stanovnika i najveći grad u američkoj saveznoj državi Nevadi, osnovan je 1905. godine. Prije razvoja samog Las… više »

SUPER

Veganski obroci u menzama za sve

objavljeno prije 7 dana i 7 sati

Povodom Dana otvorenih vrata udruga, Prijatelji životinja organiziraju bogat i slastan program za sve koje zanima rad jedne od najaktivnijih udruga u Hrvatskoj. U četvrtak 16. 5. 2019. s… više »

STANJE

Velike razlike u pravima homoseksualaca u EU-u

objavljeno prije 7 dana i 12 sati

Ravnopravnost lezbijki, homoseksualaca, interseksualnih ili transseksualnih osoba je definirana u europskim ugovorima i u Europskoj konvenciji o ljudskim pravima. Tamo je diskriminacija zbog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. svibnja

objavljeno prije 7 dana i 20 sati

Engleski seoski liječnik Edward Jenner iz Berkeleya, 1796. godine uspješno je testirao prvo cjepivo protiv malih boginja. U Jennerovo vrijeme radila se inokulacija malih boginja, koja… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. svibnja

objavljeno prije 8 dana i 20 sati

Britanski kapetan Arthur Phillip isplovio je iz Portsmoutha s brodovima punim osuđenika kako bi osnovao prvu kažnjeničku koloniju u Australiji. Flota, simbolično nazvana 'Prva flota',… više »

BAR NEŠTO...

Hrvatska značajno smanjila emisije CO2

objavljeno prije 9 dana i 8 sati

Gotovo tri četvrtine zemalja Europske unije zabilježilo je prošle godine manju emisiju ugljičnog dioksida povezanu sa sagorijevanjem fosilnih goriva nego u godini ranije, a među… više »

ESKALACIJA?

Opasan ples ratnih brodova

objavljeno prije 9 dana i 12 sati

SAD i Kina ovih su dana u stvari planirali okončati trgovinski spor. Govorili su da je ostvaren dobar napredak. Ali onda je Trump početkom tjedna zaprijetio da će povećati carine Kini s 10 na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. svibnja

objavljeno prije 9 dana i 20 sati

Bitka kod Lewesa koja je bila dio tzv. II. barunskog rata, a odvila se 1264. godine u britanskom Sussexu. Glavni razlog bitke u kojoj su se sukobile vojske kralja Henryja III. i Simona de… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. svibnja

objavljeno prije 10 dana i 20 sati

Novi glavni grad Rimskog carstva Konstantinopol, posvećen je 330. godine. Najstarije ime za ovaj grad, ono koje su mu dodijelili grčki kolonisti iz Megare jest Bizantion. Jedno kratko vrijeme… više »

NAJAVE

Pronađi na VegeSajamu rješenje za sebe i okoliš

objavljeno prije 11 dana i 6 sati

VegeSajam popularno je ekološko i edukativno događanje koje svim zainteresiranima nudi ponudu raznolikih veganskih proizvoda poput kobasica, ćevapa, biljnih namaza, popečaka od… više »

EU IZBORI

Mlaka kampanja i nepoznati kandidati

objavljeno prije 11 dana i 12 sati

Izbori za Europski parlament nisu baš magnet za mase. Od 445 milijuna građana s pravom glasa 2014. je glasovalo samo 43 posto njih. Stručnjaci predviđaju da će sličan odziv biti… više »

Dogodilo se na današnji dan – 10. svibnja

objavljeno prije 11 dana i 20 sati

Amerigo Vespucci, talijanski moreplovac, na današnji je dan 1497. krenuo na prvo putovanje u Novi svijet koji će kasnije dobiti njegovo ime. On je, za razliku od Kolumba, bio uvjeren… više »

WWF

Od sutra Europljani žive na dug

objavljeno prije 12 dana i 8 sati

Prema najnovijem WWF-ovom izvješću „Danekološkog duga EU: Život iznad granica prirode", nastalom u suradnji s Global Footprint Networkom, dana 10. svibnja 2019.… više »

skrolaj na vrh