Biznis
ŠIRENJE

Studenac se širi kontinentom

objavljeno prije 7 mjeseci i 25 dana

Hrvatski maloprodajni lanac Studenac preuzeo je ovaj mjesec Špar Trgovinu, hrvatski maloprodajni lanac robe široke potrošnje sa 40 prodavaonica na području… više »

ANALIZA

Ukrajinske žitarice, hrvatske luke i glad u svijetu

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

Vijest je dospjela čak i do najvažnijih njemačkih informativnih online portala. Tako je tagesschau.de već u ponedjeljak navečer (31.7.) pri samom vrhu svoje internetske stranice objavio… više »

UPS!

Hrvatska u Bermudskom ekonomskom trokutu

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

„Moje prognoze o padu standarda hrvatskih građana za 30 do 50 posto bile bi ispravne uz uvjet koji mi ekonomisti zovemo 'da se ostalo nije mijenjalo'. One bi se bile i ostvarile da EU,… više »

EH, DA...

Nepoznato novo stanovništvo Hrvatske

objavljeno prije 8 mjeseci

Demografska slika Hrvatske sve je turobnija, potvrdili su najnoviji izvještaji o kretanju broja stanovnika. Prošle godine nijedna hrvatska županija nije imala više… više »

DOĐITE

B2Run je place to be

objavljeno prije 8 mjeseci

Fantastična stvar kod trčanja je da svatko podržava svakoga. Kultura trčanja nije „zero-sum game", što bi značilo da ako jedan ima više, netko drugi će imati manje. Svatko… više »

TRŽIŠTE

Nedostaju mali, povoljni automobili

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

ADAC kritizira proizvođače automobila da gotovo uopće ne plasiraju manje modele na tržište. Većina tih modela uz tek nešto dodatne oprema prelazi i granicu od 15.000 eura.… više »

ČESTITAMO

Comping u elitnom društvu

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Comping, hrvatska tvrtka specijalizirana za digitalnu transformaciju poslovanja; od pozadinskih integracijskih rješenja, pa sve do inovativnih poslovnih modela baziranih na procesima… više »

G20

G20 bez nekih jasnih dogovora

objavljeno prije 8 mjeseci i 8 dana

Zemlje članice G20 zajedno proizvode više od tri četvrtine globalnog bruto domaćeg proizvoda, ali i emisije stakleničkih plinova. U njima je također instalirano 90 posto… više »

UPS!

Presječena glavna arterija za globalni izvoz hrane

objavljeno prije 8 mjeseci i 9 dana

Rusija se ovaj tjedan povukla iz sporazuma sklopljenog uz posredovanje Ujedinjenih naroda i Turske, a kojim je bio omogućen siguran izvoz ukrajinskih žitarica preko Crnog mora. Kremlj je… više »

HMMM...

Dolar trese tržište?

objavljeno prije 8 mjeseci i 10 dana

Rasprave o monetarnoj politici Saveznog odbora za slobodno tržište (FOMC) privukle su značajnu pozornost na američko gospodarstvo i njegov potencijalni utjecaj na američki dolar i… više »

EU

Ukratko, EK nije zadovoljna Hrvatskom... kako to?

objavljeno prije 8 mjeseci i 16 dana

Hrvatska, Mađarska i Rumunjska dobile su obrazloženo mišljenje jer nisu ispoštovale rok do kojeg su morale izvijestiti o postizanju svojih ciljeva u pogledu… više »

BRAVO

Uručena prva nagrada za etičko poslovanje

objavljeno prije 8 mjeseci i 18 dana

Prigodom obilježavanja 167. rođendana Nikole Tesle i ujedno Nacionalnog dana znanosti, tehnologije i inovacija, Transparency International Hrvatska i Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost… više »

OPA :)

Bolt uvodi AI sustav ocjenjivanja

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

 Tandemska vožnja, naglo kočenje i nepravilno parkiranje samo su neki od prekršaja koje detektiraju nove pametne značajke Boltovih električnih romobila. Zahvaljujući AI sustavu… više »

PROBLEMI

Automobilska industrija: dobavljači gube povjerenje

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Vijest od prošlog tjedna privukla je posebnu pažnju u automobilskoj industriji. U Boschu, točnije u odjelu za proizvodnju dijelova u sektoru međunarodne tehnologije i uslužne… više »

ANALIZA

Poduzetnici u Hrvatskoj svoje poslovanje ocjenjuju četvorkom

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

Poduzetnici u Hrvatskoj zadovoljni su svojim poslovanjem, baš kao što i optimistično dočekuju budućnost. Unatoč izazovnim godinama ponajviše zbog ekonomsko-geopolitičke… više »

skrolaj na vrh