« Ekosfera
objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan
COOL

Reciklirana skulptura Razigrani grm

Skulptura postavljena u Botaničkom vrtu u Zagrebu izrađena je od iskorištenih i recikliranih staklenih boca koje su prikupili zaposlenici tvrtke Pernod Ricard Croatia

Razigrani grm
Razigrani grm (Antonia Mamić)
Više o

skulptura

,

Razigrani grm

Izradom skulpture „Razigrani grm" renomiranog hrvatskog umjetnika Antona Vrlića, zaposlenici tvrtke Pernod Ricard Croatia u zagrebačkom Botaničkom vrtu PMF-a, obilježili su još jedan Dan društvene odgovornosti - Responsib'All Day posvećen kružnoj ekonomiji.

Skulptura postavljena u Botaničkom vrtu u Zagrebu izrađena je od iskorištenih i recikliranih staklenih boca koje su prikupili zaposlenici tvrtke Pernod Ricard Croatia, a projekt je dio globalne inicijative Grupe Pernod Ricard, koja ove godine po 12. put obilježava Responsib'All Day; odnosno dan tijekom kojeg više od 20.000 zaposlenika širom svijeta prestaje s radom i daje svoj aktivan doprinos poslovnoj strategiji Održivosti i odgovornosti Grupe pod nazivom , Good Times from a Good Place.

Ove su se godine zaposlenici Grupe Pernod Ricard usredotočili na poticanje cirkularnosti u vlastitom vrijednosnom lancu Grupe i lokalnim zajednicama, kroz veliki izbor aktivnosti prilagođenih svakom lokalnom kontekstu, s očuvanjem prirodnih resursa i smanjenjem otpada kao ključnim strateškim fokusima Grupe.

Kroz edukativno predavanje profesora Antona Vrlića, zaposlenici tvrtke Pernod Ricard Croatia d.o.o. imali su priliku naučiti o staklu, kao materijalu koji se u potpunosti može reciklirati i ponovno koristiti, što je profesora Vrlića i potaknulo na odabir ovog medija za svoje stvaranje, a suradnja se prirodno nastavila s obzirom na to da je staklo glavni materijal u proizvodnji ambalaže Grupe Pernod Ricard.

Budući da poslovna strategija Održivosti i odgovornosti Grupe Pernod Ricard obuhvaća i područje djelovanja Njegovanje zemljišta, voditeljica projekata Održivosti i odgovornosti Maja Višnić, ovaj poseban dan za zaposlenike odlučila je organizirati u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu, kako bi zaposlenike još jednom podsjetila i na važnost očuvanja i brige za okoliš.

Ova suradnja važna je za podizanje svijesti o kružnoj ekonomiji. Udružujući snage, možemo educirati sebe o održivim praksama i važnosti ponovne upotrebe resursa. Budući da svi sastojci koje koristimo u proizvodnji dolaze iz prirode, ne samo da je društveno odgovorna, već je i ključna naša briga za okoliš, što je i razlog zašto su očuvanje prirodnih resursa i smanjenje otpada ključna strateška usmjerenja Grupe. Kroz zajedničko znanje i inovativna rješenja, želimo smanjiti otpad i poboljšati ekološku odgovornost", izjavila je Maja Višnić voditeljica projekata Društvene odgovornosti tvrtke Pernod Ricard Croatia.

Prepoznavši važnost očuvanja prirodnih resursa, tvrtka Pernod Ricard Croatia d.o.o. podržala je rad Botaničkog vrta PMF-a, prigodnom donacijom, a za uzvrat je na pet godina posvojila odabranu biljku i klupu.

Nakon edukativne šetnje Botaničkim vrtom i predavanja profesora Vrlića, zaposlenici tvrtke Pernod Ricard Croatia započeli su s dovršavanjem skulpture Razigrani grm.

Svaki dan svjedočim predanosti, kreativnosti i želji za izazovima naših timova dok osmišljavaju i primjenjuju nove načine za proizvodnju, pakiranje i transport proizvoda. Dan Društvene odgovornosti "Responsib'All Day "posvećen je smanjenju resursa koje koristimo i otpada koji stvaramo u svakom koraku našeg lanca vrijednosti. Važno je vidjeti kako se naši zaposlenici ponovno uključuju zajedno s dobrotvornim i cirkularnim organizacijama kako bismo promicali ekološki način razmišljanja ne samo u našem lancu vrijednosti, nego i u lokalnim zajednicama." Izjavila je Ana Pavlinec, direktorica tvrtke Pernod Ricard Croatia.

Otkrijte sve aktivnosti Pernod Ricarda diljem svijeta na našoj interaktivnoj karti#mce_temp_url#:


21.06.2024. 08:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh