Svijet
ANALIZA

NATO vidi Kinu kao mogućeg protivnika

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

U završnoj deklaraciji summita NATO-a u Londonu Kina se po prvi put spominje kao moguća prijetnja Savezu. "Mi shvaćamo da njezin rastući utjecaj i njezina međunarodna politika za nas… više »

Dogodilo se na današnji dan – 7. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Marko Tulije Ciceron bio je odvjetnik, politički teoretičar, državnik, filozof i najveći rimski govornik. Poslije Cezarove smrti dolazi na čelo republikanske senatske stranke i govori tzv.… više »

NEDOVOLJNO

Globalni rast emisije CO2 je usporio

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Pad potrošnje ugljena u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi pomogao je usporiti rast globalnih emisija ugljičnog dioksida ove godine, a tome je pridonijela i slabija potražnja za… više »

ANALIZA

Putin razvija digitalnu diktaturu

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Prema novom ruskom zakonu o medijima rusko Ministarstvo pravosuđa može goniti pojedine blogere i novinare, ali i svakog korisnika društvenih medija, kao „stranog agenta".… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Enciklopedija Britanika (engl. Encyclopædia Britannica) je sveobuhvatna enciklopedija nastala na engleskom jeziku. Vlasnik enciklopedije je „Korporacija Britanika". Prvo izdanje… više »

VOLONTERI

Film i druženje povodom Dana volontera

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, udruga Prijatelji životinja organizira druženje volontera, članova i svih zainteresiranih za rad Udruge. Uz toplo varivo,… više »

ANALIZA

Rođendanski summit NATO-a u sjeni nesuglasica

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Malo je vjerojatno da je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg očekivao nekakvu ispriku od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona kada su se njih dvojica susreli u Parizu. Njih dvojica su… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Gotovo da i nema američkog filma u kojem se ne spominje neko bratstvo ili sestrinstvo s fakulteta. Prva takva organizacija osnovana je na današnji dan 1776. godine na College of… više »

WOW!

Grenland ima jezera koja se prazne u par sati

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Istraživači su u stvarnom vremenu promatrali kako se jezero na površini debelog leda na Grenlandu u nekoliko sati prazni kroz duboke pukotine i taj će fenomen, očekuje se, biti… više »

LOŠE...

Živimo u najtoplijem desetljeću otkad postoje mjerenja

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Desetljeće u kojemu živimo gotovo sigurno je najtoplije, izvijestila je u utorak Svjetska meteorološka organizacija (WMO) na samitu UN-a o klimatskim promjenama u Madridu. Po podacima… više »

OBRAZOVANJE

Istraživanje PISA: Kinezi najbolji

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

„Rezultati istraživanja PISA 2018. pokazuju da su petnaestogodišnjaci u četiri kineske pokrajine: Pekingu, Šangaju, Đijangsu i Žejangu, koji su sudjelovali u studiji, u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Prvi Thanksgiving u SAD dogodio se zapravo na današnji dan 1619. godine kada se 38 kolonista iz britanske župe Berkeley iskrcalo na obalu Virginije i zahvalilo Bogu na sigurnom… više »

BRAVO

Suzana i Bruno napokon slobodni

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

20-godišnja medvjedica Suzana, godinama zatočena kod obitelji Bizik u Markovcu Našičkom, konačno je sretna u svojem zauvijek domu -  DANCING BEARS PARKU Belitsa u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Današnji dan u povijest je ušao i po jednom kuriozitetu - prvi puta u povijesti sud je presudio rastavu braka. Dogodilo se to davne 1639. godine u Bostonu. Prošlo je 136… više »

TUŽNO

Bioraznolikost Mediterana u drastičnom padu

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Novi izvještaj Svjetske organizacije za zaštitu prirode (WWF) pokazuje da skoro sve mediteranske zemlje nisu uspjele izvršiti svoje globalno obećanje i učinkovito… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh