Svijet
OHO

Što je zapravo uragan pete kategorije?

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Uragan Dorian obrušio se na sjeverne Bahame kao jedna od najsnažnijih oluja u povijesti i peta po redu oluja 5. kategorije koja se formirala na Atlantiku u zadnje četiri godine. Evo… više »

MOJA EUROPA

Odakle odjednom tolika sloga u Europi?

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

"Kad već moram voditi rat, onda najradije protiv neke koalicije", navodno je svojevremeno izjavio Napoleon. Bilo je to doba kada je doduše cijela Europa bila protiv Francuske. Ali… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Legendarna pomorska bitka kod Akcija s još legendarnijim učesnicima, poznatim ljubavnicima Markom Antonijem i Kleopatrom, odigrala se na današnji dan 31. godine prije Krista.… više »

GROZNO

Veliki koraljni greben neumitno nestaje?

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Veliki koraljni greben nema svjetlu budućnost ukoliko se odmah ne poduzmu koraci za borbu protiv klimatskih promjena, objavila je u petak agencija koja upravlja tim grebenom. Agencija je… više »

IGRE

Kako Ursula von der Leyen bira svoje povjerenike?

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Ono što Ursula von der Leyen upravo pokušava uraditi, liči na filigranski rad na čipki. To u Bruxellesu ionako ima dugu tradiciju. Preneseno na politiku, ona upravo… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Broj Zvijeri, iliti broj 666 kojeg sadržava godina 1666., mnogima je objašnjenje uzroka Velikog londonskog požara iste godine. Izuzme li se kršćanska mistika, stvarni uzrok nije… više »

KOMENTAR

Boris Johnson u ulozi diktatora

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Glasnogovornik britanskog parlamenta je potez Borisa Johnsona nazvao monstruoznim. To je još i blag izraz s obzirom na premijerovo stavljanje parlamentarnog prava izvan snage. Sada se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 31. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Čovjek opjevan u mnogim djelima kao tiranin i hladnokrvni ubojica, engleski kralj Henry VIII. stvarao je neprijatelje na svakom koraku. Na današnji dan svađa koju je godinama vodio s… više »

COOL

Najsigurniji grad na svijetu je Tokio

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Tokio je najsigurniji svjetski grad, a Amsterdam europski, prema indeksu najsigurnijih svjetskih gradova koji je objavio Economist Intelligence unit u četvrtak,… više »

GROZNO

Nepopravljiva šteta nastala požarima u Brazilu

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

„Ne znamo koliko će vatrenih žarišta s njiva prijeći na šume", kaže Paulo Brando, stručnjak neovisnog brazilskog instituta za istraživanje regije Amazonije IPAM.… više »

30. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 30. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Na današnji dan 1974. dogodila se strašna željeznička nesreća u Zagrebu. U 22 sata i 40 minuta vlak Atena-Dortmund uletio je brzinom od 103 km/h u splet tračnica i skretnica na… više »

DOĐITE

Degustacija povodom Svjetskog dana biljnih mlijeka

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

22. kolovoza diljem planeta, pa i u Hrvatskoj, obilježava se Dan biljnih mlijeka (World Plant Milk Day). Tim povodom, udruga Prijatelji životinja, u suradnji s organizacijom ProVeg, poziva… više »

CIRKUS

Kraljica odobrila suspenziju parlamenta

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Boris Johnson zatražio je jučer produženje perioda suspenzije rada parlamenta do 14. listopada u pokušaju da spriječi potkopavanje njezina plana za brexit, pišu svjetske… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Nakon pada Beograda 1521. pod tursku vlast, jugoistočne granice Ugarske ostale su nezaštićene. Kako bi ojačao svoj položaj nasuprot Turcima Ludovik II. Jagelović, hrvatsko-ugarski… više »

EHHH...

Konačna bilanca sastanka G7

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Još u nedjelju se činilo da bi ovaj G7 samit mogao utonuti u oblak loše volje, neslaganja i loše komunikacije. Međutim, na dan njegovog završetka je američki… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh