Kultura
OSVRT

Likovi commedia dell arte u opusu Duška Šibla

objavljeno prije 4 dana i 12 sati

Pored svojih vrlo prepoznatljivih motiva figura u pokretu i osebujnih arkadijskih krajobraza, u akrilu i ulju na platnu, istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar… više »

KNJIGE

Robert Graves: Kralj Isus

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

U nakladi zagrebačkog Sandorfa, prije više godina objavljena su izabrana djela čuvenog engleskog književnika Roberta Gravesa, među kojima i Kralj Isus, ( svojedobno proglašen… više »

NAJAVE

Kraj programa predgrupa Avril Lavigne!

objavljeno prije 4 dana i 19 sati

Kraljica pop-punk žanra - Avril Lavigne prvi put će nastupiti u Hrvatskoj 17. lipnja i to u pulskoj Areni, u sklopu velike svjetske turneje ""The Greatest Hits Tour"! Nakon obilaska Sjeverne… više »

NAGRADE

Pobjednici Animafesta 2024.

objavljeno prije 4 dana i 20 sati

Žiri Velikog natjecanja kratkometražnog filma u sastavu Sofiia Melnyk, Naomi Van Niekerk, Marta Pajek, Malte Stein i Vjeran Šalamon odlučio je Grand Prix dodijeliti… više »

OSVRT

Angela Y. Davis u Lisinskom

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Skoro 1500 ljudi slušalo je sinoć u Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski ikonu američke ljevice, Angelu Y. Davis, najpoznatiju edukatoricu Crne povijesti, autoricu i… više »

NAJAVE

Evergrey se nakon pet godina vraćaju u Zagreb

objavljeno prije 6 dana i 20 sati

Nakon malo više od pet godina legende progressive metal scene Evergrey vraćaju se u Zagreb, točnije u Močvaru još jednom oduševiti domaću publiku, baš kao… više »

KAZALIŠTE

Praizvedba predstave "Baska" u KNAP-u

objavljeno prije 6 dana i 21 sat

Baska je predstava za djecu i odrasle (od 7 do 107 godina) bazirana na komediji karaktera, slapsticku i komediji situacije, a praizvedba će se održati u srijedu, 12. lipnja u… više »

FILMOVI

Ciklus Brazilski Cinema Novo: Nelson Pereira dos Santos

objavljeno prije 6 dana i 21 sat

Program Brazilski Cinema Novo: Nelson Pereira dos Santos realiziran je u suradnji s Veleposlanstvom Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj. Kino Forum donosi, premijerno u domaćim… više »

NAJAVE

UADA krajem srpnja u Močvari

objavljeno prije 7 dana i 13 sati

Vrlo u glazbenom smislu ekstreman kraj srpnja u režiji Hangtimea otvorit će nezgodni blackeri UADA koji se u Zagreb vraćaju nakon pet godina, a nakon njih slijede Cradle of Filth (Tvornica… više »

OSVRT

Izuzetni skulpturalni opus Vlade Tuđe

objavljeno prije 7 dana i 18 sati

Zanimljive su i izazovne skulpture istaknutog suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara i skulptora Vlade Tuđe, autora respektabilnog opusa ulja i akrila na velikim formatima platna i… više »

COOL

Mudhoney u rujnu stižu u Tvornici kulture!

objavljeno prije 7 dana i 20 sati

Nakon gotovo šest godina legendarni Mudhoney vraća se četvrti put u Zagreb! Prošli put su rasprodali Močvaru, a ovom prigodom 15. rujna dolaze u Tvornicu kulture na krilima svog… više »

OSVRT

Izvanredni ciklus Ivane Jovanović Trostmann

objavljeno prije 7 dana i 20 sati

Istaknuta suvremena hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica iz Dubrovnika, autorica kompleksnog opusa, Ivana Jovanović Trostmann, u novom je ciklusu ulja i akrila na platnu spojila… više »

IZLOŽBE

Izložba Snoviti grad u dubrovačkoj palači Sponza

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

U Palači Sponza otvorena je izložba 'Snoviti grad' posvećena 20. obljetnici uručenja povelje počasnog građanina Dubrovnika sv. Ivanu Pavlu II. Inače, sveti Ivan Pavao II. je spomenuto… više »

NAJAVE

Poznata je satnica 5. Supervala u Vintage Industrial Baru 7. i 8. lipnja

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

Ovaj vikend, 7. i 8. lipnja u Vintage Industrial Baru održat će se 5. izdanje Superval festivala, na kojem će ove godine zasvirati 34 izvođača iz cijele Hrvatske. Pa da krenemo redom:10KRE,… više »

COOL

INmusic festival postaje dio inovativnog školskog programa!

objavljeno prije 8 dana i 14 sati

Škola i zajednica (ŠiZ) inovativni je program građanskog odgoja i obrazovanja koji učenicima srednjih škola nudi jedinstveno iskustvo učenja kroz aktivno… više »

skrolaj na vrh