Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 22. travnja

objavljeno prije 25 dana

Portugalski moreplovac Pedro Álvares Cabral 1500. godine postao je prvi Europljanin koji je stigao do obala Brazila, te se smatra otkrivačem tog dijela južnoameričkog teritorija.… više »

STVARNO?

Transformacija Velikog koraljnog grebena

objavljeno prije 25 dana i 16 sati

U tijeku je peto veliko izbjeljivanje Velikog koraljnog grebena u Australiji. Trenutno doživljava najgori događaj masovnog izbjeljivanja dosad, a za to je krivo zagrijavanje oceana uzrokovano… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. travnja

objavljeno prije 26 dana

Prema antičkoj legendi, Romul, sin Reje Silvije i boga Marsa, 753. godine pr.K. osnovao je grad Rim. Prema legendi, svrgnuvši s prijestolja brata Numitora, Amulije je postao kralj… više »

SAVJETI

Važan legalan rad udruga koje pomažu životinjama

objavljeno prije 26 dana i 16 sati

Udruga Prijatelji životinja objavila je da je posljednjih dana dobila više upita vezano za legalnost rada Udruge S-Pas. Članovi FB-grupe „Osvrt na udrugu S-PAS by Gloria Malin",… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. travnja

objavljeno prije 27 dana

1775. godine započela je opsada grada Bostona, početna faza Američkog rata za nezavisnost. Milicije New Englanda tom su prilikom u gradu okružile i zadržale britansku vojsku punih 11 mjeseci… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. travnja

objavljeno prije 28 dana

U Zagrebu je 19. travnja 1273. održan prvi poznati sabor, sa sačuvanim zapisnikom i zaključcima. Tada je utvrđen i naziv sabora: Opći sabor čitave kraljevine Slavonije (Congregatio Regni… više »

DAN PLANETA ZEMlJE

Zrak u Hrvatskoj 84% čišći?

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

Pokušajte zamisliti dan bez svog automobila: odlazak na posao, kupovina, svakodnevne obaveze, sve uz korištenje isključivo javnog prijevoza. Zvuči komplicirano? A sada,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. travnja

objavljeno prije 29 dana

Na današnji dan 1506. godine položen je kamen temeljac za izgradnju bazilike Sv. Petra u Vatikanu. Prema predaji, na tom se mjestu nalazi grob Sv. Petra, jednog od dvanaest Isusovih… više »

DAN PLANETA ZEMLJE

Program povodom Dana planeta Zemlje

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Vijeće Gradske četvrti Trešnjevka - jug u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka i Zelenim klikom! Zagreb provest će nekoliko aktivnosti… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. travnja

objavljeno prije 1 mjesec

Geoffrey Chaucer 1397. godine po prvi je put na dvoru engleskog kralja Richarda II. ispričao priče iz Canterburya. Pjesnik, filozof, dvorjanik i diplomat, Chaucer je najpoznatiji upravo po… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Masada, Hebrejska riječ za tvrđavu, strateška utvrda u današnjem istočnom Izraelu koja dominira ravnicom kraj Mrtvog mora, 73. godine pala je u rimske ruke nakon nekoliko… više »

NARAVNO!!

Glas strankama koje su za zaštitu životinja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Uoči parlamentarnih izbora 17. 4. 2024., udruga Prijatelji životinja obratila se strankama koje sudjeluju u izbornoj utrci apelom da u svojem djelovanju stave naglasak na zaštitu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

U bitci kod Formignya Francuzi su pod vodstvom Karla VII. 1450. godine nanijeli težak poraz Englezima u jednoj od poslijednjih velikih bitaka Stogodišnjeg rata. Francuzi su s oko 4.500… više »

UPS

Iran dronovima i raketama napao Izrael

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Nešto nakon 22 sata u subotu navečer, pojavile su se prve vijesti o polijetanju „preko 100 dronova" iz baza Iranske revolucionarne garde su smjeru Izraela. U isto vrijeme je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Konfederaciji sklon glumac John Wilkes Booth, koji je ujedno bio i špijun, 1865. godine, neposredno nakon završetka Američkog građanskog rata, u kazalištu Ford… više »

skrolaj na vrh