Svijet

Dogodilo se na današnji dan 5. srpnja

objavljeno prije 13 dana i 14 sati

Sveti Ćiril i Sveti Metod su kršÄ‡anski sveci, a spomendan im je na današnji dan jer su 5. srpnja 863. počeli širiti… više »

INFOGRAFIKA

Najčešći otpad u Jadranskom moru

objavljeno prije 14 dana

Green Sail je inicijativa koja je napravila  zanimljivu infografiku kako bi ukazala na problem onečišćenja Jadranskog mora te pokušala osvijestiti nautičare,… više »

POLITIKA

Merkel: Spas u EU-tvrđavi

objavljeno prije 14 dana i 6 sati

Protekla dva tjedna bila su puno više od sudbonosnih dana jedne kancelarke. Oni su bili gorka borba za temeljni smjer europske izbjegličke politike. Pobijedile su snage koje igraju na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. srpnja

objavljeno prije 14 dana i 14 sati

Prva zabilježena eksplozija supernove dokumentirana u arhivima neke civilizacije datira iz 1054. godine, kada su kineski, arapski i indijanski astronomi u svoje zapise i usmenu predaju… više »

TUŽNO...

Migrantska nada umire u Bosni

objavljeno prije 15 dana i 6 sati

Die Welt piše o „nesposobnosti europske migrantske politike". „Brojni samiti su trajali do duboko u noć, napisana su bezbrojna priopćenja za tisak, mnogo toga je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. srpnja

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Zapadnorimski car Konstantin Veliki je 323. godine u bitci kod Hadrianopolisa pobijedio svog 'kolegu', istočnorimskog cara Licinija. 324. godine Konstantin je progoneći vizigotske… više »

EHHH...

Hrvatski europski poučak: letjeti ispod radara

objavljeno prije 16 dana i 6 sati

Na velikoj proslavi povodom pristupanja Hrvatske u punopravno članstvo Europske Unije tadašnji hrvatski premijer Zoran Milanović je dobro birao što će reći na središnjem… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. srpnja

objavljeno prije 16 dana i 14 sati

Dvadeset milja od obale Kube 53 pobunjena afrička roba predvođeni Josephom Cinqueom 1839. godine zauzeli su brod za prijevoz roblja Amistad. Afrički robovi, oteti iz svojih sela, utrpani na… više »

BRAVO

Australija trajno zabranila plastične vrećice

objavljeno prije 17 dana i 5 sati

Australija je povukla potez koji nije razveselio ljude - najveći australski trgovački lanci suočeni su od nedjelje s bijesom potrošača frustriranih zbog trajne zabrane upotrebe… više »

POLITIKA

Dvije minute su do dvanaest!

objavljeno prije 17 dana i 6 sati

Büchel, malo mjesto između Koblenza i Triera, nitko ne bi ni primjetio, da ono nije povijesni anakronizam: tamo se, naime, nalaze posljednje atomske bombe iz kontingenta koji je ostao u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. srpnja

objavljeno prije 17 dana i 14 sati

Pokraj američkog gradića Gettysburga u Pennsylvaniji 1863. godine započela je najkrvavija bitka Američkog građanskog rata. Nakon više od dvije godine krvavog sukoba južnjačka vojska… više »

TRGOVINSKI RAT?

Kanada uvela carine na američke proizvode

objavljeno prije 17 dana i 21 sat

Nakon što je čekala više od mjesec dana, uzaludno se nadajući da će Bijela kuća popustiti u pogledu carina na kanadski čelik i aluminij, Ottawa je u petak, "tužna, ali ne i… više »

ANALIZA

Koliko su Albanija i Makedonija zrele za EU?

objavljeno prije 18 dana i 6 sati

Ako EU želi da mu se približe balkanske zemlje, onda je potrebno stvari bar malo gledati s geopolitičke strane. Jer Bruxellesu nije u interesu da se te zemlje orijentiraju u smjeru Rusije,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. lipnja

objavljeno prije 18 dana i 14 sati

Francuski kralj Henry II. 1559. godine tijekom viteškog turnira smrtno je ranjen zbog čega je deset dana kasnije i umro. Njegovim stupanjem na prijestolje dolazi do personalne unije… više »

ČUPAVO

Presudni summit za Angelu Merkel

objavljeno prije 19 dana i 6 sati

Savezna kancelarka Angela Merkel je u svojih 12,5 godina na toj funkciji bila na najmanje 60 summita EU-a. Ona je daleko najstarija po dužnosti šefica vlade u EU-u. No, današnji… više »

skrolaj na vrh
= { id: "a2f08c266", // ENGAGEMENT ZONE format: "0x0" };