« Ekosfera
objavljeno prije 4 dana i 23 sata
UPS!

Reakcija na bijeg dva bika iz klaonice

Prijatelji životinja zajedno s mnogim građanima navijaju za dva odbjegla bika

Za sada je bijeg uspješan
Za sada je bijeg uspješan (Prijatelji životinja)
Više o

bijeg

,

bikovi

,

Klaonica

Dva bika odbjegla iz klaonice kod Splita pričaju priču o borbi za slobodu i o volji za životom bez iskorištavanja i klanja. Žele da netko primijeti vrlo nepravedan rat u kojemu njihova braća i sestre stradavaju svakodnevno. Gotovo 200 tisuća bikova, krava, junadi i telića ili, bolje rečeno, muških, ženskih, mladih i djece ljudi ubijaju na frontu zvanom hrvatske klaonice.

Prijatelji životinja nazvali su ih Mirko i Slavko jer vjeruju da, unatoč teškim žrtvama i gotovo nikakvoj šansi za preživljavanjem, uvijek postoji nada za pravdu i slobodu. Vjeruju da će se jednom ovaj krvavi rat završiti, a klaonice postati dio prošlosti, koje ćemo se prisjećati s gnušanjem.

Iz udruge Prijatelji životinja navijaju za bar malo slobode za dva heroja. Pišu da Mirko i Slavko poručuju da nitko ne mora ginuti, da je mir u rukama ljudi, da njihova pogibelj nije potrebna niti zaslužena, kao što i pogoni za likvidaciju njihovih bližnjih i daljnjih rođaka trebaju nestati kako bi svi doživjeli stvarni mir. Svijet bez stotina tisuća ubijenih nevinih bića itekako može postojati i trebamo vjerovati u njega. Mirko i Slavko daju nadu da će se taj dan dogoditi, da sloboda životinja dolazi.

„Bijeg bikova jasan je pokazatelj njihove jake želje za životom, koju s nama dijele životinje suočene s brutalnom smrću u klaonicama. Znamo da ne žele umrijeti, znamo da su se radije otisnuli u nepoznato, iako im je vjerojatna sudbina ionako smrt od žeđi, vrućine, udarca automobila ili povratka u klaonicu. Ne možemo se pretvarati da ne znamo koliko se boje, da ne znamo za užas u njihovim očima, krikove i stravičnu spoznaju one koja čeka u redu za klanje da je ona prije nje umrla u agoniji i muci", ističu Prijatelji životinja.

Više informacija kako pomoći bikovima, kravama, junadi, telićima i drugim životinjama koje žele živjeti jednako kao i mi, i bježe od klaonice jednako kao što bismo i mi pobjegli, mogu se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr. Na www.veganopolis.net svatko se može prijaviti na popularni Vege izazov i saznati kako može jednostavno spasiti velik broj životinja. 

23.06.2024. 08:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh