Kazalište
TEATAR.HR

Objavljene nominacije za Teatar.hr Nagrade publike

objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci

Nakon jednomjesečnog glasanja kazališnih gledatelja, danas su u zagrebačkom HNK objavljena imena nominiranih za Teatar.hr Nagrade publike, godišnja priznanja za postignuća u… više »

KULTURA PROMJENE

Sanjajmo zajedno ovog četvrtka u Kinu SC

objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci

Nakon petodnevne rezidencije u rujnu i trotjedne rezidencije u listopadu u SC-u, dream tim Communitasa II (Loup Abramovici, Anja Bornšek, Tomislav Feller, Jasmina… više »

PREMIJERA

5žena.com na sceni Vidra

objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci

Nakon premijere u Bilbau i Madridu 2002. godine, kada je ovu predstavu u samo dva tjedna pogledalo preko pedeset tisuća gledatelja, 5žena.com je postala apsolutni hit koji se izvodio u mnogim… više »

PREDSTAVE

Dobitnik Borivoja Radakovića i Georgija Para u KNAP-u

objavljeno prije 4 godine

Novi dramski tekst Borivoja Radakovića, završni je dio trilogije o ljudima iz svakodnevice, o takozvanom "golom puku" koji u tranzicijskom vremenu koje kao da vječno traje… više »

TEATAR G

Predstava Ništa ozbiljno u Kinu Forum

objavljeno prije 4 godine

Devet kratkih duhovitih scenskih minijatura svojim humorom, glumačkom koncentracijom i duhovitim kreacijama stvaraju vrlo povezanu predstavu kroz koju se provlači tematika… više »

TEATAR

Gostovanje nizozemskog kazališta za djecu DE STILTE u Trešnji

objavljeno prije 4 godine

Povodom tjedna djeteta, koji se ove godine obilježava od 6. do 12. listopada, u Zagrebu će u Gradskom kazalištu 'Trešnja' 9. i 10. listopada gostovati nizozemski plesni teatar… više »

OTVARANJE SEZONE

Čuj, Hamlete, čuj premijerno u Teatru&TD

objavljeno prije 4 godine

Argentinska redateljica sa zagrebačkom adresom, Renata Carola Gatica u listopadu na daske &TD-a postavlja predstavu Čuj, Hamlete, čuj, čiju dramaturgiju potpisuje,… više »

PREMIJERA

Kerempuh otvara sezonu premijerom Jazavca u Kerempuhu

objavljeno prije 4 godine

Mlađe generacije Jazavca nikada nisu upoznale. Starije su ga, sukladno službenim kulturnim politikama, temeljito zaboravile. Što se događa kad se ovaj nezvani gost vrati u… više »

NAGRADE

Tko će biti ovogodišnji dobitnici Teatar.hr Nagrada Publike

objavljeno prije 4 godine

Što se domaćoj kazališnoj publici najviše, a što najmanje svidjelo u protekloj kazališnoj sezoni? Koji su to skandali i koje osobe obilježile domaći… više »

ČESTITAMO

Montažstroj osvojio specijalnu nagradu na BITEF-u

objavljeno prije 4 godine

Nova kazališna produkcija Montažstroja "A gdje je revolucija, stoko?" 20. rujna 2014. godine u Domu omladine u Beogradu dobila je čast otvaranja 48. izdanja festivala Bitef.… više »

MONTAŽSTROJ

A gdje je revolucija, stoko? otvara BITEF

objavljeno prije 4 godine

Nova kazališna premijera Montažstroja A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? redatelja Boruta Šeparovića otvorit će 48. izdanje Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala… više »

GANZ

De facto otvara Ganz novi festival

objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec

Zagrebačka produkcija predstave Gradnja Isabelle Schad i Saše Božića, čija je berlinska verzija svoju premijeru doživjela u veljači ove godine u Uferstudios u Berlinu, premijerno će se… više »

AMADEO

Program Scene Amadeo za rujan 2014.

objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec

Nastupom japanske plesne skupine MuDA iz Kyota, koja na svojoj prvoj europskoj turneji predstavlja senzacionalni vanžanrovski performans koristeći razne oblike umjetnosti, poput plesa,… više »

DLJI

Dundo Maroje premijerno na Držićevoj poljani 9. kolovoza

objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca

Druga dramska premijera 65. Igara, Držićev Dundo Maroje u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, bit će izvedena u subotu, 9. kolovoza u 21:30 sati… više »

DLJI

Ekvinocijo Ive Vojnovića na Igrama

objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca

Legendarni „Ekvinocijo" Iva Vojnovića u režiji Joška Juvančića bit će izveden u sklopu dramskog programa 65. Igara 1., 2. i 3. kolovoza na otoku Lokrumu s početkom u 21:30 sati,… više »

skrolaj na vrh