Biznis
ANALIZA

Prijeti li ozbiljan trgovinski sukob s Kinom?

objavljeno prije 7 mjeseci

Otkako je Europska unija najavila da će preispitati krši li Kina pravila tržišnog natjecanja subvencioniranjem elektroautomobila, raste zabrinutost zbog mogućeg trgovinskog rata… više »

HMMM...

Hrvatska i negativne posljedice turizma

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Hrvatska je tražena kao turistička destinacija. Turistička branša će vjerojatno ove godine premašiti rekordnu godinu prije korone, 2019. To je priopćilo hrvatsko Ministarstvo… više »

MA DA?

Kompare.hr kao najveći posrednik za osiguranja

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

U izvješću platforme za analizu tržišta osiguranja Insure.hr iz kolovoza 2023., objavljeno je da tvrtka Custodia d.o.o. preko koje posluje najveći hrvatski komparator osiguranja… više »

U LOVI SU

Uber ruši rekorde

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

Nakon prošlogodišnjeg rasta vožnji Ubera od 70 posto tijekom turističke sezone, ova najpopularnija opcija prijevoza u Hrvatskoj opet ruši rekorde. Naime, tijekom ljetnih… više »

ČESTITAMO

ZICER je osvojio titulu "Croatian EEPA 2023 national winner"

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

ZICER - Zagrebački inovacijski centar ovih se dana može pohvaliti novim priznanjem. U konkurenciji hrvatskih projekata osvojili su priznanje EPPA 2023 nacionalnog pobjednika. Sada su u finalu… više »

LOVA

Obećavajuće dionice koje se isplati razmotriti za kraj 2023. godine

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

 Sve smo bliže četvrtom kvartalu 2023., što znači da će i sam kraj godine stići prije nego što očekujemo. Upravo sad je pravo vrijeme da rekapituliramo svoje ulagačke… više »

EH, DA...

EU - nova zaduženja ili ne

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

Španjolska, kao trenutna predsjednica Vijeća Europske unije, pozvala je ministre financija zemalja EU-a u Santiago de Compostelu. "Jasne misli, poniznost i prosvjetljenje", komentirao… više »

ZANIMLJIVO

Birkenstock izlazi na burzu

objavljeno prije 7 mjeseci i 8 dana

Nakon 250 godina kao obiteljska firma Birkenstock otvara novo poglavlje: proizvođač sandala iz malog mjesta Linz am Rhein na zapadu Njemačke izlazi na burzu u SAD-u. Tvrtka je u utorak… više »

BRAVO

Henkel ponovno pomaže

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Nakon što su nedavne poplave uzrokovale razorne štete diljem Slovenije, Henkel kao društveno odgovorna kompanija, želi pomoći i pružiti podršku svojim… više »

ZANIMLJIVO

Američki dug možda i nije toliko loš

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Većina predstavnika odbora primijetila je značajne inflacijske rizike u pozadini snažnijih gospodarskih perspektiva SAD-a. To služi kao argument u korist duljeg zadržavanja kontrakcijske… više »

ODLIČNO

Kingston Digital proširuje ponudu eksternih SSD-ova

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica za flash memoriju tvrtke Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rješenjima, danas… više »

HRVATSKA

Kad na poštu čekate mjesecima…

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Hrvatska se u mnogočemu razlikuje od drugih država, pa tako i po poštanskim uslugama: ovdje je posve uobičajeno da, umjesto da poštar raznosi poštu, građanin odlazi u… više »

COOL

SPAR Hrvatska izvozi svoje hrvatske robne marke u Austriju i Sloveniju

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Potražnja za hrvatskim proizvodima u trgovinama SPAR-a u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji već godinama raste, te je SPAR Hrvatska krenuo u plasman svojih hrvatskih robnih marki na… više »

HMMM...

Što se to kuha u Podravci?

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Dramatična trgovina dionicama Podravke proteklih tjedana nije u konačnici ponudila nikakve odgovore o pozadini takve burzovne aktivnosti, pa ni moguće novosti u vezi s… više »

G20

G20 u New Delhiju bez kineskog predsjednika

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Odluka kineskog predsjednika Xi Jinpinga da ne nazoči samitu G20 u New Delhiju ovog vikenda vjerojatno je iznervirala indijske lidere, bez obzira na to što oni o tome šute i… više »

skrolaj na vrh