« Knjiga
objavljeno prije 4 dana i 13 sati
OSVRT

Ian Kershaw: Osobnost i moć

U knjizi se Kershaw bavi s dvanaest osoba od iznimnog značenja za Europu u dvadesetom stoljeću

Osobnost i moć
Osobnost i moć (Arhiva)
Više o

knjiga

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Ian Kershaw

Zagrebačka Fraktura objavila je vrlo zanimljivu knjigu britanskog povjesničara i pisca Iana Kershawa Osobnost i moć / Graditelji i razaratelji moderne Europe, na 474 stranice, u prijevodu s engleskog Vuka Perišića.

U knjizi se Kershaw bavi s dvanaest osoba od iznimnog značenja za Europu u dvadesetom stoljeću. Riječ je o Lenjinu, Musoliniju, Hitleru, Staljinu, Churchillu, de Gaulleu, Adenaueru, Francu, Titu, Thatcher, Gorbačovu i Kohlu, osobama koje su ostavljale dubok i često neizbrisiv trag u svojoj državi, u svojem neposrednom okruženju.

No, naravno, svi ovi političari, vojskovođe, djelovali su iznimno jednako snažnu i na svjetsku povijest, često dajući ton gibanjima i razvoju.

Svi su oni na sebi svojstven način obilježili svoje vrijeme ali su svojim djelovanjem izrazito djelovali i na buduća zbivanja.

Studija o dvanaest važnih političkih figura europskog dvadesetog stoljeća napisana je sugestivno i privlačno za čitatelja, omogućujući mu uvid u jedno razdoblje ljudske povijesti, koje još nije završeno, upoznajući ga s raznovrsnim aspektima kako prošlosti, tako i sadašnjosti ali i budućnosti.

23.06.2024. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh