« Kazalište
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
35. put

Najavljeni Dani satire u Kerempuhu

Ravnatelj Kerempuha Duško Ljuština i izbornik Hrvoje Ivanković najavili festival

Duško Ljuština i Hrvoje Ivanković predstavljaju program
Duško Ljuština i Hrvoje Ivanković predstavljaju program (Metro)
Više o

Duško Ljuština

,

Dani satire

,

Fadil Hadžić

,

Kazalište Kerempuh

Manifestacija koja okuplja najbolja komediografska i satirička djela hrvatske i inozemne kazališne produkcije - Dani satire Satiričkog kazališta "Kerempuh", održat će se od 3. do 19. lipnja, te predstaviti 16 kazališta koja će izvesti 13 predstava.

Ovogodišnji 35. Dani satire posvećeni su Fadilu Hadžiću (1922.-2011.), tvorcu kazališta Kerempuh i Dana satire, kazao je na konferenciji za novinare ravnatelj kazališta Kerempuh Duško Ljuština dodajući da će Hadžićevi "Prevaranti", posljednja predstava koju je postavio, i otvoriti manifestaciju, prenosi Hina.

Izbornik festivala Hrvoje Ivanković podsjetio je kako je na festival prijavljeno 30 predstava, izrazivši žaljenje i zabrinutost što nije bilo predstava mediteranskog humornog miljea, iako je bar šest kazališta s tog područja. Ovogodišnji Dani satire nude predstave različitog humornog karaktera, od komercijalno zabavljačkog do predstava jačeg autorskog pečata, koje se dotiču problema i devijacija u društvu. Dani satire obilježeni su raznolikošću stilova, poetika i tematskih preokupacija, kazao je Ivanković.

Kerempuh izvodi tri svoje predstave - "Čudo u Poskokovoj Dragi", "Spektakluk" te "Prevaranti". Tijekom dana festivala bit će izveden i "Revizor" (Festivalski dramski ansambl 61. Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji sa ZKM-om), "Cirkus destetika" (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka), "Tartuffe" (kazalište Gavella), "Amateri" (KNAP) i "Kiklop" (Scene Gorica/Teatar &TD/Mini teatar iz Ljubljane).

Publika će vidjeti gostovanja Slovenskog narodnog gledališča Drama Ljubljana/Mala drama s predstavom "Kada sam bio mrtav", Beogradskog dramskog pozorišta s predstavom "Harold i Maude", Ateljea 212 koji će izvesti "Oca na službenom putu", Narodnog pozorišta Sarajevo s "Hamletom u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna" te predstavu Ludens Teatra Koprivnica, Kazališta Virovitica i Hrvatskog narodnog kazališta Pečuh "39 stepenica".

Predstave će ocjenjivati žiri u kojemu su Helena Buljan (glumica i profesorica na Akademije dramske umjetnosti), Saša Broz (redateljica) i Bojana Radović (urednica Kulture "Večernjeg lista") i na završnoj večeri, 19. lipnja, dodijeliti najboljima nagrade "Zlatni smijeh".

Osim u "Kerempuhu", predstave će se izvoditi i u Zagrebačkom kazalištu mladih te u Gradskom dramskom kazalištu "Gavella".

31.05.2011. 15:27:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh