Svijet nema prethodne stranice
UPS!

I temperature u zatvorenom mogu biti fatalne

objavljeno prije 6 sati i 1 minutu

Mnogim ljudima, naročito onima koji nemaju klima uređaje, temperature u zatvorenim prostorima također mogu biti opasne, rekla je Leah Schinasi, profesorica medicine rada i… više »

STVARNO?

Materijali budućnosti koji rade sjajne stvari

objavljeno prije 9 sati i 2 minute

Staklo je jedan od onih materijala koji se na prvi pogled mogu činiti sasvim običnim materijalom. Međutim, staklo ima dugu povijest i važnu ulogu u našim životima kao jedan od… više »

UPS!

Reakcija na bijeg dva bika iz klaonice

objavljeno prije 14 sati i 2 minute

Dva bika odbjegla iz klaonice kod Splita pričaju priču o borbi za slobodu i o volji za životom bez iskorištavanja i klanja. Žele da netko primijeti vrlo nepravedan rat u kojemu njihova… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. lipnja

objavljeno prije 22 sata

Tijekom Prvog škotskog rata za nezavisnost 1314. godine započela je bitka kod Bannockburna koja je trajala dva dana. Do bitke je došlo kad su Englezi predvođeni kraljem Edwardom… više »

EH, DA...

Ozon može spasiti!

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Atmosferske razine hidroklorofluorougljika (HCFC), štetnih plinova odgovornih za rupe u ozonskom omotaču, dosegle su vrhunac 2021. godine - pet godina prije projekcija i od tada se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. lipnja

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Bitka kod Siska odigrala se 22. lipnja 1593. oko sisačke renesansne utvrde, danas poznate pod nazivom Stari grad, što ga je, na ušću Kupe u Savu, 1544. počeo graditi Zagrebački… više »

NAPOKON

EU uredba o obnovi prirode

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

Uredba o obnovi prirode ključni je zakon u okviru Zelenog plana. Njime se predviđa obnova najmanje 20 posto kopnenih i morskih područja koja su u lošem stanju do 2030. i svih… više »

COOL

Reciklirana skulptura Razigrani grm

objavljeno prije 2 dana i 14 sati

Izradom skulpture „Razigrani grm" renomiranog hrvatskog umjetnika Antona Vrlića, zaposlenici tvrtke Pernod Ricard Croatia u zagrebačkom Botaničkom vrtu PMF-a, obilježili su još… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. lipnja

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Na današnji je dan davne 1633. godine legendarni Galileo Galilei bio prisiljen od strane Inkvizicije da prokle, prezre i da se odrekne svojih kopernikansko heliocentričnih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. lipnja

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Na današnji dan 1819. godine u englesku luku Liverpool uplovio je SS Savannah, prvi parobrod koji je preplovio Atlantski ocean. Brod je krenuo iz istoimene američke luke u saveznoj… više »

EH, DA...

Još nema dogovora o raspodjeli vodećih pozicija u EU-u

objavljeno prije 4 dana i 11 sati

 "Imali smo dobru raspravu, koja je išla u pravom smjeru, ali večeras nemamo dogovor", izjavio je Michel po završetku neformalne radne večere.  Očekuje se da će se… više »

STVARNO?

SAD kasni za Kinom 15 godina

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

Kina ima 27 nuklearnih reaktora u izgradnji s prosječnim rokovima izgradnje od oko sedam godina, daleko brže od drugih zemalja, navodi se u istraživanju neovisnog istraživačkog instituta… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. lipnja

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Nadvojvoda Ferdinand Maximilian Joseph von Österreich, član austrijske Habsburško-Lotarinške vladarske obitelji i meksički car, strijeljan je u Meksiku 1867. godine.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. lipnja

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

Francuska vojska je 1429. nanijela je težak poraz Englezima u bitci kod Pataya. Bitka je bila kulminacija kampanje čišćenja doline rijeke Loire od engleske prisutnosti. Iako se pobjeda… više »

DOBRO

Sud EU-a donio dalekosežnu presudu za tražiteljice azila

objavljeno prije 6 dana i 11 sati

Sud je donio presudu u predmetu koji se odnosi na slučaju dviju Iračanki, koje od 2015. godine žive u Nizozemskoj, kamo su došle s roditeljima, kada su imale 10 i 12 godina. Ova bi… više »

skrolaj na vrh