Svijet
VOLONTERI

Film i druženje povodom Dana volontera

objavljeno prije 9 dana i 1 sat

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, udruga Prijatelji životinja organizira druženje volontera, članova i svih zainteresiranih za rad Udruge. Uz toplo varivo,… više »

ANALIZA

Rođendanski summit NATO-a u sjeni nesuglasica

objavljeno prije 9 dana i 4 sata

Malo je vjerojatno da je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg očekivao nekakvu ispriku od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona kada su se njih dvojica susreli u Parizu. Njih dvojica su… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. prosinca

objavljeno prije 9 dana i 12 sati

Gotovo da i nema američkog filma u kojem se ne spominje neko bratstvo ili sestrinstvo s fakulteta. Prva takva organizacija osnovana je na današnji dan 1776. godine na College of… više »

WOW!

Grenland ima jezera koja se prazne u par sati

objavljeno prije 9 dana i 21 sat

Istraživači su u stvarnom vremenu promatrali kako se jezero na površini debelog leda na Grenlandu u nekoliko sati prazni kroz duboke pukotine i taj će fenomen, očekuje se, biti… više »

LOŠE...

Živimo u najtoplijem desetljeću otkad postoje mjerenja

objavljeno prije 10 dana i 1 sat

Desetljeće u kojemu živimo gotovo sigurno je najtoplije, izvijestila je u utorak Svjetska meteorološka organizacija (WMO) na samitu UN-a o klimatskim promjenama u Madridu. Po podacima… više »

OBRAZOVANJE

Istraživanje PISA: Kinezi najbolji

objavljeno prije 10 dana i 4 sata

„Rezultati istraživanja PISA 2018. pokazuju da su petnaestogodišnjaci u četiri kineske pokrajine: Pekingu, Šangaju, Đijangsu i Žejangu, koji su sudjelovali u studiji, u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. prosinca

objavljeno prije 10 dana i 12 sati

Prvi Thanksgiving u SAD dogodio se zapravo na današnji dan 1619. godine kada se 38 kolonista iz britanske župe Berkeley iskrcalo na obalu Virginije i zahvalilo Bogu na sigurnom… više »

BRAVO

Suzana i Bruno napokon slobodni

objavljeno prije 11 dana i 1 sat

20-godišnja medvjedica Suzana, godinama zatočena kod obitelji Bizik u Markovcu Našičkom, konačno je sretna u svojem zauvijek domu -  DANCING BEARS PARKU Belitsa u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. prosinca

objavljeno prije 11 dana i 12 sati

Današnji dan u povijest je ušao i po jednom kuriozitetu - prvi puta u povijesti sud je presudio rastavu braka. Dogodilo se to davne 1639. godine u Bostonu. Prošlo je 136… više »

TUŽNO

Bioraznolikost Mediterana u drastičnom padu

objavljeno prije 11 dana i 23 sata

Novi izvještaj Svjetske organizacije za zaštitu prirode (WWF) pokazuje da skoro sve mediteranske zemlje nisu uspjele izvršiti svoje globalno obećanje i učinkovito… više »

OČEKIVANO

Siromašni plaćaju cijenu klimatskih promjena

objavljeno prije 12 dana i 1 sat

Sve gore vrijeme i sve veći požari raselili su više od 20 milijuna ljudi iz njihovih domova tijekom zadnjeg desetljeća, pri čemu najveću cijenu plaćaju siromašne nacije,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. prosinca

objavljeno prije 12 dana i 12 sati

Nije lako biti papa, a jedan od boljih dokaza za tu tvrdnju je posao koji je na današnji dan 1804. godine morao obaviti papa Pio VII. Naime, nakon dugog opiranja, okrunio je Napoleona… više »

ŠTO RADIMO?!

Razorni domino-efekt klimatskih promjena

objavljeno prije 12 dana i 22 sata

Više od polovice kritičnih točaka koje bi mogle voditi u dugoročno nepovratne promjene na Zemlji i prijetiti civilizaciji prijeđene su, upozorili su znanstvenici. Znanstveni tim na… više »

STRAŠNO!!

Amazonski požari ubrzavaju otapanje ledenjaka na Andima

objavljeno prije 13 dana i 1 sat

Požari u amazonskim prašumama vjerojatno su ubrzali otapanje ledenjaka na Andama, potencijalno ugrožavajući opskrbu vodom za desetke milijuna ljudi, objavili su znanstvenici u… više »

POLITIKA

Javni mediji u jugoističnoj Europi izloženi političkom pritisku

objavljeno prije 13 dana i 4 sata

„Dvije trećine korisnika medija smatra da je javna radio-televizija važan sastavni dio demokracije. No istodobno skoro 65 posto njih smatra da su ovi mediji izloženi političkom… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh