Svijet
STRAŠNO!!

Mi smo na moru, a one umiru u vlastitom izmetu boreći se za zrak

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Izlučivanje sline, povraćanje, proljev, znatni gubitak težine kao posljedica učestalog pražnjenja crijeva i dehidracije, povećanje tjelesne temperature, ozljede, stajanje ili ležanje u… više »

HMMM...

Više od 50 novih jezera otkriveno na Grenlandu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Antarktika ispod leda skriva 470 jezera, no najnovije istraživanje američkih i britanskih znanstvenika ukazuje na to da ih ima i u sjevernoj polarnoj regiji, pišu britanski mediji. Ona… više »

KOMENTAR

Patnje Ursule von der Leyen

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Nijemci su pomalo čudan narod. Istina, članovi Europske komisije su po definiciji neovisni o uputama svojih matičnih zemalja. Ali, naravno, svaka članica EU-a doživljava to kao uspjeh ako… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Ujedinjene vojske Kraljevine Poljske i Velike grofovije Litve 1410. godine u bitci kod Grünwalda nanijele su težak poraz moćnom Teutonskom Redu. Združenu slavensku vojsku predvodio je… više »

ZAPAMTITE!

Što najviše prijeti zaštićenim područjima?

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Lov na divlje životinje zbog hrane i rekreativni sportovi poput planinarenja i vožnje brdskim biciklom predstavljaju dvije najveće prijetnje zaštićenim područjima u svijetu, pokazalo… više »

LOŠE...

Borba poljoprivrednika, turista i prirode za vodu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Nacionalni park Doñana uz obalu Atlantskog oceana na jugu Španjolske je raj od 50.000 hektara: u laguni Santa Olalla žive brojne ptice močvarice, plamenci s dugim vitkim nogama… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Jurišom i osvajanjem pariške utvrde Bastille 1789. godine započela je Francuska Revolucija. Osvajanje zloglasne tamnice u pariškom predgrađu Saint Antoine, na mjestu gdje… više »

WWF

Izumiranje morskih pasa kao signal propadanja Sredozemnog mora

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Više od polovice vrsta morskih pasa i raža Sredozemnog mora ugroženo je, a gotovo trećina njih lovi se do razine izumiranja [1]. Zabrinjavajuće stanje morskih grabežljivaca jasan je… više »

PITANJE

Mora li Njemačka ipak platiti ratnu odštetu?

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Osam desetljeća nakon početka Drugog svjetskog rata bi pitanje ratnih odšteta ponovo moglo postati glavna tema. Već godinama s vremena na vrijeme, posebno iz Varšave i Atene,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

U ravnici na utoku Korane u Kupu, podno stare gradine Dubovac, 1579. godine osnovan je grad Karlovac čiji je točan datum nastanka poznat jer je relativno mlado naselje. Karlovac je osnovan… više »

AKCIJA

Zaštitimo Europsku Amazonu

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Dan Europske Amazone, koji se obilježava svake godine 14. srpnja, podsjetnik je na važnost očuvanja iznimno vrijednog riječnog krajolika planiranog 5-državnog rezervata biosfere… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Na današnji dan 1859. godine William Goodale iz Massachutesa patentirao je stroj za proizvodnju papirnatih vrećica. Iako Goodale nije izumio sam stroj, napravio je važne preinake… više »

STRAŠNO!!

Najveći gradovi na udaru klimatskih promjena

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Petina najvećih gradova svijeta suočit će se s "nezabilježenim" klimatskim prilikama do 2050., upozorili su znanstvenici u srijedu, ističući da bi se moglo dogoditi da klima u Londonu tada… više »

KOMENTAR

Promjena na vlasti usred godišnjih odmora

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

"Nećete valjda da ljudima upropastimo godišnje odmore", odgovorio je 80-ih godina socijalistički premijer Grčke Andreas Papandreou kada su ga savjetnici pokušavali nagovoriti na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Zheng He, legendarni kineski general i moreplovac, na današnji je dan 1405. godine krenuo u svoje prvo od sedam istraživanja svijeta, oplovivši cijelu obalu Azije sve do… više »

skrolaj na vrh