Svijet
MOJA EUROPA

Vrijeme je da Europu ponovno učinimo velikom!

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Ako uzmemo u obzir da je ravnoteža europska vrlina, ne možemo se oteti dojmu da je svijet trenutno neuravnoteženiji nego ikad. U najmanju ruku ako govorimo o standardima posljednjih 30… više »

30. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 30. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Kalif Abu Ja'far Al-Mansur 762. godine na obali osnovao je Bagdad, danas glavni grad Iraka, a sa svojih više od 6 milijuna stanovnika, iza Kaira drugi po veličini grad u arapskom… više »

PROMJENE

Toplinski valovi poharali svijet

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Toplinski valovi poput onoga koji je nedavno pospješio katastrofalan požar u Grčkoj, postali su uslijed klimatskih promjena sve češći diljem svijeta, upozoravaju znanstvenici.… više »

WOW!

Oceani više nisu iskonska divljina

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Netaknuti dijelovi naših oceana brzo nestaju i tek 13 posto možemo svrstati u područja iskonske divljine, doznaje se iz australske studije objavljene u časopisu Current Biology. U… više »

PROBLEMI?

Makedonija strahuje od kosovskog domino efekta

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Makedonija mora otvoriti četvore oči kako ju ne bi udarili novi vjetrovi iz sjevernog susjedstva. U Srbiji se stvari po pitanju Kosova ubrzavaju, a javnost intenzivno priprema za nekakvo… više »

29. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 29. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Bizantski car Bazilije II., poznat i kao Bugaroubojica, za čije vladavine je Bizant bio na jednom od vrhunaca moći, 1014. godine nanio je katastrofalan poraz bugarskoj vojsci cara Samuila u… više »

KONKURENCIJA

Bannon protiv Sorosa

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Proteklog vikenda je Steve Bannon, bivši savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, Open-Society fondacije (Fondacije otvorenog društva) Georgea Sorosa još jednom… više »

28. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 28. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

U Zagrebu je 1867. godine svečano otvorena Jugoslavenska, odnosno današnja Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Hrvati su već u 16. stoljeću imali svoje akademije, znanstvene… više »

UPOZORENJE

Green Sail upozorava na važan problem usred turističke sezone

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Green Sail, udruga koja svojim djelovanjem stvara pozitivno okruženje za razvoj nautičkog turizma predlažući preventivne i korektivne mjere za partnerske marine i čartere, snimila je video o… više »

KOMENTAR

Ujedinjeni, uspješni i pred Trumpom

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Kako je Jean-Claude Juncker to uspio? Predsjednik Europske komisije je svojim posjetom Bijeloj kući postigao više nego što je vjerojatno i sam vjerovao da je moguće:… više »

27. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 27. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Francuski kralj Filip II. 1214. godine u bitvi kod Bouvinesa, koji je bio u tadašnjoj Flandriji, pobijedio je engleskog kralja Johna I. koji je na prijestolju naslijedio mlađeg brata… više »

SJAJNO!

Obični dupini ponovo u Jadranu!

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Tijekom redovnog monitoringa dobrih dupina koji Institut Plavi svijet provodi u području sjeverne Dalmacije u  suradnji s Parkom prirode „Telaščica" i Nacionalnim parkom… više »

POMIRENJE?

Juncker uvjerio Trumpa

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Dogovor predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera u srijedu s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom o otklanjanju prijetnje novih carina dužnosnici EU-a i… više »

Dogodilo se na današnji dan – 26. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Prva nezavisna država u Africi je Liberija čija je nezavisnost proglašena na današnji dan 1847. godine. Liberiju je početkom 19. stoljeća osnovalo Američko društvo za… više »

OPREZ

Baltičk pun opasnih bakterija i parazita zbog zagrijavanja

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

U Baltičkom moru se zbog neuobičajeno visokih temperatura stvara opasna koncentracija bakterija za starije i bolesne osobe. Jedna osoba je osoba proteklog vikenda umrla od posljedica… više »

skrolaj na vrh