Svijet
NARAVNO!

Sami smo krivi za toplinski val

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Toplinski val koji je u srpnju zahvatio zapadnu Europu s rekordno visokom temperaturom bio je intenzivniji zbog klimatskih promjena koje je čovjek uzrokovao. U studiji tima europskih… više »

3. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 3. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Rimski vojskovođa i kasniji car Tiberije, 8. godine na rijeci Bathinus je porazio ustanike predvođene vojskovođom Batonom (breučkim). Bellum Batonianum (Batonski ustanak), bila je pobuna… više »

OPASNO?

SAD se povukle iz INF sporazuma

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Sjedinjene Države formalno su se u petak povukle iz Sporazuma o eliminaciji nuklearnih projektila kratkog i srednjeg dometa (INF) sklopljenog s Rusijom 1987., optuživši Moskvu da ga… više »

PROBLEMI?

Tisuće novih tužbi protiv Bayera

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Tisuće novih tužbi mogućih žrtava glifosata i loše poslovanje s farmerima u SAD-u: nakon što je preuzeo Monsanto, koncern Bayer ima sve više problema. U protekla tri… više »

PITANJE

Što Velika Britanija planira u Perzijskom zaljevu?

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Sjedinjene Američke Države su, po navodima veleposlanika te zemlje u Berlinu, i službeno zamolile Francusku, Veliku Britaniju i Njemačku da i njihove vojne snage sudjeluju u misiji koja… više »

2. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 2. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Na današnji dan davne 1776. službeno je potpisana američka Deklaracija nezavisnosti što je događaj koji će, kako se kasnije pokazalo, označiti rađanje sasvim nove nacije koja će… više »

GROZNO

WWF pomaže hotelima da smanje količine otpada od hrane

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Otpad od hrane veliki je izazov današnjice. Zbog njegove ogromne količine, ali i iskorištavanja tla, vode i energije u svrhu proizvodnje prekomjerne količine hrane, naš… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Doseljavanjem Slavena i Hrvata na ove prostore Krajem 6. st i početkom 7. st Nin postaje njihovo prvo političko, kulturno i vjersko središte. Za vrijeme hrvatskih narodnih vladara Nin… više »

ZAUVIJEK

Okončajmo doba kaveza!

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

U rujnu 2018. godine više od stotinu organizacija za zaštitu životinja i okoliša diljem Europe udružilo je snage i lansiralo Europsku građansku inicijativu (ECI)… više »

Dogodilo se na današnji dan - 31. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Najstarija i najjača baskijska politička stranka Euzko Alderdi Jeltzalea (na baskijskom) ili Partido Nacionalista Vasco (na španjolskom), poznata kao EAJ-PNV, osnovana je 1895. godine.… više »

COOL

Pivo za čišćenje plaže od opušaka

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Nanese li vas put ovo ljeto u Esteponu, primorsko mjesto na jugu Španjolske, donesite čašu punu opušaka na bilo koji štand na plaži i zauzvrat ćete dobiti… više »

UPS!

Punom parom u "no-deal" Brexit

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Za Borisa Johnsona je stvar jasna: s tzv. backstopom, dakle zadržavanjem „meke" granice i carinske unije između Republike Irske i Sjeverne Irske, dijela Velike Britanije, neće… više »

30. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 30. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Kalif Abu Ja'far Al-Mansur 762. godine na obali osnovao je Bagdad, danas glavni grad Iraka, a sa svojih više od 6 milijuna stanovnika, iza Kaira drugi po veličini grad u arapskom… više »

LOŠE...

Potrošeni prirodni resursi Zemlje za ovu godinu

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Global Footprint Network svake godine izračuna dan nakon kojeg Zemlja počinje biti preopterećena, također i Dan iscrpljenosti Zemlje. Prema navodima ove organizacije taj dan svake godine… više »

UŽAS

Zlostavljanje životinja na tržnicama

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Kokoš zavezana nogom visi s kaveza, papige koje vise nad smećem, zadihani štenci bez vode i hrane nagurani u kavez samo su neke od grozomornih slika primitivizma na tržnicama.… više »

skrolaj na vrh