Svijet
PROSVJEDI

Francuska vlada pokleknula - mir upitan

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Francuska vlada je najavila da će ekološke namete, koji su u siječnju trebali stupiti na snagu u svrhu financiranja ekoloških ciljeva, na šest mjeseci staviti na led.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Gotovo da i nema američkog filma u kojem se ne spominje neko bratstvo ili sestrinstvo s fakulteta. Prva takva organizacija osnovana je na današnji dan 1776. godine na College of… više »

BRAVO

Nova primjena reciklirane plastike

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Znanstvenici u Singapuru namjeravaju patentirati novi ultralaki materijal koji zvučno izolira te je otporan na toplinu a napravljen je od recikliranih plastičnih boca te bi mogao pomoći… više »

PROSVJEDI

Neće tatu i jako su ljuti

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Tisak na njemačkom navodi uglavnom da je „širom zemlje u subotu bilo 136.000 demonstranata", a neki i dodaju da ih je „dva tjedna ranije" (kada se o demonstracijama nije… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Prvi Thanksgiving u SAD dogodio se zapravo na današnji dan 1619. godine kada se 38 kolonista iz britanske župe Berkeley iskrcalo na obalu Virginije i zahvalilo Bogu na sigurnom… više »

TUGA

Pomicanje sata ukida se tek 2021.?

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Pomicanje sata ipak će potrajati još koju godinu, jer je austrijski ministar prometa Norbert Hofer u ponedjeljak rekao kako europska inicijativa za ukidanjem pomicanja sata nije… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Današnji dan u povijest je ušao i po jednom kuriozitetu - prvi puta u povijesti sud je presudio rastavu braka. Dogodilo se to davne 1639. godine u Bostonu. Prošlo je 136… više »

ESKALACIJA

Predolujno doba na Crnom moru

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Crno more geostrateški gledano sve donedavno uglavnom nije bilo posebno interesantno. Sve do  2014. godine nakon ruske aneksije Krima. Putin je jednostavno poništio odluku… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Nije lako biti papa, a jedan od boljih dokaza za tu tvrdnju je posao koji je na današnji dan 1804. godine morao obaviti papa Pio VII. Naime, nakon dugog opiranja, okrunio je Napoleona… više »

GOSPODARSTVO

Summit G20 u sjeni trgovinskog rata

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Ovaj već deseti summit zemalja okupljenih u skupini G20, koji se ovog vikenda održava u Buenos Airesu, prvi je te vrste u Latinskoj Americi. Zbog toga će argentinski predsjednik Mauricio… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Predsjednički izbori u SAD nekad su bili bitka više osoba, pa su tako 1824. godine na današnji dan članovi Predstavničkog doma Kongresa morali birati predsjednika između Johna… više »

COP14

Još ništa od globalnog dogovora za prirodu i ljude

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

4. konferencija stranaka (COP14) Konvencije Ujedinjenih naroda o biološkoj raznolikosti (CBD) završila je sinoć sporazumom o pripremnom procesu za globalni okvir nakon 2020.… više »

KONFERENCIJE

COP24 u Katowicama je presudna za klimu?

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

COP24 (Conference of the Parties) najvažnija je UN-ova Konferencija o klimatskim promjenama nakon Pariškog sporazuma iz 2015. godine. Održava se od 2. do 14. prosinca u poljskome gradu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Na današnji dan 30. godina prije Krista samoubojstvo je počinila egipatska kraljica Kleopatra. Bila je grčkog podrijetla i dolazila iz dinastije Ptolomejevića, a poznata je po svojim… više »

TRUMPLAND

Nasilje na južnoj granici dijeli SAD

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Kako se SAD treba odnositi prema migrantima i podnositeljima zahtjeva za azil? Nakon što su američke trupe na američko-meksičkoj granici upotrijebile suzavac protiv migranata ionako… više »

skrolaj na vrh