Biznis
ČESTITAMO

Vodeći centar za žensko zdravlje dobio pojačanje

objavljeno prije 22 dana i 22 sata

Od ginekološke ordinacije do vodećeg centra za žensko zdravlje - tako bi ukratko glasio put Poliklinike Mazalin, iza kojeg stoji više od desetljeća rada. Danas nude usluge iz 5… više »

COOL

Tehnološka budućnost na starom mjestu u Hannoveru

objavljeno prije 24 dana i 4 sata

Stara je tradicija da velesajam u Hannoveru otvore predsjednik njemačke vlade i vlade zemlje koja je partner te godine. Tako je i ove godine u Hannover stigao i kancelar Olaf… više »

COOL

MoMo 2024. Pitch

objavljeno prije 25 dana

Na ovogodišnjoj konferenciji Money Motion zaprimljen je rekordan broj prijava za startup natjecanje među prominentnim timovima koji razvijaju FinTech rješenja za postojeće, ali… više »

COOL

21. Huawei Global Summit

objavljeno prije 26 dana i 23 sata

Huawei je u Shenzenu održao 21. izdanje svog godišnjeg Global Analyst Summita (HAS). Na događaju se okupilo više od 500 analitičara, istraživača, ključnih opinion makera te… više »

COOL

Lansiran novi EU gospodarsko-politički portal - The Watcher Post

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

The Watcher Post, portal specijaliziran za političke i gospodarske analize, od danas je dostupan i europskim čitateljima. Sjedište uredništva bit će u Bruxellesu, a portal će… više »

COOL!

K London dry gin iz Vojnić osvojio srebro na prestižnom London Spirits Competitionu

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Domaći K London dry gin osvojio je srebrnu medalju na međunarodnom prestižnom natjecanju - London Spirits Competition. Trebalo je "samo" 15 pokušaja u kućnoj radionici, četiri godine… više »

NAPOKON

Predlaže se europska diploma u visokom obrazovanju

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Dobrovoljnu europsku diplomu dodjeljivalo bi zajednički nekoliko sveučilišta iz različitih zemalja ili eventualno europska pravna osoba koju bi osnovala takva sveučilišta. Time… više »

NAPOKON

Postignut dogovor o planu rasta za zapadni Balkan

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Europska komisija predstavila je u studenom prošle godine Instrument za reforme i rast za zapadni Balkan za razdoblje od 2024. do 2027. godine koji bi obuhvaćao dvije… više »

ŠTO JE VIĐENO?

MoM02024 u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

 Od najnovijih načina plaćanja do novih zakona i regulativa, od blockchain rješenja za osobne financije do digitalnog identiteta. Teme na ovogodišnjoj konferenciji Money… više »

PROBLEMI?

EU popustila poljoprivrednicima

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Opet su tu. Treći put od početka godine su poljoprivrednici sa stotinama traktora blokirali Europsku četvrt u Bruxellesu. Bale sijena, zapaljene gume, buka. Protest je urodio… više »

COOL

Akustični laboratorij u tvornici Geberit Ruše

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Geberit, vodeća tvrtka na području sanitarnih tehnologija u Europi, u utorak, 26. ožujka 2024., u prostorijama tvrtke u mjestu Ruše, pored Maribora, organizirala je posjet svom novom… više »

NAPOKON

EK daje lovu za nove kanadere

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Novi zrakoplovi koristit će se za gašenje požara diljem Europske unije, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada su životi, domovi i sredstva za život sve više ugroženi… više »

OPA :)

Bitcoin će rasti i dalje?!

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

S obzirom na nedavni porast vrijednosti Bitcoina i očekivanja obaranja rekordne cijene, odluka o ulaganju u Bitcoin zahtijeva temeljito razumijevanje dinamike tržišta i uključenih… više »

DA?

Povećanje carina za ruske i bjeloruske proizvode u EU?

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

"Predlažemo nametanje carina na ruski uvoz kako bismo ublažili rastući rizik za naša tržišta i naše poljoprivrednike i smanjili sposobnost Rusije da iskorištava EU… više »

AJDE ;)

EU će uvesti carine na uvoz ruskog žita

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Očekuje se da će Europska komisija u narednim danima uvesti carinu od 95 eura po toni na žitarice iz Rusije i Bjelorusije, navodi FT, dodajući da će carine od 50 posto također biti uvedene na… više »

skrolaj na vrh