Biznis
STVARNO?

Google i nehatom u službi Putina

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Novinari neovisnih medija Bjelorusije koji su redom morali napustiti svoju domovinu zbog progona su se požalili i Europskoj komisiji zbog logike internetskih tražilica kao… više »

DOBRO...

HealthComm Forum ovog lipnja u Zagrebu

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Rezultati istraživanja Nulti kvadrant provedenog krajem 2023. godine ukazuju na nastavak trenda pada povjerenja građana u zdravstveni sektor u Hrvatskoj. Naime, stopa povjerenja u javne… više »

EHHH...

Umjetna inteligencija - prokletstvo ili šansa?

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Pješačka zona u Davosu obiluje natpisima koji veličaju dostignuća umjetne inteligencije (AI). Oni su postavljeni na većini zgrada, a postoji čak i cijeli paviljon posvećen ovoj… više »

COOL

D-Marin na sajmu boot Düsseldorf 2024

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

D-Marin, mreža vrhunskih marina, na nadolazećem nautičkom sajmu boot Düsseldorf pokazuje svoju predanost obogaćivanju korisničkog iskustva. Posjetitelji sajma mogu dobiti uvid u… više »

STVARNO?

Samo su Bugari nesretniji od Nijemaca

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Uprkos pandemiji, krizama i ratovima, većina Europljana je i dalje veoma zadovoljna, glasi rezultat posljednje ankete provedene u Europskoj uniji, koji je sada objavio europski zavod za… više »

DAVOS

Puno više od sastanka svjetske elite

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Planine u Davosu blješte pokrivene snijegom. Termometar pokazuje minus pet stupnjeva. Gerald Abila je tek prije nekoliko sati stigao u Švicarsku. U svom koferu ima tri… više »

UPS!

Katar obustavlja tranzit kroz Crveno more

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Najmanje četiri tankera s katarskim LNG-om zadržana su tijekom vikenda nakon što su američke i britanske snage izvele zračne i pomorske napade u Jemenu, uz obrazloženje da žele… više »

DAVOS

Davos u znaku ratova i trgovine

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Sastanak Svjetskog gospodarskog foruma (WEF) u švicarskim Alpama održat će se "u najsloženijem geopolitičkom i gospodarskom kontekstu u nekoliko desetljeća", priznao je ovog tjedna… više »

UPS!

Nova kazna za Google?

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Neovisni odvjetnici su posebnost Suda EU-a, čije mišljenje Sud može, ali ne mora prihvatiti. Njihova je zadaća predložiti Sudu u punoj neovisnosti pravno rješenje u predmetu za… više »

FINTECH

Budućnost financija i tehnologije

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Prva Money Motion konferencija prošle godine, rasprodana tjedan prije svog početka, okupila je više od 1300 posjetitelja iz 12 zemalja diljem svijeta. Velika međunarodna imena… više »

STVARNO?

Kako Trump može opet postati predsjednik?

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Broj infekcija koronavirusom raste, Taylor Swift je objavila najprodavaniji album godine, izgleda da nam predstoji sučeljavanje Joea Bidena i Donalda Trumpa. Zvuči kao da je 2020. godina.… više »

PROVUKLI SE

Djelomični šengen za Rumunjsku i Bugarsku

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Rumunjska i Bugarska postigle su dogovor s Austrijom oko ulaska u eurospki schengenski prostor slobodnog kretanja morem i zrakom do ožujka 2024. godine, javila je rumunjska… više »

EURO

Euro slavi 25. rođendan

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Euro je stupio na snagu prije 25 godina, 1. siječnja 1999., a danas je valuta u dvadeset država s 350 milijuna stanovnika, od kojih je posljednja članica postala Hrvatska početkom godine na… više »

NARAVNO

Posao ne prestaje ni na blagdan

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Ove godine je sreća za zaposlene, prije svega u maloprodaji i gastronomiji bila što je barem Badnjak pao u nedjelju tako da je za „samo" oko deset posto zaposlenih i to bio… više »

EH, DA...

Predbožićna borba za mušterije

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Njemački lanci supermarketa cijele su godine u bespoštednoj borbi za potrošača. Rat cijena je posebice u posljednje vrijeme visoke inflacije urodio često apsurdnim… više »

skrolaj na vrh