Varilux banner
Putovanja
TERME TUHELJ

Osjeti ritam Vodenog planeta

objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci

„Ne paše ti vrućina i gradski tresh, dođi na bazene na ljetni splash" - pjevaju Saša Lozar i Sanja Doležal koji su se uživjeli u ljetnu priču Terma Tuhelj. Temperature su… više »

ODLIČNA!

Kakva je voda na hrvatskim plažama?

objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci

Europska agencija za okoliš (EEA) i Europska komisija svake godine prije početka turističke sezone objavljuju izvješća o kvaliteti vode za kupanje u svim državama članicama te u… više »

COOL

Click & Boat, "Airbnb za brodove" dolazi u Hrvatsku

objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci

U mnogim europskim lukama nalaze se milijuni brodova koji se koriste samo nekoliko dana u godini. Za te iste brodove, koji pasivno plutaju u marinama, vlasnici brodova plaćaju izdašne… više »

STVARNO?

Turizam ovisi o online ocjenama?

objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci

Prihodi hotela izravno ovise o raznim stranicama tipa TripAdvisora, pokazalo je istraživanje o utjecaju online ocjenjivanja na prihode jadranskih hotela u Hrvatskoj i Crnoj Gori Riječ je o… više »

MA DA?!

Berlin ograničio iznajmljivanje stanova - turistima

objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci

Berlin je uveo ograničenja u iznajmljivanju privatnih stanova turistima, a u pokušaju da se stanovnicima grada osigura stanove koje si mogu priuštiti. Vlasti glavnog njemačkog… više »

WOW!

Posao iz snova - obiđite svijet besplatno!

objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci

WOW Air objavio je potragu za ljudima kojima će omogućiti posao iz snova - traže četvero ljudi koji će s njima putovati po svijetu i priče s putovanja objaviti na Snapchatu. Aviokompanija će… više »

PREPORUKA

Kamo za 1. maj? Imamo odgovor!

objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci

Svake godine postavlja se isto pitanje: „Kamo za praznik rada?" Ove godine nemamo sreću s produženim vikendom, ali to nije razlog da ne proslavimo najzabavniji praznik u godini i malo… više »

ZABRANJENO

5 mjesta na koja NE možete otputovati (čak i da želite)

objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci

Najbolja putovanja su na čudna mjesta, reći će vam svaki svjetski putnik, no ova koja navodimo ne da su samo lagano čudna, već su i - zabranjena. Nema turista. Nikada. E sad, ako ste frajeri… više »

sealand mikronacija
STVARNO?

10 nacija koje će nestati za 100 godina

objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci

Toptenz.net navodi deset nacija za koje povjesničari tvrde da postoji velika mogućnost da za 100 godina više neće postojati. 1. Kiribati - ovaj tropski raj već je izgubio dijelove… više »

RAZMISLITE!

Putovati solo ne znači putovati sam!

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Iako vremenske prilike i nisu pretjerano poticajne za planiranje proljetnog ili ljetnog odmora, upravo današnji dan može biti prilika za razmišljanje o neuobičajenom solo… više »

A ZAGREB?

Najbolji gradovi za život u svijetu

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Najbolji gradovi za život ipak nisu razvikane metropole potput Londona ili Pariza, koji su na najnovijoj Mercerovoj ljestvici jedva upali u top 40, a New York je tek 44. Na top ljestvici… više »

PRILIKA

Last minute Valentinovo u Budimpešti - sjajna cijena!

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Last minute ponuda aranžmana za Valentinovo nije pretjerano bogata, no za vas smo pronašli jednu sjajnu - dva dana u čarobnoj Budimpešti za samo 399 kn po osobi! Smještaj… više »

PRAVILA

Što se NE radi kad putujete

objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Putovanja nose i različite običaje, pa evo popisa neobičnih pravila koja vrijede u popularnim svjetskim destinacijama, a za koje vjerojatno niste ni znali da postoje. Hranjenje golubova u… više »

USA TODAY

Zašto treba jedriti u Hrvatskoj?

objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Hrvatska sve više prestaje biti neotkriveni raj na zemlji, a razlog tome su upravo ovakvi tekstovi u  najpoznatijim svjetskim medijima. To ne znači da Hrvatska više nije… više »

IDEJE

Gdje Hrvati putuju za Advent?

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Zagrebačka agencija Kompas ove godine, kao i prethodnih, bilježi tek rijetke rezervacije za putovanja baš za Božić, ali zato je za Novu godinu, kako ističe njezin direktor Ivan… više »

Varilux banner
skrolaj na vrh