Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 9. ožujka

objavljeno prije 13 dana i 5 sati

Hrvatski sabor je 1712. godine donio zaključak nazvan Hrvatska pragmatička sankcija kojom je regulirano pitanje nasljedstva hrvatskog prijestolja. Njome je efektivno osigurano prijestolje… više »

HRABRE, GLASNE

Žene u borbi za prava životinja

objavljeno prije 13 dana i 15 sati

Međunarodni Dan žena izrastao je iz povijesne borbe žena za temeljna ljudska prava kakva već uživaju muškarci. Mnoge žene pritom su izgubile zdravlje i živote, što se često… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. ožujka

objavljeno prije 14 dana i 5 sati

Članak "African Slavery in America", autora Thomasa Painea, objavljen na današnji dan 1775. godine  postao je prvi članak objavljen u SAD-u kojime se pozivalo na emancipaciju… više »

SJAJNO!

bio&bio trgovine primile certifikat japanskog ministarstva poljoprivrede

objavljeno prije 14 dana i 19 sati

bio&bio trgovine prve su trgovine u Hrvatskoj koje su istaknute kao nositelj službenog certifikata japanskog Ministarstva poljoprivrede kojim se potvrđuje vrhunska kvaliteta i… više »

PROPALO?

Macronov pokušaj reanimacije Europe

objavljeno prije 14 dana i 21 sat

Francuski predsjednik Emmanuel Macron slijedi vještu komunikacijsku strategiju. Istovremenom objavom njegovog poziva na reanimaciju Europe u 28 dnevnih novina on je na dva do tri dana… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. ožujka

objavljeno prije 15 dana i 5 sati

Rimski car Konstantin I. proglasio je 321. godine dies Solis Invicti (sunčani-dan, nedjelju) danom odmora u carstvu. Od tada pa sve do danas nedjelja se u kršćanskoj tradiciji smatra… više »

Torijevcima i Laburistima se ne može ugoditi

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

Nakon dugog oklijevanja je prije nekoliko dana šef britanskih laburista Jeremy Corbyn ipak prihvatio zahtjev iz redova svoje stranke o održavanju novog referenduma o Brexitu.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. ožujka

objavljeno prije 16 dana i 5 sati

Posada na čelu s portugalskim istraživačem Ferdinandom Magellanom 1521. godine postaje prva europska ekspedicija koja je stigla do Guama u Marijanskim otocima. Tijekom opskrbe za nastavak… više »

PETICIJA

Onečišćenje plastikom nije samo ružno, ono je i opasno

objavljeno prije 16 dana i 18 sati

Onečišćenje plastičnim otpadom kriza je globalnih razmjera koja će se ubrzano pogoršavati ukoliko svi akteri, unutar cijelog vrijednosnog lanca plastike, ne preuzmu odgovornost… više »

EHHH...

(Be)smisao ljetnog i zimskog računanja vremena

objavljeno prije 16 dana i 21 sat

S odlukom odbora za promet i turizam Europskog parlamenta o tome hoće li se ukinuti podjela na ljetno i zimsko računanje vremena sada tek počinje dugotrajni proces izglasavanja u Europskoj… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. ožujka

objavljeno prije 17 dana i 5 sati

1770. godine u Bostonu je negodovanje grupe građana protiv britanskih kraljevskih vojnika iz gađanja grudama snijega preraslo u sukob prilikom kojega su vojnici ubili pet civila. Tragični… više »

MA DA?

Baki kazna zbog rakije, a uzgajivači pasa netaknuti?

objavljeno prije 17 dana i 12 sati

Aktualna vijest o kažnjavanju bake koja je pekla rakiju bez dobivene dozvole, i njoj sličnih, sablažnjava osobito kada se usporedi s tržištem prodaje pasa koje je bez kontrole, bez… više »

ZMAG

Velika razmjena sjemena u Zagrebu

objavljeno prije 17 dana i 13 sati

U subotu, 9. ožujka od 10 do 14 sati u coworking prostoru HUB385 (Petračićeva ul. 6) u Zagrebu održat će se velika ZMAG-ova razmjena sjemena koja će okupiti više od deset… više »

WWF

Bliži se korizma: ovog Uskrsa «oživimo» more

objavljeno prije 17 dana i 18 sati

Nadolazeća Pepelnica označava početak korizme. Konzumacija ribe umjesto mesa vrlo je popularna tijekom šest tjedana posta, sve do proslave Uskrsa. Razdoblje korizme povećava potražnju… više »

FRKA?!

Zalihe zbog Brexita

objavljeno prije 17 dana i 21 sat

Još uvijek se u halama londonskog proizvođača sklopivih bicikala Brompton naveliko vari, sklapa i ručno pričvršćuje. Zasad. Jer sve je samo ne sigurno da će dijelova biti i ako… više »

skrolaj na vrh