Svijet
SJAJNO!

Kitovi i dupini iz zatočeništva dobivaju novi dom u divljini

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Dobrotvorna organizacija koja djeluje pod nazivom 'Utočište za kitove', predložila je da zaljev na istočnoj obali Kanade postane mjesto na kojemu će se nastaniti dvije vrste kitova -… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

John Wesley, svećenik engleske crkve na današnji je dan 1784. godine donio osnovne postulate Metodističke crkve, inspirirane idejama Jacobusa Arminiusa o potrebi čovjeka da Isusa… više »

ANTARKTIKA

U 9 dana toplinski val otopio 20 posto snijega na otoku Eagle

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Sjeverni vrh Antarktike ranije tijekom veljače pogodio je devetodnevni toplinski val, a najnovije NASA-ine fotografije otkrivaju da se za to vrijeme na otoku Eagle, dijelu Antarktičkog… više »

STVARNO?

Klimatske promjene jače pogađaju žene

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Ntoyi Sande je bilo 13 godina kada je bila prisiljena na udaju. "Morala sam se udati jer moji roditelji više nisu mogli prehranjivati obitelj. Nekada smo imali malo zemlje ali poplave… više »

IDEJE

Koronavirus: kako se pripremiti za pandemiju?

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Novi koronavirus Covid-19 je globalni izazov, koji od svakog pojedinačno zahtijeva odgovorno postupanje. Svaki građanin pojedinačno, ali i firme, institucije i organizacije, mogu poduzeti… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U Križevcima je 1397. godine održan tzv. Krvavi sabor na kojemu su pristaše Žigmunda Luksemburškog podmuklo ubile hrvatskog bana Stjepana II. Lackovića i velik broj hrvatskih… više »

NIJE DOBRO

Europska prometna infrastruktura izrazito osjetljiva na klimatske promjene

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Europske zemlje trebale bi investirati sredstva u pripremu svoje prometne infrastrukture na utjecaj klimatskih promjena te se suočiti s troškovima popravka vrijednima i stotine… više »

ALARMANTNO?

Čitav svijet u borbi protiv koronavirusa

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Prvo jedna donekle dobra vijest: u epicentru epidemije, kineskoj provinciji Hubei i metropoli Wuhan je prema procjeni Svjetske zdravstvene organizacije epidemija prešla… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Napoleon Bonaparte 1815. godine pobjegao je s otoka Elbe na kojem je bio zatočen manje od godinu dana. Nakon bijega Napoleon se vratio na vlast, ali je već u lipnju 1815. godine poražen u… više »

KASNO JE?

Strašni razmjeri otapanja leda na Antarktici

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Antarktika trpi klimatske promjene i led se otapa sve brže. Primjerice, 6. veljače meteorološka postaja baze Esperanza koja se nalazi na Antarktičkom poluotoku registrirala je… više »

PANIKA?!

Koronavirus pred vratima Hrvatske, u ljekarnama pomama za maskama

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

„Podići ćemo stupanj opreza, ali nema mjesta panici", kazao je na konferenciji za novinare u ponedjeljak ministar zdravstva Vili Beroš. Umirujuće riječi stručnjaka, međutim, ne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Samuel Colt je 1836. godine patentirao svoj revolver, prvi pištolj s rotacijskim bubnjem. Godine 1901. J.P.Morgan i Elbert H. Gary osnovali su United States Steel Corporation koji je… više »

STRAŠNO!!

Klimatske promjene mogle bi do 2100. ubiti sve koraljne grebene

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Klimatske promjene mogle bi do 2100. ubiti sve koraljne grebene na Zemlji, pokazalo je američko znanstveno istraživanje. Očekuje se da će od 70 do 90 posto svih koraljnih grebena nestati… više »

INICIJATIVA

Svjetski dan kastracije za spas pasa i mačaka

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Prizori štenaca ostavljenih u kutijama pokraj skloništa, ranjene, bolesne i pothranjene životinje, mačići bez očiju ono su s čime se često susrećemo putem objava na portalima i… više »

HEH?!

Izborna kampanja u SAD-u: o dugovima se ne govori

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Donald Trump je rijetko suzdržan. Pogotovo ne kad se radi o njegovim predsjedničkim sposobnostima. Već prije stupanja na dužnost najavljivao je da će potpuno ukloniti američke dugove, ako on… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh