Svijet
ZMAG

Što je to Društvena banka sjemena i zašto (nam) je važna

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Društvena banka sjemena (DBS) novi je projekt Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) čiji je glavni cilj doprinijeti očuvanju lokalnih i tradicijskih sorti sjemena, ali i obnovi onih… više »

EU

Pregovarački maraton se nastavlja

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Prethodno su lideri EU-a rano jučer bili nastavili pregovore o budućim nositeljima najvažnijih dužnosti u Uniji. Poslije neprospavane noći i 14 sati pregovora, „šanse za… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Dvadeset milja od obale Kube 53 pobunjena afrička roba predvođeni Josephom Cinqueom 1839. godine zauzeli su brod za prijevoz roblja Amistad. Afrički robovi, oteti iz svojih sela, utrpani na… više »

DOĐITE

Kitovi u Istri 2. - 4. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Prizor kitova koji izranjaju iz mora plastičnog otpada prošle je godine ganuo stanovnike Zagreba. Šestmetarska umjetnička instalacija sljedećeg tjedna ponovo… više »

DILEMA

Zaštita klime: letjeti ili ne letjeti?

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Klimatska aktivistica Greta Thunberg iz Švedske nikada ne leti. Čak ni na summit Ujedinjenih naroda o klimi u New Yorku ona ne želi preko Atlantika zrakoplovom - umjesto toga ona će… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Pokraj američkog gradića Gettysburga u Pennsylvaniji 1863. godine započela je najkrvavija bitka Američkog građanskog rata. Nakon više od dvije godine krvavog sukoba južnjačka vojska… više »

ANALIZA

Njemački mediji o Mariji Pejčinović Burić

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Njemački mediji su zabilježili imenovanje hrvatske ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić na dužnost glavne tajnice Vijeća Europe uglavnom prenošenjem… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Francuski kralj Henry II. 1559. godine tijekom viteškog turnira smrtno je ranjen zbog čega je deset dana kasnije i umro. Njegovim stupanjem na prijestolje dolazi do personalne unije… više »

WOW!

Vrućine i požari poharali Europu

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

totine vatrogasaca u subotu se borilo protiv požara u južnoj Francuskoj, što je povezano s toplinskim valom koji je prouzročio rekordne temperature u dijelovima Europe, zbog čega je… više »

POLITIKA

Summit G20: Speeddating s Trumpom

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Njemačka kancelarka Angela Merkel zna da je nakon ponovljenog drhtanja u javnosti, u četvrtak u Berlinu, pod prismotrom. I međunarodni mediji i ostali sudionici Summita G-20 u Osaki… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Albanski junak Skenderbeg, pravog imena Gjergj Kastrioti, 1444. godine pobijedio je otomansku vojsku u bitci kod Torviolla, poznatoj i kao bitka kod Valikardija. Skenderbeg je nakon bitke kod… više »

WOW!

Pronađeni ostaci najveće ptice

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Ruski znanstvenici su u pećini blizu obale Crnog mora našli ostatke divovske prethistorijske ptice koja je moguće živjela pored prvih ljudi na tom području. Procjenjuje se da je ptica… više »

NAJAVE

Slavko Sobin i udomljene njuske na Cvjetnom

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Već 17. godinu zaredom, udruga Prijatelji životinja predstavlja svoju poznatu ljetnu kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?!", ove godine pod geslom „Odgovornost kroz sva… više »

NAPOKON

Katolički biskupi protiv desnog populizma

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Stručnjaci su mjesecima raspravljali i formulirali, sad se i jedna radna preporuka katoličkih biskupa u Njemačkoj o "ophođenju u Crkvi s desnopopulističkim tendencijama" prilično dobro… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Na današnji dan 1838. okrunjena je u Westminsterskoj opatiji britanska kraljica Viktorija. Ujedinjenim Kraljevstvom je vladala 63 godine i sedam mjeseci, a doba njene vladavine poznato… više »

skrolaj na vrh