Kazalište
PREDSTAVE

Kutija od ogledala u Cekateau

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Predstava "Kutija od ogledala" Teatra Prima Vista bit će izvedena u petak, 15. prosinca 2023. s početkom u 19 sati u Teatru na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka (Park… više »

NAGRADE

Nagrade 12. Bobijevih dana smijeha

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Josip Bobi Marotti, jedna od najistaknutijih ličnosti hrvatskog glumišta, jedan od utemeljitelja kazališta Gavella, izvanredan pedagog, veliki glumac i komičar koji je od 1986.… više »

PREDSTAVE

Attackova hibridna zajednica u Dugavama - Biberče

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Nakon što smo uspješno realizirali prvu sezonu Attackove hibridne zajednice u Dugavama, vrijeme je da krenemo u nove avanture. Zato započinjemo s novim ciklusom na istom mjestu… više »

NOĆ KAZALIŠTA

Noć kazališta 2023.

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

U KunstTeatru u Zagrebu sinoć je na konferenciji za medije predstavljen program manifestacije 'Noć kazališta', u organizaciji Narodnog sveučilišta Dubrava, koja će se ove godine… više »

OSVRT

Scenografski opus Damira Medvešeka u Verdijevom Rekvijemu

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Petnaestog studenog izveden je Verdijev Rekvijem u zagrebačkom HNK-u, uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Scenografiju za ovu… više »

COOL

"Visibaba" Lane Barić i Sanje Milardović premijerno u &TD-

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Dramaturgiju potpisuje Nikolina Rafaj, scenografiju Andrea Lipej, oblikovateljica svjetla je Dina Marijanović. Glazbu potpisuje Matej Merlić, a oblikovatelj… više »

PREDSTAVE

'Ex-pozicija' predstava koju nikada nećete vidjeti

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Pozivamo Vas da se izgubite u labirintima jedne od najneobičnijih i najdugovječnijih predstava hrvatskog nezavisnog kazališta intermedijalnog umjetnika i aktivista Borisa Bakala.… više »

PREDSTAVE

Dramsko-plesna predstava Radovan i Ljudmila

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Multimedijalni dramsko-plesni projekt Radovan i Ljudmila inspiriran je djelom i likom kolanjskog pučkog pjesnika, pisca, paškog težaka i pastira, Berta Krešimira Balabanića.… više »

PREDSTAVE

Memoria u ZPC-u

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

U petak, 27. listopada 2023., s početkom u 20 h, u programu Zagrebačkog plesnog centra gostuje nedavno praizvedena predstava  MEMORIA, slovenske autorice i plesne… više »

KAZALIŠTE

Dramskim eksperimentom ''Zbilja'' otvorena sezona HNK

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Dvoje glumaca predstavu izvodi na neuobičajenoj pozornici - u dvorani namijenjenoj za tonska snimanja. Pozornica je odijeljena od publike drvenom pregradom s 54 prozora, a u njihovim… više »

PLES

'Agenda' Saše Božića i Simone Aughterlony

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Agenda je jedan od najvećih ovogodišnjih međunarodnih plesnih projekata koji okuplja hrvatske, belgijske, njemačke, engleske i švicarske plesne i glazbene umjetnike te u svojoj… više »

PREDSTAVE

Vrijeme je za Zodiac - krug malih životinja

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

ZODIAC - KRUG MALIH ŽIVOTINJA cirkuski je glazbeni vizualni astro ep i ujedno posljednji, treći nastavak trilogije Horror House Project. Osnovni koncept Horror House Project-a zasniva se na… više »

NAJAVE

Tjedan dana premijera u ZPCu

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Ovih se dana u Zagrebačkom plesnom centru čine posljednje pripreme za čak dvije premijerne predstave - one u okviru Sounded Bodies festivala, u… više »

PREDSTAVE

NEUSPJEH u ZPC-u

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Nakon četrdesetak dana rezidencije dvoje argentinskih umjetnika spremno je zagrebačkoj publici pokazati: NEUSPJEH, priču o strastvenim željama, praznim i punim pozornicama i ljubavi - prema… više »

DOMINO

SOUNDED BODIES večeras u Kazalištu KNAP

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Dora Fodor jučer je otvorila SOUNDED BODIES festival posebnim audiovizualnim performansom u Pohonu Jedinstvo, danas festival seli u Kazalište KNAP, a sutra odlazi u Zagrebački plesni… više »

skrolaj na vrh