Svijet
SPASITE IH

Kastrirane mačke nisu bolesne i ne umiru na ulici

objavljeno prije 8 dana i 21 sat

Povodom Međunarodnog dana kastracije slobodnoživućih mačaka, koji se obilježava 27. svibnja, više od 50 udruga Mreže za zaštitu životinja i Prijatelji životinja uputili su dopis… više »

FORA

Bumbari trikom tjeraju biljke da ranije procvjetaju

objavljeno prije 9 dana

Švicarski znanstvenici otkrili su neobično ponašanje bumbara kojim potiču rano cvjetanje biljaka. Zamijetili su da ovi kukci opnokrilci iz porodice pčela, kada ne pronađu polen,… više »

RAZMIŠLJANJA

Pandemija ubija globalizaciju?

objavljeno prije 9 dana i 2 sata

Proizvoditi jeftino, konzumirati svuda. Sirovine i roba se transportiraju uzduž i poprijeko planete. Okosnica ovog sistema je logistička branša. Ali, koronavirus je pogodio u njenu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. svibnja

objavljeno prije 9 dana i 11 sati

Kongres Sjedinjenih Američkih Država 1830. godine izglasao je 'Indian Removal Act', zakon koji je nalagao raseljavanje indijanskih naroda sa zemlje primamljive bijelim doseljenicima, a koji… više »

UPS?

Novi slučaj prijenosa koronavirusa s kune na čovjeka

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

Nizozemska ministrica Carola Schouten izvijestila je parlament o prvom slučaju zaraze radnika na farmi kuna prošlog tjedna, priznavši da su smjernice ministarstva, u… više »

ZDRAVO

Cage-free trend u industriji jaja

objavljeno prije 9 dana i 18 sati

Posljednjih godina, vodeće svjetske tvrtke javno su obznanile svoje društveno odgovorne politike kao odgovor na zahtjeve potrošača vezanih za zaštitu životinja u… više »

NAPOKON?

Elon Musk napokon šalje ljude u ISS

objavljeno prije 9 dana i 22 sata

Devet je godina prošlo otkako su američki astronauti zadnji put otputovali na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) američkom raketom. Od tada ovise o ruskoj pomoći, što je težak… više »

WTF?!

Zeleni snijeg na Antarktici

objavljeno prije 9 dana i 23 sata

Zeleni snijeg nastao cvjetanjem algi na Antarktici vjerojatno će se širiti kako temperature budu rasle, što je posljedica klimatskih promjena, rekli su istraživači, nakon… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. svibnja

objavljeno prije 10 dana i 11 sati

1787. godine u Philadelphiji je započela 'Konstitutivna Konvencija' na kojoj su američki delegati do 17. rujna iste godine rješavali probleme principa vladanja u Sjedinjenim Američkim… više »

COOL

Novo svjetlo o prvim ljudima

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Prije više tisuća godina skupina ljudi šetala se područjem današnje Tanzanije, a njihovi otisci stopala bacaju novo svjetlo na prapovijesni život čovjeka. Skupina od… više »

PITANJE

Koronavirus: kada dolazi drugi val?

objavljeno prije 11 dana i 1 sat

U početku je izgledalo kao da će se život vrlo dugo odvijati iza zatvorenih vrata, možda čak i do kraja ljetnih praznika. Ali, onda se situacija odjednom promijenila i vrata su se otvorila… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. svibnja

objavljeno prije 11 dana i 11 sati

Davne 1626. godine doseljenik Peter Minuit, kasnije upravitelj kolonije Nova Nizozemska te osnivač nove Švedske, otkupio je od indijanaca Manhattan za nevjerojatan sitniš čija… više »

EH, DA

Pandemija je i izbila jer čovjek uništava okoliš

objavljeno prije 11 dana i 21 sat

Kako je točno ovaj virus korone došao do čovjeka, to se zapravo ne zna. Ali se zna kako je on najsličniji jednom virusu koji se može naći kod određene vrste… više »

POGLAVICE

Pomozite da zaštitimo Amazoniju od naftnih kompanija

objavljeno prije 12 dana

Poglavice domorodačkih naroda apelirale su da se u vrijeme pandemije koronavirusa spriječe bušenja nafte među pritocima rijeke Amazone, upozorivši da će uništavanje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. svibnja

objavljeno prije 12 dana i 11 sati

Vjerojatno najslavniji pljačkaški dvojac Bonnie i Clyde ubijen je na današnji dan 1934. u Louisiani. Bonnie Parker i Clyde Barrow pljačkali su trgovina, benzinskih… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh