« Zdravlje
objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana
SAVJETI

Voda i mršavljenje nakon blagdana

OK, par tjedana se pretjerano jelo i pilo, sad je vrijeme da se dovedemo u red... ali kako? Vodom?

Može li se to tako riješiti?
Može li se to tako riješiti? (Arhiva)
Više o

voda

,

mršavljenje

Povećanje dnevnog unosa vode moglo bi pomoći u sagorijevanju sala na trbuhu i zaštititi naše vitalne organe

Naime, gotovo svaka funkcija našeg tijela ovisi o vodi u nekom obliku, a dehidracija može uzrokovati prilično ozbiljne posljedice. Prema tome, nije iznenađujuće da unos vode također igra vitalnu ulogu i u mršavljenju.

Nadalje, višak masnoće na trbuhu povezan je s nizom ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su problemi sa srcem i cirkulacijom, visoki krvni tlak i moždani udari, apneja tijekom spavanja, rak crijeva, inzulinska rezistencija i dijabetes tipa dva.

No, ispijanje samo šest do osam čaša vode dnevno moglo bi vam pomoći u sagorijevanju sala na trbuhu, a ako uz to zamijenite zaslađena pića vodom, to bi moglo značajno utjecati na vašu težinu i cjelokupno zdravlje.

Tek toliko da znate - kroz dan ne morate konzumirati samo običnu vodu - možete piti i mlijeko s niskim udjelom masti i/ili pića s niskim udjelom šećera ili pića bez šećera, poput čaja ili kave.

Znakovi dehidracije vidljivi su u boji našeg urina. Taman urin s jakim mirisom jasan je znak dehidracije i može se koristiti kao dobar pokazatelj da trebamo više piti više tekućine.

Osim konzumacije dovoljno vode, u sagorijevanju sala na trbuhu može pomoći i dovoljan unos voća i povrća (najmanje pet porcija), kao i jaja, ribe, nezasićenih masti kao što je maslinovo ulje i mliječnih proizvoda ili napitaka od soje sa smanjenim udjelom masti.

09.01.2024. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh