Kultura
OSVRT

Osvrt na kompleksni ciklus Sonje Đurić

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Novi ciklus slika suvremene hrvatske likovne umjetnice, slikarice Sonje Đurić, autorice impresivnog opusa, česte i uspješne izlagačice na brojnim izložbama, nosi simboličan naslov ,… više »

FILMOVI

Tuškanac u gostima prikazuje filmove koji buntom reagiraju na konvencionalnost

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Zadnji tjedan u lipnju Tuškanac u gostima obilježit će novim izdanjem Kratkog utorka, ovog puta posvećenog elementima bizarnosti u kinematografiji, dok je u sklopu programa Moj jedini… više »

INMUSIC #16

Sve je spremno za tri dana glazbenog spektakla na INmusic festivalu #16!

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Festivalski kamp otvara se danas u podne, a brojni kamperi iz cijelog svijeta polako pristižu. Vrata festivala otvaraju se u ponedjeljak, 24. lipnja u 16:30 sati, kao i sve preostale… više »

PRIJAVITE SE

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

objavljeno prije 5 dana

Prijave su otvorene u sljedećim kategorijama: kratkometražni i srednjometražni igrani film (do 60 minuta) dokumentarni film animirani film eksperimentalni film namjenski film (uključuje i… više »

NAJAVE

Mudri Brk Festival objavio lineup po danima i otkrio bend iznenađenja

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Line up je dovršen s bendom iznenađenja te dva DJ-a za koje bi bilo iznenađenje da nisu dio line upa. Gracin je četveročlani bend kojem je frontmen splitski… više »

NOVOSTI

“Hommage Galeti”- otvorenje izložbe i projekcija filmova u Galeriji SC i MM centru

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

Otvorenje izložbe Hommage Galeti održat će se u petak, 21. lipnja u Galeriji SC s početkom u 19 sati, a o čemu se radi, provjerite do 29. lipnja, radnim danom od 12 do 20… više »

INMUSIC #16

Vlado Martek stavlja točku na i impresivnog programa INmusic festivala #16!

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

Vlado Martek je pjesnik i umjetnik. Rođen je 1951. godine u Zagrebu. Diplomirao je književnost i filozofiju na Sveučilištu u Zagrebu. Autor je velikoga broja izložbi, instalacija,… više »

NAJAVE

Steel Panther s predgrupom u Tvornici

objavljeno prije 5 dana i 7 sati

Damir Šimić - Shime hrvatski je gitarist koji je veći dio svoje karijere proveo u Los Angelesu gdje je snimao i svirao s imenima kao što su Tony McAlpine, Steve Stevens ili… više »

BRUNDANJE 2024

Najjači dvodnevni rock festival u Pivovari Medvedgrad

objavljeno prije 5 dana i 8 sati

Glavna proslava 30. rođendana Pivovare Medvedgrad stiže u velikom stilu 5. i 6. srpnja u dvorište pivovare! Pripremite se za dobar provod jer Huzjanova 36 postaje epicentar glazbe,… više »

COOL

House of Flamingo napravio show

objavljeno prije 8 dana i 3 sata

U prepunom klubu Boogaloo u subotu 15. lipnja kolektiv House of Flamingo priredio je svojoj već postojećoj i novoj publici show za pamćenje povodom 10. godišnjice djelovanja na… više »

PERFORACIJE

Stižu nam 16. Perforacije s pet premijera

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

U ova četiri dana programa, u Zagrebu će nastupiti eminentni umjetnici iz Hrvatske i regije kojima je zajedničko jedno - da pomiču granice angažiranosti, društvenog komentara,… više »

OSVRT

Zanimljivi i izazovni opus Željka Čurčića

objavljeno prije 10 dana

Slikar Željko Čurčić suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor složenog opusa, čest izlagač na brojnim izložbama, nedavno je uspješno prezentirao izbor djela za retrospektivu u… više »

OSVRT

Sugestivni ciklus krajobraza Vladimira Vrljića Ankina.

objavljeno prije 10 dana i 3 sata

Jedan od svakako čestih motiva u kompleksnom opusu istaknutog suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Vladimira Vrljića Ankina jest i motiv krajobraza, fragmenti prirode, uglavnom… više »

OSVRT

Čudesne strukture svemira Mladena Žunjića

objavljeno prije 10 dana i 6 sati

Slikar Mladen Žunjić, neumorni i radoznali putnik kroz guste slojeve motiva i oceane boja, autor kompleksnog opusa ulja i akrila na velikim formatima platna, neprekidno nastavlja svoje… više »

NAJAVE

ESTERIORE BROTHERS u kolovozu stižu u Cave Romane

objavljeno prije 10 dana i 7 sati

Glazbeno putovanje braće Esteriore priča je koja se piše generacijama, počevši od 1970-ih s njihovim roditeljima. Naime, Mamma Rosa i Papà Toni oboje su bili glazbenici… više »

skrolaj na vrh