Svijet
COOL

Vrane - čistači zabavnog parka

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Šest ptica iz porodice vrana, istreniranih da skupljaju opuške i smeće, idući tjedan kreću na posao u francuskom zabavnom parku, objavio je ovih dana njegov direktor. "Cilj nije… više »

PROBLEMI

Što se računa: Bog ili ekonomija?

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

„Upravo sam odobrio udvostručenje carina na čelik i aluminij u odnosu na Tursku", piše u već tradicionalnom tweetu američki predsjednik Donald Trump. Konstatira kako odnosi sa… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Poslijednja egipatska kraljica, Kleopatra VII. Philopator, 30. godine pr.n.e. počinila je samoubojstvo, prema predaji dopustivši da ju ugrize zmija otrovnica. Legendarna kraljica iz… više »

NAPOKON!

Monsanto mora platiti nevjerojatnu odštetu

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Sud u San Franciscu presudio je u petak da Monsanto mora platiti gotovo 290 milijuna dolara odštete jer nije Dewaynea Johnsona, oboljelog od karcinoma, obavijestio o opasnosti svojeg… više »

SEZONA

Invazija na Španjolsku i s mora

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Prvo pristajanje najvećeg kruzera na svijetu Symphony of the Seas ovog proljeća, nisu baš svi Španjolci doživjeli kao nekakvu skladnu „simfoniju". Jer kad u neki grad… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Jedna od najpoznatijih bitaka antičke grčke, ona u Termopilskom klancu, ali i jedna od najmanje poznatih pomorskih bitaka koja se u isto vrijeme odvijala kod Artemizija, započela je 480.… više »

PROBLEMI?

Borba afričkih sindikata s kineskim kompanijama

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Joe Macharia uvijek iznova rado priča o tome kako je građevinskog diva s Dalekog istoka natjerao na koljena. „Ono što vam je potrebno je poprilična porcija tvrdoglavosti i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Uz pomoć Medejaca, Elamaca i Skita, Babilonci su 612. godine pr.n.e. razorili glavni grad Asirskog carstva, veličanstveni Nineveh (Ninua, Ninive) koji je kroz cijelu asirsku povijest, uz… više »

STVARNO?

Hrvatska nezakonito vraća izbjeglice u BiH i Srbiju

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

„Samo u prvoj polovini 2018. UNHCR je zabilježio gotovo 2.000 slučajeva nasilnog povratka izbjeglica iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, tzv. Push-Backs", navodi se u članku. Ovdje se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

 Godine 480. Prije Krista na današnji dan perzijska vojska predvođena Kserksom u svojim je pohodima naišla na malen, ali odlučan otpor spartanskih junaka kralja Leonide kod… više »

SPASIMO IH!

Najugroženiji primati na Zemlji su lemuri

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Devedeset i pet posto svjetske populacije lemura na rubu je izumiranja, što ih čini najugroženijim primatima na Zemlji, objavila je Međunarodna unija za zaštitu prirode (IUCN).… više »

ZANIMLJIVO

Europski sud zaštitio intelektualno vlasništvo.. i zakomplicirao svijet

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Korisnici koji objave neki sadržaj dostupan na internetu moraju dobiti dopuštenje osobe koja stoji iza tog sadržaja, objavio je u utorak najviši sud EU-a, dajući vjetar u leđa… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Prvi teleskop po konstrukciji istovjetan dalekozoru načinio je Galileo Galilei početkom 17. stoljeća: 1609. godine na današnji dan i predstavio ga venecijanskom Senatu. Već početkom… više »

CRNI SCENARIJ

Hoće li se klima potpuno oteti kontroli?

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Sama Zemlja bi mogla omesti ljudske napore i zauvijek se pretvoriti u staklenik, ustvrdila je studija objavljena u ponedjeljak, čak i ako čovječanstvo smanji ispuštanje stakleničkih… više »

KOMENTAR

Bajka o borbi protiv uzroka izbjeglištva

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Bilo jednom razdoblje velike nevolje i suše. Preko 60 milijuna ljudi se dalo na put bježeći od rata, gladi i progona. U isto vrijeme su političari u Njemačkoj, zemlji meda i… više »

skrolaj na vrh