Biznis
COOL

Hrvatski proizvodi sve traženiji u Europi

objavljeno prije 28 dana i 4 sata

Hrvatski proizvođači i dalje ostvaruju izvrsne rezultate kada je riječ o prodaji vlastitih proizvoda kroz SPAR prodajnu mrežu u Italiji, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj. Ukupni izvoz… više »

STVARNO?

Kinezi osvajaju europsko tržište električnih automobila

objavljeno prije 28 dana i 8 sati

Bremerhaven je doživio premijeru: „BYD Explorer 1", prvi brod izgrađen specijalno za kineskog proizvođača automobila, stigao je na odredište. U toj njemačkoj luci istovareno je… više »

MWC 2024

Infobip na MWC 2024

objavljeno prije 29 dana i 5 sati

Infobip, globalno najpovezanija cloud komunikacijska platforma, ponovno je prisutan na najvećem svjetskom sajmu mobilne tehnologije MWC u Barceloni, gdje će predstaviti niz noviteta i… više »

SAVJETI

Kako poboljšati iskustvo gostiju

objavljeno prije 1 mjesec

Turneo, vodeći pružatelj inovativne hotelske tehnologije i Rentlio, vodeća regionalna platforma za upravljanje smještajnim jedinicama (PMS i Channel Manager), najavili su novo… više »

COOL

Aminess počeo sa zapošljavanjem za novu turističku sezonu

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Aminess Hotels & Resorts, jedna od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, pokreće potragu za sezonskim radnicima za svoje hotele i ugostiteljske objekte za 2024. godinu. Za rad u… više »

WOW

EU će deblokirati do 137 milijardi eura sredstava za Poljsku

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Deblokiranje sredstava bilo je obećanje proeuropske koalicijske vlade premijera Donalda Tuska, a dobivanje pristupa tim sredstvima omogućit će investicijski poticaj za… više »

DA?

Bolt nastavlja s ulaganjima u sigurnosne značajke vožnji na zahtjev

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Nakon implementacije AI provjere identiteta i verifikacije računa za sve vozače, Bolt - vodeći pružatelj usluge vožnje na zahtjev u Hrvatskoj, nastavlja s ulaganjima u sigurnosne značajke u… više »

MONEY MOTION

Spektakularni okršaj vodećih banaka u Hrvatskoj vraća se na pozornicu konferencije Money Motion

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Teško je zamisliti da smo prije manje od 50 godina kreditne kartice doslovce peglali, a nekad je još i teže povjerovati da nas od gotovinskog kredita dijeli tek par klikova.… više »

HMMM...

Sprema li se kolaps tržišta nekretnina?

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Mnogi tržišni stručnjaci, uključujući analitičare Freedom24, sugeriraju da je ovaj scenarij doista moguć. Što pokreće ovu zabrinutost? Pojednostavljeno rečeno, porast kamata… više »

COOL

Riješite probleme zdravstva... i zaradite lovu, naravno

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Europski digitalni inovacijski centar za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) poziva inovatore, IT i medicinske stručnjake da se do 18. veljače prijave na… više »

UPS?

Zamka rekordnih turističkih sezona

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Oscar Villasante je snimatelj, 62 su mu godine i već 26 godina živi kao stanar u madridskoj četvrti Lavapiés. To je živa i šarena četvrt gdje žive i madridski umjetnici i… više »

STVARNO?

Industrija hrane za kućne ljubimce raste više od 5% godišnje

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Prema posljednjim procjenama, oko 90 milijuna kućanstava u Europskoj Uniji posjeduje barem jednog kućnog ljubimca, no taj će se broj u budućnosti sigurno povećati. Stoga ne čudi sve veća… više »

MONEY MOTION

FinTech startupi nakon godine dana

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

 Više od 90 posto startupa suočava se s zastrašujućom stvarnošću neuspjeha, poznata je statistika za svakog osnivača. Unatoč tome Oggy Popov, Tomislav Bišćan… više »

NAPOKON

Dogovoren Akt o AI-ju

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Na sjednici Odbora za unutarnje tržište zaštitu potrošača (IMCO) i Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE) podržan je dogovor s državama… više »

EH, DA...

Nove-stare brige hrvatske energetske politike

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Hrvatska energetska politika nanovo je zatečena u svojevrsnom raskoraku. Netom li je prošle zime iskorišten puni kapacitet jedinog podzemnog skladišta plina u RH, cijena… više »

skrolaj na vrh