Kazalište
PREDSTAVE

Premijera predstave Ivora Martinića u KunstTeatru

objavljeno prije 1 godinu

U nedjelju, 10. studenog, u trešnjevačkom KunstTeatru (Dubovačka 1/Okićka 11) održat će se premijera nove predstave nastale prema tekstu Ivora… više »

NAGRADE

Dodijeljene nagrade VIII. Bobijevih dana smijeha

objavljeno prije 1 godinu

Najboljom predstavom festivala VIII. Bobijevi dani smijeha proglašena je u srijedu humorna drama "Ja od jutra nisam stao" zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, nagrade za… više »

NAJAVE

Raskošna bajka Orašar u koreografiji baletnog velikana Vladimira Malakhova

objavljeno prije 1 godinu

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu (HNK) održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno novo viđenje najizvođenijeg baleta na svijetu Orašara P. I. Čajkovskog.… više »

Premijera predstave "Šetači pasa"

objavljeno prije 1 godinu

Kazališna družina Tragači u Centru za kulturu Trešnjevka priprema svoju novu predstavu Šetači pasa, prema tekstu i u režiji Jelene… više »

PREDSTAVE

Premijerno izvedena dječja predstava Polygon

objavljeno prije 1 godinu

Na poligonu se obično uče nove vještine, dio je tjelesne kulture, a ponekad  može poslužiti i za izvođenje plesne predstave. Tako je sinoć poligon, kao element tjelesnog odgoja u… više »

NAJAVE

Zagrebački plesni ansambl silovitom izvedbom Gore predstavlja nove članice

objavljeno prije 1 godinu

Zagrebački plesni ansambl ekspresivnom izvedbom Gore, nagrađivanog mađarskog koreografa i plesača Ferenca Fehéra, u Zagrebačkom kazalištu mladih 28. i 29. listopada predstavit… više »

PREDSTAVE

Hedda Gabler Kazališta Hotel Bulić premijerno u Tvornici

objavljeno prije 1 godinu

Novi je projekt Kazališta Hotel Bulić predstava Hedda Gabler u režiji Senke Bulić. Premijera će se održati 5.11. u 20 sati u Tvornici kulture, Šubićeva 2 u Zagrebu. U svijetu… više »

DOĐITE

Musical Theatre Workshop Tihane Stmečki

objavljeno prije 1 godinu

Centar za kulturu Trešnjevka nastoji povezati obrazovanje i kulturu putem izvanučioničkih sadržaja te u studenom donosi jednodnevnu radionicu glazbenog kazališta pod vodstvom… više »

PREMIJERE

Glembajevi u KIC-u 25. listopada

objavljeno prije 1 godinu

Kanonski dramski tekst najvećeg hrvatskog pisca 20. stoljeća Miroslava Krleže, psihološka drama 'Gospoda Glembajevi', čija trajna aktualnost i dalje zapanjuje, a u produkciji Eurokaza… više »

NAJAVE

Sotteraneo donosi predstavu i radionice u Teatar &TD

objavljeno prije 1 godinu

Europski projekt apap- Performing Europe 2020, u Teatar &TD donosi provokativni projekt talijanskog kazališnog kolektiva Sotterraneo, višestruko nagrađivanu… više »

PREDSTAVE

Ludi novi kabaret u Ludoj kući

objavljeno prije 1 godinu

U srijedu, 23.10. s početkom u 20 sati na rasporedu kazališta Luda kuća je prva kazališna premijera u novoj sezoni. Radi se o cabaretu Joj Hrvati!, autora Ivana Đuričića. Petero… više »

NAJAVE

Improvizije Ane Paška u Maloj sceni

objavljeno prije 1 godinu

Ane Paška umjetničkim, Ana-Marija Fabijanić civilnim imenom, izvođačica, glazbenica, dramaturginja, ilustratorica, jednom riječi umjetnica rodom s Paga, kojeg od milja naziva svojom… više »

PREDSTAVE

Premijera predstave o najvažnijoj ljudskoj sposobnosti

objavljeno prije 1 godinu

Mašta je najvažnija sposobnost ljudskog roda i upravo zahvaljujući njoj sposobni smo stvarati i inovirati. No, ne razvijamo li je kod djece od najranije dobi, njihova budućnost postaje… više »

FESTIVALI

Dolaze 34. Gavelline večeri

objavljeno prije 1 godinu

Festival 34. Gavelline večeri donosi od 11. do 23. listopada jedanaest predstava iz Hrvatske i regije, različitih poetika i žanrova, kojima je zajednička radost igre i fokus na glumcu kao… više »

PREDSTAVE

Malograđani otvorili novu sezonu Gavelle

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Predstava "Malograđani", premijerno postavljena u petak u zagrebačkom Gradskom kazalištu Gavelli, suvremeno je čitanje drame ruskog književnika Maksima Gorkog koje u redateljskoj… više »

skrolaj na vrh